(5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic..

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 03, 2019 7:47 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Brakuje mi czasów bez komórek. Takiej beztroski. Normalnej rozmowy z ludźmi. Nie umiemy już tego robić...
Ostatnio mam kiepskie dni przez chorobę męża a w zasadzie brak diagnozy i ciagle latania po lekarzach. Od 7 czerwca to się ciągnie.
Chciałam żeby go dali do szpitala bo my większość badań robimy prywatnie tj rezonansie czy TK. Ale internista nasz powiedział ze nie ma ambulatoryjnych wskazań. I to fakt... bo już byliśmy na Izbie jak mój mąż miał atak niby zawałowy. 10 godz. A Izbie i nic Panu nie jest, do domu idź Pan :(
A ból jest i nie mija... a przyczyny nikt nie umie znaleźć. Ja od tych dwóch miesięcy nie przespałam porządnie nocy. Ryje głowa po biurku w pracy.
Jestem wrakiem człowieka ze zmęczenia i bezsilności.
I w takich momentach chce być znów dzieckiem, beztroskim i szczęśliwym

Sorry Marzenka na prywatę :cry:
Zaczynam myśleć ze mi lekarz od piguł tez już jest potrzebny...
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob sie 03, 2019 8:06 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Z taką piosenką w głowie się dzisiaj obudziłam...

Mamo, DeeDee....

https://www.youtube.com/watch?v=kjRo_CHSdt0
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sie 03, 2019 8:08 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Monika Napisz jeżeli chcesz na pw dokładnie objawy podaj wyniki co macie. Dokładnie opisz gdzie ten ból, jak promieniuje,jak się zachowuje przy ruchu,jedzeniu Diagnozy nie postawię ale spróbuję pomóc co i w jakim kierunku szukać.. To co opisujesz nie jest normalne...
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob sie 03, 2019 8:23 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

majencja pisze:Monika Napisz jeżeli chcesz na pw dokładnie objawy podaj wyniki co macie. Dokładnie opisz gdzie ten ból, jak promieniuje,jak się zachowuje przy ruchu,jedzeniu Diagnozy nie postawię ale spróbuję pomóc co i w jakim kierunku szukać.. To co opisujesz nie jest normalne...

... i majencja mi napisze do jakiego lekarza uderzyć i uruchomię swoje znajomości w Warszawie. Ok? Tylko MOnika musisz do mnie wysłac smsa ze to Ty bo ja straciłam kontakty tel jak mi się uszkodziła karta sim i do Ciebie nie mam.
BO ja już dumałam o neurologu, ale może to nie odpowiedni trop.
I na prywatę każdy może sobie tu pozwolić, na każdą i każdy, nawet gdybvy cały czas wcześniej był podczytywaczem..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sie 03, 2019 10:00 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

majencja pisze:Monika Napisz jeżeli chcesz na pw dokładnie objawy podaj wyniki co macie. Dokładnie opisz gdzie ten ból, jak promieniuje,jak się zachowuje przy ruchu,jedzeniu Diagnozy nie postawię ale spróbuję pomóc co i w jakim kierunku szukać.. To co opisujesz nie jest normalne...

Dziekuje
Napisze w wilnej chwili pw :1luvu:

MonikaMroz

Post » Sob sie 03, 2019 11:09 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Marzenia11 pisze:

... i majencja mi napisze do jakiego lekarza uderzyć i uruchomię swoje znajomości w Warszawie. Ok? Tylko MOnika musisz do mnie wysłac smsa ze to Ty bo ja straciłam kontakty tel jak mi się uszkodziła karta sim i do Ciebie nie mam.
BO ja już dumałam o neurologu, ale może to nie odpowiedni trop.
I na prywatę każdy może sobie tu pozwolić, na każdą i każdy, nawet gdybvy cały czas wcześniej był podczytywaczem..

Marzenka my już byliśmy u
Ortopedy
Kardiologa 3x
Neurologa 2x
Badania
Ekg z 6 razy
Krew non stop
Sor
Echo serca, wysiłkowe
Rezonans kręgosłupa szyjnego i piersiowego
Rtg klatki piersiowej i rtg kręgosłupa szyjnego
Przed nami TK klatki piersiowej z kontrastem i gastroskopia
I wszędzie NIC
Przynajmniej wg lekarz

MonikaMroz

Post » Sob sie 03, 2019 11:36 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Pasożyty? Pierwotniaki? Jakaś bakteria? Borelioza?
Takie rzeczy mi chodzą po glowie.
Jak będę mogla to chętnie pomogę.

