Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 29, 2013 23:20 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Brawo!

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw sie 29, 2013 23:36 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Ogromne podziękowania za pomoc w sterylizacji Szanti i Perły należą się mojemu wspaniałemu chłopakowi, który wspiera mnie w moich kocich i psich akcjach służąc transportem.... i nie tylko :) Gdyby nie jego pomoc- nie wiem, czy udałoby mi się tak sprawnie i szybko wysterylizować sunie. Także to nie tylko mi należą się dobre słowa, które już słyszę i czytam :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw sie 29, 2013 23:43 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Szalony Kot pisze:Ooo, masz chłopaka, super :mrgreen: pozdrawiamy ciepło kolejnego kocioluba!

uhh, już 1,5 roku :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Pt sie 30, 2013 0:01 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Doszła dzisiaj do mnie karma, aż 20kg Josery JosiCat od mamaGiny, bardzo dziękuję :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt sie 30, 2013 7:02 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Nie wrz 01, 2013 9:22 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Dziewczyny przepraszam za OT ale to bardzo ważne. Nasza forumowa koleżanka Zofia&Sasza walczy o życie.
Zapraszam na wątek: viewtopic.php?f=1&t=156181

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto wrz 03, 2013 19:29 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

30 byłam nakarmić kociaste. Dziękują za jedzonko od mamaGiny- 3 stadka był wyjątkowo głodne :( Mam zdjęcia stadka kotki bomby. Wrzucę na dniach.

3,30zł + 3,80zł= 7,10zł- bilety ( 30.08 ),
https://sphotos-a-ams.xx.fbcdn.net/hpho ... 5366_n.jpg
Obrazek

kinia098

Post » Czw wrz 05, 2013 16:15 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Łódź- pilnie potrzebuje osoby, która odebrałaby i przetrzymała moje 2 koty. Chodzi o to, że około północy z niedzieli na poniedziałek mogą być już w Łodzi. Problem jest w tym, że czeka na nie dom w Warszawie, ale nie ma transportu :( Dlatego mega pilnie szukam też kogoś, kto przewiózłby je do Warszawy z Łodzi ! :(
Obrazek

kinia098

Post » Czw wrz 05, 2013 22:18 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Napisz do Kotyliona może dziewczyny bedą jakis mogły pomoc poniżej link do ich wątku

viewtopic.php?f=1&t=155695&start=60&hilit=Kotylion
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt wrz 06, 2013 17:59 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

No i plany legły w gruzach :(
Potrzebuję transportu aż z Darłowa/okolic do Warszawy.... dla dwóch kotów, mega pilnie ! :(
Obrazek

kinia098

Post » Pt wrz 06, 2013 19:42 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

Przychodzę z dobrymi wiadomościami :)

Dzisiaj rano wraz z karmicielką złapałyśmy kotkę przy stadku z gospodarstwa :dance2: Kicia już po sterylce na koszt UM :) Jeden maluszek jest u karmicielki na DT, a drugiemu siostra zrobiła już zdjęcia i na dniach wrzucę kicię na stronki. Koteńka jest śliczna, ogłoszenia będą na karmicielkę.

Obawiam się, że nasza niełapalna koteczka straciła maluchy :( W ogóle nie widać, żeby miała wyssane sutki i ciągle przebywa w miejscu karmienia :?

Lista jest teraz taka:
- matka 3 czarnuszków ze stada kotki bomby,
- nie łapalna od 2-3 lat kotka....
- persica, która ma właścicieli, sprawa do wyjaśnienia... nie wiem, czy w końcu właściciele chcą ją sterylizować...
- jednak jedna kotka z wioski od znajomego... będę pożyczać im klatkę łapkę,
- nieduża sunia z wioski od znajomego,
- nieduża sunia z wioski ( matka dwóch tymczasek Pani Mirki. ludzie coś zaczynają się wykręcać od sterylizacji, chociaż załatwiłam im darmówkę... :roll: )
- nieduża sunia z wioski, ludzie zainteresowani sterylizacją,
- kotka z wioski od znajomej- na razie karmi,
- sunia, która w tym roku miała 9 szczeniąt... właściciele są zainteresowani sterylizacją, ale na razie brak funduszy...
+ kotka z kiosku,

