ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 17:08 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Ja rozumiem to, że są dobrzy opiekunowie dla których kot jest "tylko" kochanym zwierzątkiem. Super. Ale trzeba też zrozumieć tych, dla których kot to coś więcej. Jak miałam małą Latte ['] i jak było z nią ciężko, a musiałam ją izolować od moich kotów (w tym jednego z FIV) to chcąc być z małą 24 na dobę spałam na karimacie z głową pod kiblem, a nogami w przedpokoju. Spałam 2 godziny w nocy, wymieniałam się z TŻ, wykorzystaliśmy urlopy w pracy żeby być z małą. Pomyśl o tym, kiedy będziesz próbowała wyobrazić sobie co może czuć Andżelika. Ja Cię nie oceniam, staram się podrzucać pomysły, pomóc jak mogę, próbuję zrozumieć. Zrozum też drugą stronę, zrozum jej odczucia i jej rozpacz, dokładnie taką samą jaką czułabyś Ty gdyby zaginęło Twoje ukochane dziecko. Nikt nie wymaga od ludzi żeby byli "fanatykami", "fanatycy" potrafią zrozumieć tych "normalnych". Fajnie by było gdyby "normalni" próbowali zrozumieć "fanatyków".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 14, 2012 19:10 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Lolcia 81 chyba nie zrozumiałaś / z braku wiedzy o losie kotki Malwinki/ co napisałam . Aby ustalić miejsce pobytu Malwinki mogłam tylko zrobić to o czym napisałam - powiadamiać różne instytucje aby mi pomogły, natomiast w przypadku Hani nie potrafię pomóc. W tej chwili jestem tylko wściekła na mojego TŻ, który przez 2 miesiące nie pozwolił mi wziąć Hani do nas.
Hanię wyciągałam z rury o średnicy 10 cm, karmiłam strzykawką, leczyłam, patrzyłam na jej tragiczne oczka, kochałam ją i pozwalałam jej się kochać bezgranicznie. Kiedy wyjeżdżała cieszyłam się ,że ma nowy dom ale jednocześnie świat rozpadł mi się na kawałki. I teraz jest tak samo.
Nigdy na nikogo nie plułam jadem.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt wrz 14, 2012 20:08 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Przez osoby które straciły w jakiś sposób swoje ukochane koty powierzając je w ręce nowych opiekunów nie płynie jad tylko wielki żal.Kiedyś tam, jak zaczynałam tymczasować to wydawało mi się,że wydanie kota o DS to taka zwykła prosta sprawa. .Przeklinam ten dzień. Oddać kota uratowanego i wyrwanego śmierci to oddanie swego kawałka serca. Każdy kot jest opłakany.Ale taki ocalony cudem jest najbliższy.Oddanie takiego kota to wielki ból.Ale po coś się robi to, co robi. Świadomość,ze kot ma lepiej niż u nas w zakoconym domu dodaje sił.Ale jak jest źle to poczucie winy powala. Postaraj się to zrozumieć.Obraza nie pomoże w poszukiwaniu koci.Jest podwójnie skrzywdzona.A teraz w mroku obcego świata nie ma bez ciebie szans na życie.Pomyśl proszę co czuje jej opiekunka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob wrz 15, 2012 8:20 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Lolcia81, jak poszukiwania??? :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob wrz 15, 2012 13:03 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Hanulka pisze:Lolcia81, jak poszukiwania??? :(

:?: :?:
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 15, 2012 13:28 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Hania się znalazła całą i zdrowa:-)
Znalazła ja bardzo miła pani na swojej działce daleko od miejsca gdzie zaginęła ale przeczytała ogłoszenie (te których wg andzeliki wcale nie wieszalam) i zadzwoniła do mnie:-) hania jest już w domu.
DZiękuję wszystkim którzy mi pomogli:-)

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Sob wrz 15, 2012 13:30 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Bardzo się cieszę.
Bardzo, bardzo!!!
Foty będą?

Ale jak ona tam trafiła?Mógł ją ktoś (sąsiad) wywieść jak wymknęła się np na klatkę. Tak daleko kot niewidomy nie zajdzie.Nie ma opcji.
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 15, 2012 13:34 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Lolcia81, bardzo się cieszę..

ufff.. uff, uff, uff....

proszę zamieść kilka fotek Haneczki :P
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob wrz 15, 2012 13:56 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Śledzę wątek Hani od początku i aż odetchnęłam jak przeczytałam , że malutka już bezpieczna :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob wrz 15, 2012 14:25 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Super, że Haneczka już w domu.
:ok: :ok:

Ja też chętnie zobaczę fotki uciekinierki :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob wrz 15, 2012 17:42 Re: ŚWIDNICA!! Hania znaleziona! BARDZO PROSIMY O FOTKI :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Odsypia trudny tydzien i nie ma ochoty na paparazzi ;)
a ja mam tylko aparat w komorce.

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Sob wrz 15, 2012 19:01 Re: ŚWIDNICA!! Hania znaleziona! BARDZO PROSIMY O FOTKI :)

No to wieeeelkie UFFFF... :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 15, 2012 19:05 Re: ŚWIDNICA!! Hania znaleziona! BARDZO PROSIMY O FOTKI :)

Uff jaka ulga :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Sob wrz 15, 2012 19:07 Re: ŚWIDNICA!! Hania znaleziona! BARDZO PROSIMY O FOTKI :)

Cudownie, wspaniale, że się Haneczka znalazła :D :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob wrz 15, 2012 21:49 Re: ŚWIDNICA!! Hania znaleziona! BARDZO PROSIMY O FOTKI :)

Uffffffffffffff :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]