Marzenia11

Post » Sob sie 03, 2019 12:07 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Jadę. Prosto do porządków. W sklepie na pewno musze kupić fuge żeby uzupełnić w łazience. Nie umiem. Kiedyś pomagałam tacie,ale nie pamiętam. Albo mi powie sprzedawca,albo się doksztalce z netu.
Strasznie mi było ciężko jechać. Będę musiała pojechać i przepisać na siebie Taty działkę, bo jest na to pół roku czyli ostatni dzień to wtorek. A jak już tam będę to odwiedzę Dee i pojadę do Rodziców. Trudne emocje. Zagluszane i stlumione przez zadania.
Nie mogłam się rozstać dzisiaj z dziewczynami. Martwi mnie Milenka.
Ostatnio edytowano Sob sie 03, 2019 12:09 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Sob sie 03, 2019 12:08 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Wiemy ze ma pewno ma paciorkowca
Ale nie z krwi te badania tylko inna metoda. Leczymy to...
Ale myśle ze to coś innego. Bo ból nie mija po tabletkach z tramalem. Nasila się wieczorem lub jak wykona wysiłek i jest zmęczony. Jeśli nie jest silny to jest taki wyciszony, cały czas mój Wowa czuje dyskomfort w klatce piersiowej (okolice mostka) pod lewa pachą, opatka i to przedramienia lewej ręki. Jak jest taki silny ból to ciagle ta ręka pracuje bo mówi ze jest jakaś dziwna i boli.

Zapomniałam o tej boleriozie
Mieliśmy zrobić badania ale na razie kasy brak. TK nas będzie 500 zł kosztowała a jesteśmy na 1 pensji w tym miesiącu :roll:

MonikaMroz

Post » Sob sie 03, 2019 12:11 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Dlatego mówiłam o uruchomieniu moich kontaktów. Być moze udałoby się zrobić tk na nfz.
Coś z kośćmi? Reumatolog? To są tylko i wyłącznie moje wolne skojarzenia..

Marzenia11

Post » Sob sie 03, 2019 13:36 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

My juz mamy w poniedziałek to TK wiec juz pojdziemy bo chcemy wszystko robic jak najszybciej
Tonażu drugi miesiac trwa
Tak nie mozna funkcjonowac

MonikaMroz

Post » Sob sie 03, 2019 15:03 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Dobrze że gastroskopię robicie - bo takie objawy może dawać refluks.
Odnośnie dziwnych bóli - z tego co już napisano - ja bym wzięła pod uwagę bóle powięziowo-mięsniowe - one są bardzo trudne do zdiagnozowania jeśli się tego nie szuka, potrafią dawać dolegliwości bólowe czy dziwne czuciowe z dala od miejsca spustowego co dodatkowo utrudnia postawienie diagnozy jeśli ktoś nie jest w takich przypadłościach biegły.
Trzymam kciuki za znalezienie przyczyny i by było to coś do szybkiego wyleczenia!

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob sie 03, 2019 15:52 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Mam nadzieje, ze znajdzie się wreszcie sensowna diagnoza.
Przyszłam i mnie trafił taki na sz.
Tydzień temu nocowali tu znajomi mojej siostry głównie, no ja też ta kobite znam. Miałam obiekcje no.coz..jej dziecko też znam,stad obiekcje. Myślałam że się wystrasza niedokonczonego mieszkania. Nie wystraszyla się. Opowiadam ze łóżko połamane, że trzeba dwie.lustwy przybic a ona ze jej facet to stolarz to zrobi łóżko.
Nie naciskalam no ale mnie poinformowała po powrocie ze loxko.zrobione z gwarancja na pół roku. Trochę mnie to wkurzyło ale nic. A teraz się okazało ze slusznie,gdyz stolarz przymocowal fragmenty polamanej listwy... nowe, z nawierconymi otworami stoją obok łóżka oparte o ścianę.
Nosz Kuzwa. I co teraz mam zrobić????

Marzenia11

Post » Sob sie 03, 2019 15:58 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Póki łóżko działa ze starymi, ja bym nowe schowała, do czasu aż tamte polecą.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob sie 03, 2019 16:02 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

mziel52 pisze:Póki łóżko działa ze starymi, ja bym nowe schowała, do czasu aż tamte polecą.

No właśnie tak chyba zrobię. Przecież nie będę tego łamać..

Marzenia11

[poprzednia][następna]