PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 15, 2012 21:55 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! bezdomność się wytnie! 222. O!

afiain pisze:Pytam pania, która sprzedaje ciastka francuskie obok czy ten kot tam zawsze jest czy ktos go wyrzucił a ona odpowiada ze panie z budki z fast foodami , która stoi przed cerfurem dokarmiaja kota ale zrobiło sie zimno wiec kot niema sie gdzie podziać!!
Dzisiaj poraz pierwszy wszedł do środka Carrefoura był tak zmeczony i zmarzniety ze nie przeszkadzali mu ludzie chodzacy do okoła :strach: :strach: :cry:
Wygladał na oswojonego dorosłego kota/ kotke w kolorach biało czarnych.
Strasznie mi żal kociaka ale niemam obacnie miejsca nawet na DT :placz:

Strasznie smutne :( Biedny kot :( :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lis 16, 2012 22:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Dzisiaj byłam w carrefourze niestety kociaka nie widziałam,było za to sporo ludzi prawie caly parking samochodów i kolejka do do budki z zapiekankami itd...
Dzisiaj było tez cieplej niż ostatnio może dlatego kociaka nie widziałm... :-(
Za to spotkałam pana z małym chłopczykiem , który biegał wokół budki przed carrefourem i wołał kici kici...
Stwierdziłam że spróbuje sie coś dowiedzieć wiec zapytałam pana czy szkaja kociaka, który tutaj zawsze bywa?
Odpowiedzieł że tak - syn jezdzi chetnie na zakupy bo prawie zawsze jest tutaj kot, którego pozwala mu pogłaskać.
Zapytałam od kiedy kociak tam jest odpowiedzial że dokładnie nie pamięta ale latem kociak już tam był.
Pytanie co ten kociak ma zrobic zimą, na parkingu wsród samochodów bez schronienia!
Nadejdą mrozy, święta, carrefour będzie zamkniety budka przed sklepem też kto wtedy da schronienie i pokarm kociakowi??
Dodam że w okolicy nie ma domów!!
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Nie lis 18, 2012 12:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Hej ho, tutaj bazarek na sterylizacje w ramach OZ:

viewtopic.php?f=20&t=148202

Hasło przewodnie: "Bezdomność już się cyka, przyłóż jej". Zapraszam!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie lis 18, 2012 18:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Dziś udało się złapać dwa koty, nie znamy płci. Koty są młode, z wiosny tego roku. Na zdjęciach z lata jeszcze małe, teraz już dorodne kociaki. Jutro je wiozę do lecznicy i zrobię nowe zdjęcia oczywiście :ok:

Obrazek

Cały czarny

Obrazek

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Wto lis 20, 2012 19:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Obie to dziewuchy :ok:

zerduszko

Post » Śro lis 21, 2012 9:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

:ok: :ok: :ok: :ok:

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Śro lis 21, 2012 9:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

A dzisiaj Kaska łapie kocurka od siebie z podwórka :-)

Pracowity listopad :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro lis 21, 2012 20:12 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

luelka pisze:A dzisiaj Kaska łapie kocurka od siebie z podwórka :-)

przylazł wieczorem dopiero
jutro jak przyjdzie na śniadanie to nie ma przeproś- pójdzie na odjajcenie zamiast żarcia :twisted:
oswojony jest, nakolankowy ( wystarczy przy nim kucnąć ;) ) - pisałam o nim w lecie po akcji wycięcia trzech muszkieterów i Mamuśki ( chłopaki są na podwórku, Mamuśka zniknęła praktycznie zaraz po wypuszczeniu- ale ona się u nas pojawiła znienacka z wyprowadzonym miotem )
a potem to zobaczymy co z nim zrobimy ;) - może jakieś kolana na niego czekają?
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Czw lis 22, 2012 19:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Wkońcu udało się nam skończyć domek dla kociaków z terenu szpitala :ok: :piwa:
Domek został postawiony na działkach zobaczymy czy koty będą z niego korzystać?
Działkowiczów juz niema domki letniskowe są pozamykane- nie ogrzewane wiec trzymamy kciuki oby domek spełnił swoja role i się spodobał :ok:

