forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 28, 2016 22:20 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Dzisiaj mija pierwsza rocznica, odkąd Logiś :201461 i Bianka :201461 trafiły do naszego domu :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tabo10 i AnielkaG -dziękujemy za zaufanie :1luvu:

PS. Zdjęcia- każde w innym łóżku :wink:

Często się zastanawiam, co delfinka sądziłaby o tej adopcji. Na początku szczególnie martwiłam się, jakie byłyby jej prognozy.
Teraz myślę, że chyba dobre. Szczególnie, gdy słyszę TZta mówiącego ależ kochany Logisiu :D Bo Bianka już dawno skradła jego serce.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie lut 28, 2016 23:05 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Baltimoore :1luvu: dziękuję Ci za ten rok najpiękniej jak potrafię!!!
Nie trafiły do domu Baltimoore, ale do raju.Do raju na ziemi,który oboje z TŻ-tem dla nich stworzyli. I za to Wam serdeczne dzięki.Szczególnie wielkie dzięki dla Twego zacnego TŻ-ta,nad którym wykonałaś ogrom pracy i który otworzył swoje serce na te dwie kocie sierotki. I ,że dał radę,bo zbombardowała go nie tylko adopcja kolejnego kota,ale adopcja dwupaku. A to jest wielka rzecz!
Jestem przekonana,że Login i Bianka znaleźli najlepszy dom pod słońcem. Delfinka bywała czasem bardzo wymagająca w adopcjach.Jestem pewna jednak,że to byłaby jedna z Jej najlepszych- szkoda,że sama nie mogła jej poprowadzić.Byłaby z siebie dumna.Tak jak ja jestem.

Dziękuję Baltimoore.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie lut 28, 2016 23:11 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Tabo10, z tego co widzę, dużo fajnych domków znajdujesz dla swoich kotów :D
I niech tak dalej będzie :ok: :ok:

Baltimoore

Post » Nie lut 28, 2016 23:14 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Aha, i nie dodałam z emocji,że Bianka wygląda cudownie,pięknie byszczy jej futerko i wygląda na pewniejszą siebie. Wreszcie! Co znaczy dobry dom dla kota.Może zdziałać prawdziwe cuda. Bo Logiś to zawsze był kot nad koty.Mądry,pewny siebie.Zawsze witał nowego tymczasowicza w stadzie,robił rozpoznanie,nawet psie.

A o domki takie jak Wasz,wciąż nieustannie proszę Pana Boga. To dla mnie największe szczęście. I ostatnio trochę mi się udało,to prawda,ale wciąż mi mało.Kolejne koty czekają i moja pazerność nie ustaje :wink:

tabo10

Post » Pon lut 29, 2016 6:57 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

O tak, Bianka przeszła ogromną metamorfozę :P
Jest strasznym miziakiem, choć nie nakolankowym ( w sumie do nakolankowych nie byliśmy przyzwyczajeni). Przychodzi, dopomina się głaskania, jak za krótko- to upomina się krótkim i stanowczym miau lub kładzie się pod nogami, blokując przejście. Można ją potrzymać na rękach (Mefistofelka-Czarusia góra 15 sek.) i czasem nawet wtedy mruczy. Jest fanką piłki nożnej, nie opuszcza żadnego meczu.

A Logiś to taki dzidziol- wspina się, żeby go nosić na rękach i nie da się wtedy zestawić na ziemię. Daje się nosić TZtowi, więc gra.

One są bardzo niekłopotliwe i przyjaźnie nastawione do Baltazara, przez co jest dużo łatwiej.
Nie wiem czy mają raj, ale na pewno mają dużo miłości :1luvu: :1luvu:

PS.
Od jakiegoś czasu okazało się, że Baltazar też UWIELBIA noszenie na rękach 8O

Baltimoore

Post » Pon lut 29, 2016 9:10 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Baltimoore pisze:Od jakiegoś czasu okazało się, że Baltazar też UWIELBIA noszenie na rękach 8O

pozazdrościł Loginowi :ryk:
albo się od niego nauczył :mrgreen:

Bardzo się cieszę,że Baltazarek tak pięknie przyjął towarzystwo Bianki i Logisia. Najbardziej się obawiałam,że będziecie mieć utrudnienia logistyczne w domu,jeśli Baltazar będzie z nimi w opozycji. W koty basine wierzyłam,że potrafią żyć w zgodzie z innymi,przerabiały to u siebie wielokrotnie,ale przewidzieć Baltazra nie mogłam.Szczególnie,że miałaś z nim pewne problemy wychowawcze :wink: w przeszłości. A wiadomo,zrażony opiekun jest pełen obaw. Dobrze,że spokój Logina i namolność w kontaktach zmiękczyły serce Baltazara :1luvu:

A jak sobie wyobrażam jak teraz na zmianę każą się nosić na rękach.A odłożony za wcześnie,w jego mniemaniu, Logiś wdrapuje się z powrotem i każe nosić dalej,to pękam ze śmiechu do własnych myśli :ryk:

tabo10

Post » Pon lut 29, 2016 10:04 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Jest jeszcze lepiej- jak mam jakiegoś kota na rękach to przybiega Bianka, kładzie się obok nogi i miałka nagląco. I muszę kucnąc z kotem na ręce lub na ramieniu i drugą ręką głaskać Biankę :D

Baltimoore

Post » Pon lut 29, 2016 10:16 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Lubię jak kociszczom wystają zeby ;) Tak jak na tym ostatnim foto
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Sob mar 26, 2016 7:24 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wychodzi na to, że śpią nie tylko na stole :wink:

Baltimoore

Post » Czw mar 31, 2016 11:31 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Ach,moje Cuda :1luvu:
zaaferowana chorobami i świętami przeoczyłam nowe zdjęcia :oops:

Ty się dwoiłaś i troiłaś w kuchni przedśwątecznie ,a te lenie tak pomagały :twisted:

Chętnie bym się zamieniła :mrgreen:

Bianka ma prześliczne spojrzenie :1luvu:

tabo10

Post » Pt kwi 01, 2016 17:13 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Chorowałaś ? :(
Dużo zdrówka życzę.
U nas święta na spokojnie, bez amoku :wink:

A Bianka to nasza księżniczka :1luvu: Na tym zdjęciu udało się uchwycić ją taką właśnie- nostalgiczną, subtelną :201461

Baltimoore

Post » Pt kwi 01, 2016 19:54 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Wow, ja też przeoczyłam takie piękne zdjęcia.
Udało się tym sierotkom bardzo:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 01, 2016 21:27 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Już nie sierotki :D
Pełnoprawni członkowie rodziny.

Baltimoore

Post » Nie kwi 03, 2016 9:03 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Baltimoore pisze:Chorowałaś ? :(
:201461

Niestety nie ja (chyba bym wolała),ale koty :| Bardzo. Ale już wszystkie na prostej :ok:

Baltimoore,jak Ty to robisz,że masz nie oblezione czarnymi kudłami koce i pościel? Ja mam obecnie jednego czarnego tymczasa ,a jego czarna sierść jest wszędzie w megailości :twisted:

tabo10

Post » Nie kwi 03, 2016 10:17 Re: Zwierzęta forumowej delfinki [*]

Chorowały te trzy koty co wiem czy jeszcze jakieś? :(
cieszę się, że lepiej :201461

Z doświadczenia wiem , że biała sierść jest gorsza :mrgreen:

Baltimoore

[poprzednia][następna]