Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2012 22:50 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Puk puk je tu kto :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lis 22, 2012 0:16 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Nie wiem czy wet jest uregulowany nie dostałam pw .
Myśle że można by napisać skarge do wojewody na burmistrza , bo nie dostałam zadnej odpowiedzi ....I wczoraj z ulicy z ganełam maleństwo 1.5 miesięczne takie małe wylazło na kamienie , to od tej kotki co nie zdążyłam jej ciachcnąć ...Oby tylko był jeden ..Kto ma to karmić , leczyc itd jak gmina ma to w d.... to ich koty....A ja muszę na to wszystko patrzeć ;(

Jeśli nie ma odpowiedzi, to możemy skarżyć. Ale nie do wojewody - w tym przypadku musimy skarżyć do samorządowego kolegium odwoławczego. Nigdy jeszcze tego nie robiłem, ale cóż, spróbujemy.
Muszę się tylko zastanowić i sprawdzić, czy możemy na razie skarżyć jedynie brak odpowiedzi w terminie, czy też możemy także prosić o jakieś rozstrzygnięcie merytoryczne.

Ale, aby to pismo przygotować, to muszę mieć skany kopii pism, które złożyłaś w gminie. Możesz tylko zamazać swoje dane (imię i nazwisko, adres), bo nie są mi potrzebne - będę pisał jak poprzednio, szablon z danymi do wstawienia.
Skanów nie musisz tu publikować, prześlij mi mailem.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw lis 22, 2012 18:53 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Nie mam z gminy nic tylko od wczoraj znów maleństwo z ulicy ....Muszę mieć adres do wysyłki bo nie mam jak przesłać :?

lidka02

Post » Czw lis 22, 2012 22:09 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Mam jeszcze pytanie bo z Tozu mówili żeby dać skarge do wojewody :?

lidka02

Post » Pt lis 23, 2012 1:06 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Mam jeszcze pytanie bo z Tozu mówili żeby dać skarge do wojewody :?

Z Kpa:
Art. 17.Organami wyższego stopnia w rozumieniu kodeksu są:

1) w stosunku do organów jednostek samorządu terytorialnego - samorządowe kolegia odwoławcze, chyba że ustawy szczególne stanowią inaczej,

Art. 37. § 1. Na niezałatwienie sprawy w terminie określonym w art. 35, w przepisach szczególnych, ustalonym w myśl art. 36 lub na przewlekłe prowadzenie postępowania stronie służy zażalenie do organu wyższego stopnia, a jeżeli nie ma takiego organu - wezwanie do usunięcia naruszenia prawa.

Nie ma pisma od burmistrza - nie ma żadnych postanowień ani decyzji. Nie można zatem składać zażalenia, skarżyć ani się odwoływać - merytorycznie. Można tylko złożyć zażalenie (do sko) na przewlekłe postępowanie.

Skany podeślij mi na ten sam adres e-mail, z którego przysyłałem Ci pisma w formacie DOC.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 23, 2012 1:23 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

VVu pisze:
lidka02 pisze:Nie wiem czy wet jest uregulowany nie dostałam pw .
Myśle że można by napisać skarge do wojewody na burmistrza , bo nie dostałam zadnej odpowiedzi ....I wczoraj z ulicy z ganełam maleństwo 1.5 miesięczne takie małe wylazło na kamienie , to od tej kotki co nie zdążyłam jej ciachcnąć ...Oby tylko był jeden ..Kto ma to karmić , leczyc itd jak gmina ma to w d.... to ich koty....A ja muszę na to wszystko patrzeć ;(

Jeśli nie ma odpowiedzi, to możemy skarżyć. Ale nie do wojewody - w tym przypadku musimy skarżyć do samorządowego kolegium odwoławczego. Nigdy jeszcze tego nie robiłem, ale cóż, spróbujemy.
Muszę się tylko zastanowić i sprawdzić, czy możemy na razie skarżyć jedynie brak odpowiedzi w terminie, czy też możemy także prosić o jakieś rozstrzygnięcie merytoryczne.