Obrazek
Nie jest to jakieś cudo ale musi wystarczyć.
Obecnie robimy jeszcze dwa małe domki bo tylko na tyle wstarczy nam tylko materiałów :cry:
Gdyby ktos miał zbedny styropian o grubosci 3,4,5cm oraz klej do styropianu i farbe(kolor najlepiej braz lub zieleń) chetnie przyjmieny!!
Zapraszamy na bazarek środki na zakup materiałów na domki napewno sie przydaja!

Dzisiaj zrobie jeszcz małe poprawki w domku czyli daszek i finalnie będzie stal na kostkach brukowych.
Bo obecnie jest postawiony bezpośrednio na mokrej ziemi/trawie.
A tutaj poprawiony domek narazie kurtyny są tylko 3 obecnie kociaki siedza tam gdzie niema kurtyn - dajmy im troche czasu
to się przyzwyczają wtedy założymy lepsze kurtyny na wszystkie wejscia:-)
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 24, 2012 16:20 przez afiain, łącznie edytowano 1 raz
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Sob lis 24, 2012 10:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Bardzo ładny czteropokojowy domek :D

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pon lis 26, 2012 16:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

zerduszko pisze:Dziś udało się złapać dwa koty, nie znamy płci. Koty są młode, z wiosny tego roku. Na zdjęciach z lata jeszcze małe, teraz już dorodne kociaki. Jutro je wiozę do lecznicy i zrobię nowe zdjęcia oczywiście :ok:

Obrazek

Cały czarny

Obrazek

Dziś kotki zostały odebrane:

Obrazek

Obrazek

Wczoraj złapało się "coś". "Coś" wydaje się być przybłąkanym kolejnym! kotem do tego miejsca. Nie potrafię go dopasować do żadnego, któremu robiłam zdjęcia latem i nie jest tak dziki. Ale może go wcześniej nie spotkałam.

Obrazek

Chyba, że to ten kociak, ten dziś złapany ma charakterystyczne białe końcówki uszu.

Obrazek

zerduszko

Post » Pon lis 26, 2012 21:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

luelka pisze:A dzisiaj Kaska łapie kocurka od siebie z podwórka :-)

w związku z pracowitym miesiącem lancety wysłane ;)

A kocur ma się dobrze 8)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Wto lis 27, 2012 5:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Obrazek
już ciachnięte uszko mam ;)

i nie tylko uszko ...

dziękujemy za współpracę przy ciachaniu naszego podwórka!
Obrazek

Kaska

Post » Czw lis 29, 2012 14:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

zerduszko pisze:Wczoraj złapało się "coś". "Coś" wydaje się być przybłąkanym kolejnym! kotem do tego miejsca. Nie potrafię go dopasować do żadnego, któremu robiłam zdjęcia latem i nie jest tak dziki. Ale może go wcześniej nie spotkałam.

Obrazek

Coś jest dziewuszką :ok: Wczoraj miała zabieg.

zerduszko

Post » Czw lis 29, 2012 15:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! kto operuje ten nie grzeszy! 2

Prezes z mojego zdjęcia ( bo zarządza człowiekiem - żeby dał jeść, żeby pogłaskał, żeby udostępnił kolana, żeby dał sobie wsadzić głowę pod pachę, żeby pogłaskał po brzuszku ( tak, tak, ) )
okazał się być domowym kotem
na podwórku pojawił się wiosną - prawdopodobnie z jesieni zeszłego roku
może zaczął za bardzo "pachnieć " ...
zna kuwetę, zna kolanka, zna człowieka ...

będzie szukał swojej kuwety, swoich kolanek i swojego człowieka ! :ok:
Obrazek

Kaska

[poprzednia][następna]