Tymczasowe Niekochane VII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 17, 2014 23:57 Re: Tymczasowe Niekochane VII

oczywiście, że dasz radę :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw gru 18, 2014 7:50 Re: Tymczasowe Niekochane VII

tangerine1 pisze:cudnie je oddziczyłaś :1luvu:
w nagrodę dostaniesz następne :twisted:

z młodych tymczasów zapomniałam jeszcze o Talince :D ,
ale kompletnie nie pamiętam ile to dziewczę liczy sobie miesięcy - 5-6 ?

Dziewczę liczy sobie 8 miesięcy :D i wreszcie po kilku tygodniach oczekiwania (kolejka jak w PRL) 23.XII ma sterylkę - i będzie funkel nówka i full wypas :mrgreen: Tylko ona taka delikatna i wrażliwa, kto zechce takiego strachulca? :? Ogłoszenia w necie już od ponad dwóch miechów i ani jednego telefonu.

I mała prywata:
wczoraj wieczorem umarł jednak nasz chomiczek Danielek [i] którego Luna dorwała w niedzielny poranek i usiłowała zjeśc.
Teraz mamy już tylko jednego "mężczyznę" w domu: Dymka.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw gru 18, 2014 7:51 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Lidka pisze:Jak tylko M&M znajdą dobry dom to z chęcią zajmę się następnymi.
Taka jestem dzielna:))
Rany i od razu brzuch zaczął mnie boleć na sama myśl:(
Ale dam radę, na pewno dam.
No to dam radę, na pewno dam:(

A Jacek da? 8)
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Czw gru 18, 2014 8:11 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Kamakolo pisze:
Lidka pisze:Jak tylko M&M znajdą dobry dom to z chęcią zajmę się następnymi.
Taka jestem dzielna:))
Rany i od razu brzuch zaczął mnie boleć na sama myśl:(
Ale dam radę, na pewno dam.
No to dam radę, na pewno dam:(

A Jacek da? 8)

U mnie to przynajmniej TŻ jest "wsparciem" przy wydawaniu tymczasów :evil: . Bo ja sama to jak Lidka :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw gru 18, 2014 9:56 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Wsparcie,tak... :evil:
Melduję,ze Piotrek ma się bardzo dobrze,chyba już mogę podmienić ogłoszenie na Baśkę.Myją sobie uszka z rezydentką i naparzają się o 2 w nocy.Czyli ok.

Basia jest cudowna,mrucząca,rośnie jak na drożdżach,bo nie je a wp...pochłania znaczy.Wszystko jej smakuje,świetnie podłapała ,jak sie w domu poruszać,łacznie z piciem z wanny i spaniem w umywalce.Bardzo się z Pikselkiem lubią.A Piksi...dalej nie je.Tylko gotowanego kurczaka i witaminy z tubki.Źle nie wygląda,ale już wczoraj się złamałam( po tygodniu) i dałam mu conva.Jadł,aż mruczał 8O
Już miałby od miesiąca dom,ale problem z jedzeniem jest dla niektórych nie do przejścia.

Pietrek:Obrazek
Obrazek
Obrazek
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw gru 18, 2014 13:37 Re: Tymczasowe Niekochane VII

mamaja4 pisze:(...) Już miałby od miesiąca dom,ale problem z jedzeniem jest dla niektórych nie do przejścia. (...)

Znaczy się: sami wegetarianie i weganie się zgłaszają? Nie chcą mięsem po kuchni rzucać? No ja wiem, że wymachiwanie zimnym truchłem to nic przyjemnego i gotowanie rosołu + obieranie mięcha, gdy człowiek sam go nie jada, jest sporym wyzwaniem, ale wystarczą rękawiczki z Rosska i jest git :)

PS: Zdjęcia super, bardzo pozytywne :)

Góralka

Od: Czw gru 12, 2013 22:30

Post » Czw gru 18, 2014 19:40 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Piksel z Basią w umywalce.Zdjęcia nie upozowane :wink: tak TŻ zastał.
A co do wybrednychDS Pikselka-rozumiem,też wolę nasypać suchego,albo otworzyć puszkę.Bardzo fajnie rokująca Pani napisała wprost-gotuje tylko w weekendy,w tygodniu odmraża.Nieświeżego Piksi nie zje :wink:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw gru 18, 2014 20:42 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Atka znów chora.... :cry: Kolejny zestaw zastrzyków, z nosa leci ropa, temp. ponad 40C....
A miało być pieknie.... eh....
Obrazek

