KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 18:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:
jadziaII pisze:
JUTRO ZBIÓRKA O 17.00

u "Pana Kurczaka" ?

My będziemy po 19 :ok:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Czw gru 15, 2011 19:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw gru 15, 2011 20:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Michałowa wróciła do chatki. Ma zapisane leki, raz dziennie antybiotyk w zastrzyku i pasta do pysia. Tej pasty podajemy po 2 kreseczki, głęboko do pysia, potem pysio zamknąc, pomasowac żeby połknęła i mocno ją zając mizianiem, bo ta pasta jest ponoc wstrętna w smaku i kicia na pewno będzie pluła i może miec odruch wymiotny. Ważne też żeby zapisywac jakie robi kupy i ile, bo mam o tym informowac w lecznicy. Ogólnie koteczka jest bardzo wrażliwa i potrzebny jej DT, bo częściowo te problemy mogą się wiązac z jej psychiką. Michasia zdecydowanie preferuje suche jedzonko i zabiera się za nie jak jest miziana :1luvu:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw gru 15, 2011 20:18 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Ja mogę przyjśc na dyżur w poniedziałek rano, w środę wyjeżdżamy i nie ma nas do końca roku.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw gru 15, 2011 20:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Przyjadę jak KZKGOP i koty pozwolą czyli między 17ą a 18ą :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 15, 2011 21:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Gosiu dzięki Marcie -kotka dostała lek przeciwbolowy.Tylko to mi przyszło do głowy aby jej ulzyć. Bardzo proszę rano zobaczyć
czy coś zjadła, pila.Czy ona robi prawidłowe kupy ? Lepiej by Gosia wiedziała jak spyta lekarz.
Tak sie cieszę że Marta dała jej lek ,musialaby czekac do jutra .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw gru 15, 2011 21:26 Re: proszę nie pisać nowy watek

Iwona11 pisze:
terenia1 pisze:Mara dzięki za dyżur.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 12.12.-18.12.2011 r.
19.12. pon. rano brak wie. Teresa
20.12. wt. rano brak wie. Mara
21.12. śr. rano brak wie brak
22.12. czw.rano brak wie. brak
23.12. piat rano brak wie. brak
24.12. sob. rano brak wie. brak
25.12. niedz. rano brak wie. brak
Dziewczyny bardzo proszę o w miarę szybkie określenie się co do dyżurów, bo wtedy bedziemy wiedzeli co i jak łatać. Szczególnie prośba do Dorotki i Iwonki co mają ranne dyzury w sobotę i Niedzielę bo jest to Wigilia i pierwszy dzień Świąt więc nie wiem czy będzie Wam pasowało.

Dla mnie Wigilia rano jest OK. Możesz mnie wpisać.

Poproszę czwartek wieczór, na całe święta wyjeżdzam.

wolontariusz napisał(a):
Co za BABY.................
Wiesiu, Aro - trzymamy się razem i BAB nie słuchamy!!!!

- I to jest absolutna prawda, baby zawsze wojnę prowadzą, potrzeba nam więcej wolontariuszy :wink:

Atmosfera na forum taka napięta, że odechciewa się czytać :?
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw gru 15, 2011 21:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Info z dyżuru:

Arletka jeszcze kicha, ale ma ładny apetyt :ok:
Zuzia i Biedronek też pociągają noskami, ale ogólnie są ok.

Kwarantanna:
Biedna Honoratka nawet o podaniu Tolfiny nie chciała patrzeć na jedzenie, zachęcałam ją, ale ani mleczka, ani papki :( Może w nocy... Podałam jej tabletkę.
Renia wypuszczona z boksu, szaleje z maluchami na całego. Jej boks teraz zajmuje Michasia.
Diabełki kupki bez zmian.
PAULINKA pojechała do domku :ok: :ok: :ok: Adoptowali ją młodzi ludzie, wydawali się ok, Pan baardzo lubi zwierzaki, powinna być szcześliwa z nimi. Pani Małgosia będzie monitorować sytuację.

Coś bardzo niedobrego musiało spotkać Arniego :( Warczy w boskie, jest strasznie znerwicowany, boi się i płoszy gdy chce się go dotknąć. Biedaczysko, na strasznych ludzi trafił :evil: :evil:
Pingwinek jest obłędny, słodziak niemożliwy :1luvu: Kocha być głaskany, dziś ułożył się brzusiem do góry, żeby go miziać, już coraz mniej się boi :ok: :ok:
Maurycy to bardzo dobry i łagodny kotek. Tylko z Mańką jest wojna. Gdy ona jest w boksie, on jest aniołkiem, nikogo nie zaczepia, nie robi krzywdy, na maluchy nie zwraca uwagi. :ok:
Mańka "siedzi", drażliwa z niej złośnica i odosobnienie dobrze jej robi :twisted:
Znowu była kupka w zlewie, pewnie małej Pchełki :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Czw gru 15, 2011 21:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

http://images43.fotosik.pl/1268/4641978610f48d06med.jpg[/quote]

