Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 17, 2011 6:53 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

To ja biorę niedzielę rano i w ten sposób ten tydzień mamy obsłużony, prawda? :D gorzej, że w przyszłym tygodniu nie mogę wziąć żadnego dyżuru - mam późniejszą zmianę a i weekend zajęty urodzinami Ali.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob wrz 17, 2011 8:04 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ja mam jeszcze na tymczasie Olenke i chorego Trytka, oraz Kapsla i Czarka ktore sa trwale uszkodzone po chorobie i zostaly jako stale tymczasy poniewaz nie nadaja sie do adopcji.
Jeszcze Leszek takze w sumie mamy 10 tymczasow jakby nie liczyc.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob wrz 17, 2011 16:16 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dzis do nowego domku pojechała....WESTA. Państwo z Mikołowa chcieli Perełkę ale Perełka to trudny kot (długo się aklimatyzuje) więc pojechaliśmy do KCh by obejrzeli też inne kotki. Już wcześniej wspominali o Smole. Smoła się do nich łasiła i spodobała im się ale ostatecznie wybrali spokojną Westę, która (nie wiem czy ona się zmieniła 8O ) bardzo aktywnie jak na siebie się przymilała do nich, dawała głaskać, mruczała, z mojej perspektywy wyglądało, że ona chce z nimi jechać i na szczeście wzięli ją. Nie mają innych zwierząt a córka sporo jest w domu wiec kot nie będzie sam. Bardzo fajni ludzie - o kocie myśleli ponad pół roku. Zostawili też 100zł (dałam do skarbonki) i 2 koce - ale to chyba lepiej wziąść do schronu bo duże (dołącze jeszcze rzeczy od mojej koleżanki po zmarłym psie) i zostawię to w przedsionku na zdrowej. Ponadto Państwo dość dobrze znają..... Naszą Szefową (a nawet mieli albo mają z nią stosunki :D ale służbowe) i dlatego też poniekąd zdecydowali się na adopcję od nas :ok: Więc ogólnie wydaje mi się, że będzie bardzo dobrze :piwa:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob wrz 17, 2011 17:48 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Fajnie :) Westa była tak wystraszona , że normalnie zadekowała się w boksie prawie na amen . Widocznie adoptujący przypadli jej do gustu , a nie jest to kotek wylewny. Szczęśliwej drogi Westa :ok: :ok: :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob wrz 17, 2011 18:17 Forum

Super wiesci o Westuni :ok: cialo by sie takie wiesci min.raz w tygodniu czytac :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 17, 2011 18:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:Dzis do nowego domku pojechała....WESTA. Państwo z Mikołowa chcieli Perełkę ale Perełka to trudny kot (długo się aklimatyzuje) więc pojechaliśmy do KCh by obejrzeli też inne kotki. Już wcześniej wspominali o Smole. Smoła się do nich łasiła i spodobała im się ale ostatecznie wybrali spokojną Westę, która (nie wiem czy ona się zmieniła 8O ) bardzo aktywnie jak na siebie się przymilała do nich, dawała głaskać, mruczała, z mojej perspektywy wyglądało, że ona chce z nimi jechać i na szczeście wzięli ją. Nie mają innych zwierząt a córka sporo jest w domu wiec kot nie będzie sam. Bardzo fajni ludzie - o kocie myśleli ponad pół roku. Zostawili też 100zł (dałam do skarbonki) i 2 koce - ale to chyba lepiej wziąść do schronu bo duże (dołącze jeszcze rzeczy od mojej koleżanki po zmarłym psie) i zostawię to w przedsionku na zdrowej. Ponadto Państwo dość dobrze znają..... Naszą Szefową (a nawet mieli albo mają z nią stosunki :D ale służbowe) i dlatego też poniekąd zdecydowali się na adopcję od nas :ok: Więc ogólnie wydaje mi się, że będzie bardzo dobrze :piwa:

znam, znam i z nimi pracuję a skubani nic sie nie przyznali :lol:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob wrz 17, 2011 19:06 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

:dance: :dance2: :dance: :dance2: Westa już ma domek :piwa: Oby szczęśliwie i na zawsze i ona i inne nasze koty znalazły domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob wrz 17, 2011 20:17 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Po dyżurze:
- przyjechał żwirek ale już rozsypałam 2 worki - został jeden w zapasie na zdrowej, w szufladzie jest rachunek za te i poprzednie....,
- kiepsko jest z Ewelinką -jest bardzo wycofana (nie była taka), nie je, nie pije, nie chciała wyleźć z kuwety, zwija się w jak najmniejszy kłębek
- nie ma już ręczników papierowych,
- na zdrowej ktoś na rzadko obsrał ręcznik parapetowy,
- w przedsionku zdrowej worki czekające na wywóz do schronu,
- otwarłam karmę Josera z kibla (stoi na razie w przedsionku) - i tak worek był już nieźle nadgryziony

Mara S

Post » Sob wrz 17, 2011 21:02 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Potwierdzają się moje podejrzenia . Na zdrowej prawdopodobnie jedna z burasi ma biegunkę . Może Alienor uda się stwierdzić która ?

gosiakot

Post » Sob wrz 17, 2011 21:35 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:Po dyżurze:
- przyjechał żwirek ale już rozsypałam 2 worki - został jeden w zapasie na zdrowej, w szufladzie jest rachunek za te i poprzednie....,
- kiepsko jest z Ewelinką -jest bardzo wycofana (nie była taka), nie je, nie pije, nie chciała wyleźć z kuwety, zwija się w jak najmniejszy kłębek
- nie ma już ręczników papierowych,
- na zdrowej ktoś na rzadko obsrał ręcznik parapetowy

Rano Ewelinka miala normalna zawartosc kuwety.. Nie mam pomyslu czemu jest bardziej wycofana niz byla...
reczniki sa jeszcze na zdrowej , tam sie tyle nie uzywa jak na kwarantannie.

gosiakot

Post » Nie wrz 18, 2011 9:05 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

a pieski sie pytały w sobotę czy fryzjer jest czynny :mrgreen:

jest jeden pilnie do ostrzyżenia - mozna podjechac w tygodniu jak jest Pani Hyla od 8-12

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie wrz 18, 2011 11:08 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:I następny tydzień przed nami
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano brak wie. Teresa
20.09. wt. rano brak wie. brak
21.09. śr. rano brak wie brak
22.09. czw.rano brak wie. brak
23.09. piat rano brak wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

19.09 rano ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie wrz 18, 2011 11:26 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Miałam fajny telefon o Lemonka.
Najprawdopodobniej państwo przyjadą dzisiaj do mnie na dyżur wieczorny :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie wrz 18, 2011 11:31 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:I następny tydzień przed nami
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano brak wie. Teresa
20.09. wt. rano brak wie. brak
21.09. śr. rano brak wie brak
22.09. czw.rano brak wie. brak
23.09. piat rano brak wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

DLA MNIE CZWARTEK 22.09 RANO

DOROTKO TORBA W PRZEDSIONKU :lol:
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Nie wrz 18, 2011 11:36 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Filomen pisze:a pieski sie pytały w sobotę czy fryzjer jest czynny :mrgreen:

jest jeden pilnie do ostrzyżenia - mozna podjechac w tygodniu jak jest Pani Hyla od 8-12

Ja wówczas jestem w pracy - mogę pożyczyć maszynki i nożyczki Jadzi

Mara S

[poprzednia][następna]