Kamakolo

Post » Czw gru 18, 2014 21:20 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Bardzo się cieszę, że Pietrek znalazł domek, i do tego z koleżanką, z którą się tak szybko zaprzyjaźnił :ok: :ok: :ok:

Atka nie wygłupiaj się, już dosyć się nachorowałaś :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw gru 18, 2014 22:21 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Się chyba wszystkie umówiły, bo Sharuś też ma gorszy dzień. Nic nie je, rano popatrzył na miskę i sobie poszedł, wieczorem został osobiście i z honorami zaniesiony na rękach przez TŻ-ta do jadłodajni i ......też sobie poszedł. Nie gania dzisiaj z całą resztą. Tylko śpi.
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Pt gru 19, 2014 10:35 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Tak na poprawę nastroju, coby morale w Domach TymczasowycH nie zdechło:

Pamiętacie moją maleńką Zosieńkę z końca września?
No to teraz wygląda TAK:

Obrazek

I krwawy opis z obecnego domu (wypuszczamy w świat bestie, wiecie o tym? :mrgreen: )

... Zośka jest wszystkożercą- musi popróbować absolutnie wszystkiego..:c)))
Kocury sa prawie nierozłączne - musimy pilnowac, bo Nynu cały czas kombinuje jak Zoche wyciagnąć z domu do ogrodu, Zosia zawsze staje w otwartych drzwiach jak wryta, bo w domku cieplutko a tam wiatr i zimnica..
Wczoraj Zosia miała raj - bo do domu trafiły karpie - jeszcze żywe.. Towarzyszyła im od poczatku aż do zapakowania do zamrażalnika - w pewnym momencie porwała z reklamówki na odpadki karpiowe piękne oczko ( uprzednio wydłubane z łba) i bawiła sie nim dosc długo..:c)))) niestety miałam zbyt upaprane w rybie ręce zeby ten krwawy horror uwiecznić:c))))
Obrazek

Kamakolo

Post » Sob gru 20, 2014 16:22 Re: Tymczasowe Niekochane VII

żeby nie było ,że nie czytam :wink:
to czytam, tylko mało pisze tu

nie została zgłoszona tu kicia- Brzdąc
od ok 10 w DT u Rocha
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

bura-451/14
w schr od 26 11
połamana miednica, uszkodzona łapka
w szpitaliku od 1 12

Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob gru 20, 2014 17:00 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Trzymam kciuki za Brzdąca.
Strasznie biedne ma te ślepka

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 23, 2014 20:27 Re: Tymczasowe Niekochane VII

Sharuś dalej nie chce jeść. Co za tym idzie, doopa mu schudła ponownie. Nie wiem, czy może być jeszcze chudszy.Wiadomo, strzykawka poszła w ruch. Nie bawi się, nie lata po domu. Taki spokojny się zrobił, że strach. Weci się nad nim głowią, bo w parametrach i osłuchowo nic się nie dzieje. Co ważne, już dawno nie miał duszności. Acha, rzyga pianą albo na żółto.
Chcę , żeby zrzucił coś ze stołu, niech potrzaska kubek albo znokautuje Marcela, to mu wybaczę te humorki. Dziś kupiłam mu fotelik z wikliny, niech ma, tylko niech się pozbiera.
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Wto gru 23, 2014 22:02 Re: Tymczasowe Niekochane VII

kciuki za Sharonka :(
weci nie mają żadnego pomysłu co się mogło stać ?

Szkaradzia też w gorszej formie :(
bardzo słabo je, znowu spadła do wagi piórkowej,
mam już cały zestaw karm, jak jest coś nowego, to przez 1-2 dni coś tam zjada, potem przestaje być jadalne.
Masza za to żadną nie pogardzi, jej nadwaga lada moment zacznie być przyczyną chorób wszelakich, a ja nie mam pomysłu jak ją odchudzić mając na stanie dwóch anorektyków :roll:
Dodatkowo Duszek nie może mieć długich przerw w jedzeniu, bo zaczyna wymiotować i łapie go kryzys, a on żyje na kredyt i każdy kryzys może być tym ostatnim.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]