Bielsk Podlaski, kocie sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 21, 2014 18:14 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Ten zagajnik jest taki ładny.
Wycinaja drzewa przy drogach, wycinaja w miastach. To przeciez płuca miasta.

A jak Twoja noga, Sylwia?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt lut 21, 2014 19:04 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

pinokio_ pisze:Ten zagajnik jest taki ładny.
Wycinaja drzewa przy drogach, wycinaja w miastach. To przeciez płuca miasta.

A jak Twoja noga, Sylwia?

no i pozamiatane :evil: , w przyszłym tygodniu na pewno nie pójdę na łapankę czarnej kotki na tyły startej poczty, bo dziś rano skręciłam sobie staw skokowy :evil: :strach:

może uda mi się urobić TŻ, żeby chociaż zawiózł na kastrację kocura z naszego osiedla, bo moje plany legły w gruzach :evil:, niech to szlag

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt lut 21, 2014 19:08 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Sylwia :( Mocne kciuki za wyzdrowienie Twojej nogi... :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lut 21, 2014 21:49 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Z tego wszystkiego zapomniałam wrzucić tutaj zdjęcia przeniesionego domku. Oto i on. Żałuję, że jest niebieski, ale szybko się zazieleni i nie będzie go widać
Obrazek
Jeśli chodzi o zagajnik - sądzę, że proboszcz zechce wyciąć go z drugiej strony i ewentualnie kilka brzóz z 'kociej'. Uważam też, że nie będzie to tak szybko i obym się nie myliła, bo bardzo podoba mi się ów zagajnik.

A tak skończyły się próby uchwycenia modelek - normalnie robiły wykrętki, tulały się, miziały...
Obrazek
ObrazekObrazek

Niunik_A

Od: Nie sty 19, 2014 20:38

Post » Pt lut 21, 2014 22:30 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Bardzo łądnie to wygląda. Tak czysto i tyle jedzenia. Dziekuje Wam za to. Pozdrowienia męzowi Aniu.
Pomyslałam, ze moze za bardzo tych białych styropianow tam na ziemi i tych miseczek? Moze na jednym to poustawiac i w jakims jednym wiekszym pojemniku sucha karme.
Pomyslałam tez, ze moze zrobic z płyty taki parawan od strony grobow, tak zeby wygladało to na cos stojącego. Nie bedzie wtedy widac ani budki, ani jedzenia. Moze wtedy wszystko sie uspokoi?
Moglibysmy sie złozyc na płyte. Co Wy na to?
Taka jedna płyta kosztuje z 50 zł. Chodzi o płyte wiorową http://www.leroymerlin.pl/konstrukcje-d ... l1898.html
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt lut 21, 2014 23:41 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

z Fundacji Jak Pies z Kotem miałam do wykorzystania 2 sterylki :ok: i zostały one wykorzystane :), bardzo dziękuję :1luvu:

2 kotki ze wsi Hryniewicze (sterylka 05.02.2014)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 22, 2014 0:30 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lut 21, 2014 23:42 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

pinokio_ pisze:Bardzo łądnie to wygląda. Tak czysto i tyle jedzenia. Dziekuje Wam za to. Pozdrowienia męzowi Aniu.
Pomyslałam, ze moze za bardzo tych białych styropianow tam na ziemi i tych miseczek? Moze na jednym to poustawiac i w jakims jednym wiekszym pojemniku sucha karme.
Pomyslałam tez, ze moze zrobic z płyty taki parawan od strony grobow, tak zeby wygladało to na cos stojącego. Nie bedzie wtedy widac ani budki, ani jedzenia. Moze wtedy wszystko sie uspokoi?
Moglibysmy sie złozyc na płyte. Co Wy na to?
Taka jedna płyta kosztuje z 50 zł. Chodzi o płyte wiorową http://www.leroymerlin.pl/konstrukcje-d ... l1898.html

Mąż dziękuje za pozdrowienia i jednocześnie prosi przekazać je Tobie Irenko.
Szkoda było nam tych białych styropianów - bo w pokaźnych kawałkach, ale prawdą jest, że rzucają się w oczy. Można będzie się zrzucić na płytę wiórową - jestem jak najbardziej za. Mam nadzieję, że sytuacja uspokoi się już teraz, gdy domek koci został nieco przeniesiony. W tamtym miejscu ('starym') posprzątałam. Byłoby jeszcze ładniej, gdybym miała jakieś grabki. Ale ogólnie nie jest źle.
Z tą karmą jest tak, że te głodomorki dzielą się na grupki, bo jakoś ciężko im idzie jedzenie z jednego pojemnika - przetestowane :) Dziś wet. Ania powiedziała, że koty są naprawdę dobrze odżywione. A one naprawdę są piękne i zdrowe. I nigdy nie chorowały. Mają lśniące, mięciutkie futerka i błyszczące oczęta :) :1luvu:
ObrazekObrazek