Nasze cudeńko :1luvu: Nowy domek baaardzo Klimciowi służy, cudownie trafił i miło Go widzieć w takiej super formie :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob gru 17, 2011 19:22 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na link
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Czw gru 15, 2011 22:12 Re: proszę nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Wystawiam grafik na przyszły tydzień no może być ciężko bo okres przedświąteczny i Swięta no ale może jakoś damy radę :)
19.12. pon. rano brak wie. Teresa
20.12. wt. rano brak wie. brak
21.12. śr. rano brak wie brak
22.12. czw.rano brak wie. brak
24.12. sob. rano brak wie. brak
25.12. niedz. rano brak wie. brak

Niedziele wieczór poprosze

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Czw gru 15, 2011 23:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dziewczyny w miare mozliwosci sprezcie sie zeby jak najwczesniej przybyc, bo p.Andrzej nie bedzie z nami siedzial nie wiadomo ile, on normalnie tak o 17 lub 17.30 to juz zamyka a jutro extra otwarte dla nas i bedzie musial byc.
A jesli chcemy cos omowic to dobrze byloby byc w komplecie.

Co do Arniego to od poczatku byl inny od Alfy bardziej nieufny i bojacy, ale myslalam ze w domu tym bardziej razem z siostra to sie zmieni, ale tez nie wiadomo jak tam z nim postepowano :(
Mowila mi poczatko ze jest taki troche dzikawy ale da mu wiecej czasu i bedzie dobrze to ci masz zafundowal mu glupi chlop schronisko.
Ale moze sie nad Armin popracuje i bedzie dobrze.

A to p.Malgosia od Paulinki znalazla domek?
Zeby tylko byl dobry i kocina zadomowila sie na zawsze.
trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt gru 16, 2011 0:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze: Biedna Honoratka nawet o podaniu Tolfiny nie chciała patrzeć na jedzenie, zachęcałam ją, ale ani mleczka, ani papki :( Może w nocy... Podałam jej tabletkę.

Honoratka bdzie miala pojutrze sciagniete szwy, obejrzy ja lekarz, naprawde nie wiem co sprawai ze nie chce jesc , moze bolesnosc wnetrza pyszczka po zabiegu , a moze stres , ona boi sie raczej innych kotkow. Dzis dostala kroplowke z glukozy - moze po kroplowce nie miala apetytu ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt gru 16, 2011 8:33 Re: proszę nie pisać nowy watek

Dzięki dyżury uzupełniłam.
19.12. pon. rano Marta wie. Teresa
20.12. wt. rano Beatka wie. Mara
21.12. śr. rano brak wie Cookie
22.12. czw.rano Beatka wie. Ewa
24.12. sob. rano Iwonka wie. brak
25.12. niedz. rano Dorota wie. Agata

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 16, 2011 8:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wczoraj byłam z Luizą i Sabinką na szczepieniach, no ale się przewiozłam :wink: skończyły się już szczepionki na szczepienie podstawowe i czekamy na nowe, Sabinka miała zrobiony test na Felv i Fiv, obydwa wyniki ujemne.
Gosiu wzięłam Milbemaxy dla maluszków-czarnuszków, ale przepraszam wczoraj ich już nie zdążyłam podać, moje dziecko stało pod domem bez kluczy i musiałam jechać do domku.
Jeśli chodzi o Paulinkę to Pani Małgosia już zapowiedziała się do nowych dużych na wizytę poadopcyjną :wink: i chyba to nie będzie wizyta ostatnia.

Czyli na dzień dzisiejszy do przetestowania kociaków została Pchełka, Bohaterka i Inka, jeszcze szczepienia, postaram się pouzupełnić wszystko na 1 stronie co jaki kociak miał robione i co ma mieć zrobione.
W weekend siądę nad stroną dodam wszystkie nowe kociaki na stronkę czyli Maurycego, Luizę, Pchełkę, Bohaterkę, Weronikę, Pingwinka zrobię im allegro. Jak dodam na stronkę to mozna kopiować na inne portale.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 16, 2011 11:58 Re: proszę nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Dzięki dyżury uzupełniłam.
19.12. pon. rano Marta wie. Teresa
20.12. wt. rano Beatka wie. Mara
21.12. śr. rano brak wie Cookie
22.12. czw.rano Beatka wie. Ewa
24.12. sob. rano Iwonka wie. [color=#
25.12. niedz. rano Dorota wie. Agata

Zamiast iść na pasterkę to większy pożytek będzie z dyżuru wieczornego w sobotę. Zapraszam na pasterkę do kch. Jeśli nikt się nie zgłosi to ja przyjadę.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]