Ale, aby to pismo przygotować, to muszę mieć skany kopii pism, które złożyłaś w gminie. Możesz tylko zamazać swoje dane (imię i nazwisko, adres), bo nie są mi potrzebne - będę pisał jak poprzednio, szablon z danymi do wstawienia.
Skanów nie musisz tu publikować, prześlij mi mailem.

Nie masz co skarzyc,bo nie dostałes odmownej decyzji,a skoro brak odpowiedzi to nie masz co skarzyc.Możesz tylko złozyc skarge o brak odpowiedzi ,ale z tego co wiem(miałam i mam nadal taką sytuacje)to jak dojdzie skarga to odpisza ,że "brak ich odpowiedzi wynika stad,że sie zastanawiaja,albo wysłali pismo do konsultacji".My nie dostalismy odpowiedzi zgodnej z ustawa z 15 stycznia :( jednym słowem nas maja w czarnej d...,ale im trzeba wsio od razu przedstawić :roll: ),mimo,ze dostalismy informacje z sadu administracyjnego,że skarga nasza jest zasadna,ale musimy z powództwa cywilnego skarzyć..a sprawa może się ciągnac kilka nawet lat :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lis 23, 2012 2:25 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Nie masz co skarzyc,bo nie dostałes odmownej decyzji,a skoro brak odpowiedzi to nie masz co skarzyc.Możesz tylko złozyc skarge o brak odpowiedzi ,ale z tego co wiem(miałam i mam nadal taką sytuacje)to jak dojdzie skarga to odpisza ,że "brak ich odpowiedzi wynika stad,że sie zastanawiaja,albo wysłali pismo do konsultacji".My nie dostalismy odpowiedzi zgodnej z ustawa z 15 stycznia :( jednym słowem nas maja w czarnej d...,ale im trzeba wsio od razu przedstawić :roll: ),mimo,ze dostalismy informacje z sadu administracyjnego,że skarga nasza jest zasadna,ale musimy z powództwa cywilnego skarzyć..a sprawa może się ciągnac kilka nawet lat :(

A przeczytałaś, co napisałem wyżej? :roll:
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 23, 2012 2:27 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Nie masz co skarzyc,bo nie dostałes odmownej decyzji,a skoro brak odpowiedzi to nie masz co skarzyc

W takiej sytuacji skarży się właśnie na bezczynność :)

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt lis 23, 2012 8:37 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

mapi_ pisze:
Nie masz co skarzyc,bo nie dostałes odmownej decyzji,a skoro brak odpowiedzi to nie masz co skarzyc

W takiej sytuacji skarży się właśnie na bezczynność :)

tak...i co z tego,bedziesz się skarzyc to napisza"nie udzielamy pomocy"

VVu-czytałam,tyle,ze wiem jak urzednicy do tego podchodzą niestety :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lis 23, 2012 9:21 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

tak...i co z tego,bedziesz się skarzyc to napisza"nie udzielamy pomocy"

Przy skardze na bezczynność albo się ją stwierdza albo nie.
A kropla drąży skałę...

mapi_

Post » Śro lis 28, 2012 19:55 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

http://dokumenty.e-prawnik.pl/dzienniki ... 12880.html

Uchwała jak uchwała ;) Niektóre przepisy całkiem zabawne.
Najgorsze, jak można się dowiedzieć z tego wątku, że uchwała "mówi" jedno, a Gmina robi swoje.

mapi_

Post » Śro lis 28, 2012 20:30 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

mapi_ pisze:
http://dokumenty.e-prawnik.pl/dzienniki ... 12880.html

Uchwała jak uchwała ;) Niektóre przepisy całkiem zabawne.
Najgorsze, jak można się dowiedzieć z tego wątku, że uchwała "mówi" jedno, a Gmina robi swoje.

No jo :(

lidka02

Post » Śro lis 28, 2012 22:16 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

A te 12000 zł zapisane w uchwale Gmina jakoś wydała w tym roku?

mapi_

Post » Czw lis 29, 2012 12:20 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Nie mam pojęcia do schronu psów nie woża to wiem na 100...Na koty nic nie dali na kastracje też ..więc :?

lidka02

[poprzednia][następna]