Niunik_A

Post » Sob lut 22, 2014 0:09 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

dzięki pomocy Chiary i Operacji Zabieg zostały wysterylizowane kolejne kotki :), bardzo dziękuję :1luvu:

kotki zostały wysterylizowane z puli 9 sterylek :)

kotka z Bielska Podlaskiego (sterylka 12.02.2014) z puli 9 sterylek

Obrazek

kotka z cmentarza w Bielsku Podlaskim (sterylka 17.02.2014) z puli 9 sterylek

Obrazek

kotka z cmentarza w Bielsku Podlaskim (sterylka 17.02.2014) z puli 9 sterylek

Obrazek

dostałam też info od weta, że 21.02. została wysterylizowana 1 kotka ze wsi Hryniewicze i 2 kotki z cmentarza w Bielsku Podl. :ok: (zdjęcia niebawem)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lut 22, 2014 0:23 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Również dziękuję za sterylizację kotek z cmentarza :1luvu:
Dziś, jak byłam w lecznicy troszeczkę po 14:00 to nowoprzybyłe koteczki były już po zabiegu.
Rano, gdy je zawiodłam, nie mogłam nadziwić się, jak zostały przywitane przez 'starsza' i burą koteczkę. Oczywiście bez lizania nie obyło się. Pieszczotka to zaraz łapki schowała i wygodnie się ułożyła. Przemknęła oczka i poddała się lizaniu kotek :) Piękne przywitanie :) Zauważyłam, że dzięki temu, iż były na miejscu kotki z ich rodzinki,nowoprzybyłe nie stresowały się tak i lepiej zniosły całą sytuacje. To samo dostrzegła wet.Ania.
ObrazekObrazek

Niunik_A

Post » Sob lut 22, 2014 0:29 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Pani ze wsi Augustowo poprosiła o sterylizacje 4 kotek i 4 kocurów, dzięki Chiarze i Operacji Zabieg 19.02.2014 zostały wysterylizowane 2 kotki, tym razem sterylki zostały wykonane w lecznicy przy Kazanowskiego w Bielsku Podlaskim

kotka ze wsi Augustowo (sterylka 19.02.2014) z puli 6 sterylek

Obrazek

kotka ze wsi Augustowo (sterylka 19.02.2014) z puli 6 sterylek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lut 22, 2014 7:02 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Bardzo się cieszę, że udało się ciachnąć tyle kotek!
Jestem za tym, żeby postawić taką płytę, tylko jak ja umocujemy? :roll:
Dziś postaram się odwiedzić kicie w lecznicy, mam nadzieję, że ich nie zestresuję za bardzo
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Sob lut 22, 2014 7:30 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Magdulka pisze:Bardzo się cieszę, że udało się ciachnąć tyle kotek!
Jestem za tym, żeby postawić taką płytę, tylko jak ja umocujemy? :roll:
Dziś postaram się odwiedzić kicie w lecznicy, mam nadzieję, że ich nie zestresuję za bardzo

Magdulka a do proboszcza się wybierasz w sprawie kotów? :roll:

Niunik_A jak wypuścisz we wtorek kotki z powrotem na cmentarz to zabierz z cmentarza 3 kocury na kastrację, spokojnie się zmieszczą w jednej tej dużej klatce i sprawa sterylizacji/kastracji kotów z cmentarza byłaby zakończona, bo mam już w kolejce kolejne koty do sterylek, w mniejszej klatce posiedzi sobie kocur z mojego osiedla, czy starczyło karmy tej co zawoziłaś 14.02. czy jakąś karmę dokupowałaś?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lut 22, 2014 10:14 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Dowiozłam kilka kolejnych puszek,bo skoro dołączyły kolejne 2 żarłoczki to pomyślałam, że może nie wystarczyć dla wszystkich jedzonka. Suchego whiskasa nadal mają. Jakoś słabo go wcinają, wolą mokrą karmę. Dostały też przysmaczki :)
Wiem, wiem...rozpieszczam je, ale przynajmniej tak rekompensuje im całe zło, które je spotyka.

Na cmentarzu widzę od kilku dni 2 kocury. Jeden widocznie poczuł nadchodzącą wiosnę i pomknął gdzieś :? Będzie z nim jeszcze problem, bo po pierwsze poszedł "w naturę", po drugie to strasznie nieufny kocur i nigdy nie zabiegał o mizianie u człowieka, jak pozostałe. Ale co ma być, to będzie. Wierzę, że się uda...

Magdulka, na pewno ich nie zestresujesz :) One lubią towarzystwo :)
ObrazekObrazek

Niunik_A

Post » Sob lut 22, 2014 12:02 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Niunik_A pisze:Dowiozłam kilka kolejnych puszek,bo skoro dołączyły kolejne 2 żarłoczki to pomyślałam, że może nie wystarczyć dla wszystkich jedzonka. Suchego whiskasa nadal mają. Jakoś słabo go wcinają, wolą mokrą karmę. Dostały też przysmaczki :)
Wiem, wiem...rozpieszczam je, ale przynajmniej tak rekompensuje im całe zło, które je spotyka.

Na cmentarzu widzę od kilku dni 2 kocury. Jeden widocznie poczuł nadchodzącą wiosnę i pomknął gdzieś :? Będzie z nim jeszcze problem, bo po pierwsze poszedł "w naturę", po drugie to strasznie nieufny kocur i nigdy nie zabiegał o mizianie u człowieka, jak pozostałe. Ale co ma być, to będzie. Wierzę, że się uda...

Magdulka, na pewno ich nie zestresujesz :) One lubią towarzystwo :)

Niunik_A jak będziesz wypuszczała we wtorek kotki na cmentarz a na cmentarzu będą tylko 2 kocury to zabierz je na kastrację, ten nieufny kocur najwyżej zostanie wykastrowany w późniejszym terminie, bo jak sama widzisz nie wszystko za każdym razem idzie gładko tak jak sobie człowiek zaplanuje, pewnie bez klatki_łapki się nie obędzie w przypadku tego nieufnego kocura

czy będziesz robila wydarzenie na fb dla kotów z cmentarza? czy pelletu starczy jeszcze dla kocurów z cmentarza?
Ostatnio edytowano Sob lut 22, 2014 17:24 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lut 22, 2014 12:44 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl.,potrzebny DT dla kotk

Dziewczyny robicie kawał dobrej roboty dla tych kociaków.Wielki szacun :1luvu:
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

[poprzednia][następna]