Wydatki:
- 3,30zł- bilet ( 05.09.13 )
- 3,30zł- bilet ( 06.09.13 )
- 48zł- Profender dla kociąt dla Fiony i Pchełki,
- 120zł- szczepienie Fiony i Pchełki ( Purevax )
https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hpho ... 9843_n.jpg

No i znowu stan konta wynosi ok. 32zł... czyli bardzo mało :(

Dziękujemy mamaGiny za jedzonko :1luvu:

stadko kotki bomby
Obrazek

Obrazek

Tu prawie całe stadko kotki bomby, nie ma tylko biało-burej wysterylizowanej koteczki o czasami dochodzącego ogromnego kocura. Na samej górze po prawo ostatnia kotka do złapania z tego stadka.
Obrazek

Kocurek
Obrazek

Maluszek Bomby, jest chyba jednak tylko jeden :( Ja na własne oczy nie widziałam drugiego ani razu :(
Obrazek

Do pewnego stada przyszły dwa nowe koty. Nie uzupełniam już nawet listy kotów tego stadka na pierwszej stronie bo tam co chwile coś dochodzi i co chwile coś ginie... :?
Obrazek

Ten kocurek wygląda fatalnie :(
Obrazek

Obrazek

Myślę o jakimś odrobaczaniu dla niego, ale boję się, że go tym jeszcze zabiję... :( Najpierw karmicielka postara się go chociaż trochę podkarmić...
Obrazek

kinia098

Post » Pt wrz 06, 2013 20:01 Re: Koty Darłowo- pilnie transport do Warszawy ! :(

No i kolejne dobre wieści- Szanti pojechała dzisiaj do domku :)
Byliśmy jeszcze na szczepieniu przeciwko wściekliźnie oraz wirusówkom i zawieźliśmy psinkę do DS.
Ludzie od razu ucieszyli się, kiedy przyjechaliśmy :) W końcu doczekali się psiaka.
To domek, w którym wcześniej mieszkał mój wyadoptowany kotek Bączek [*].
Szanti będzie miała tam super warunki. Duże posłanie, kawałek ogródka i fajnych właścicieli ;) Pan specjalnie dla psiaka poprawiał ogrodzenie, a dobra sucha karma już w drodze ;)

Jest jednak znowu dług. Stan konta Szanti wynosił 45,26zł, a ja zapłaciłam dzisiaj 95zł za szczepienia :( Brakuje więc 49,74zł :( Dlatego bardzo proszę o wsparcie :( Wszystkie skany za rachunki są na Dogo, ale na koniec wyślę je jeszcze wpłacającym na pw.

Tutaj jeszcze zdjęcie jak wracaliśmy do domu już po sterylizacji :)
Obrazek

I jeszcze Perełka.

Daj schabowego :))
Obrazek

W drodze na sterylizację :)
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 06, 2013 20:11 przez kinia098, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinia098

Post » Pt wrz 06, 2013 20:02 Re: Koty Darłowo- sunie Perła i Szanti wysterylizowane !!!

kinia098 pisze:Przychodzę z dobrymi wiadomościami :)

Dzisiaj rano wraz z karmicielką złapałyśmy kotkę przy stadku z gospodarstwa :dance2: Kicia już po sterylce na koszt UM :) Jeden maluszek jest u karmicielki na DT, a drugiemu siostra zrobiła już zdjęcia i na dniach wrzucę kicię na stronki. Koteńka jest śliczna, ogłoszenia będą na karmicielkę.

Gratulacje! :lol:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 06, 2013 20:39 Re: Koty Darłowo- pilnie transport do Warszawy ! :(

Mam już zadeklarowane 25zł na dług Szanti, zostało więc jeszcze 24,74zł ! Kto pomoże ?
edit: dług Szanti już jest na 0zł ! :)

Jeszcze trochę Perełki.

Dzień przed sterylizacją.
Obrazek

Obrazek

Chciałam pokazać guz, ale nie widać go na zdjęciu zbyt dobrze. Jest na pierwszym sutku od lewej, na dole. Przepuklinę widać trochę wyżej.
Obrazek

I już po zabiegu, troszkę smutna i jeszcze obolała...
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]