maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Nowe imię dla Foczki

Ankieta wygasła Czw lip 21, 2011 20:12

Lusia
14
14%
Milusia
8
8%
Dobrochna
1
1%
Pysia
11
11%
Gwiazdka
5
5%
Czarka/Czarusia
5
5%
Iskierka
12
12%
Coco
30
29%
Aksamitka
14
14%
Uzia
2
2%

Liczba głosów : 102

Post » Czw sie 11, 2011 13:25 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Zdjęcia z wypasu będą, nawet filmik.

Na razie raport po weterynaryjny.
Najpierw część gorsza - Coco ma duży zanik mięśni i przykurcze już od bioder.
Część dobra - według doktora przy intensywnej rehabilitacji mała ma duże szanse stanąć na nogi.

Dzisiaj została odrobaczona. Doktor ma przejrzeć dokładnie jej papiery, żeby zobaczyć, co i kiedy mała miała podawane. Chodzi przede wszystkim o Nivalin - jeżeli nie było serii zastrzyków, to będzie musiała wziąć (na przewodnictwo nerwowe). Ściągnie mi też witaminę B w płynie, powinna ją brać regularnie, a zastrzyki są potwornie bolesne.

Więcej będę wiedzieć w sobotę.

I jeszcze jedno - mam wymyślić sposób na obciążenie Coco tylnych łapek, "ciężarki" powinny być umieszczone w okolicach stópek. Ma to zmusić do wysiłku mięsnie nóg.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sie 11, 2011 13:56 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

kamari pisze:Zdjęcia z wypasu będą, nawet filmik.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: no nie moge sie juz doczekac

kamari pisze:Na razie raport po weterynaryjny.
Najpierw część gorsza - Coco ma duży zanik mięśni i przykurcze już od bioder.
Część dobra - według doktora przy intensywnej rehabilitacji mała ma duże szanse stanąć na nogi.

:| :| :| Ło matuchno to Lu kociczke chyba w ostatniej chwili przywiozła, ale druga wiadomość jest po prostu kosmiczna, ale ciiiiiiiiiii

kamari pisze:I jeszcze jedno - mam wymyślić sposób na obciążenie Coco tylnych łapek, "ciężarki" powinny być umieszczone w okolicach stópek. Ma to zmusić do wysiłku mięsnie nóg.
8O

KAMARI JESTES KOCIM ANIOLEM :1luvu: :1luvu:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Czw sie 11, 2011 13:57 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

obiążenie tylnich łapek - będzie pobudzało pracę mieśni tu akurat wet ma racje
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw sie 11, 2011 14:01 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Edytka1984 pisze:obiążenie tylnich łapek - będzie pobudzało pracę mieśni tu akurat wet ma racje

ale jak to zrobic 8O 8O 8O
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ogonia

Post » Czw sie 11, 2011 14:45 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

ogonia pisze:
Edytka1984 pisze:obiążenie tylnich łapek - będzie pobudzało pracę mieśni tu akurat wet ma racje

ale jak to zrobic 8O 8O 8O

Jeszcze nie wiemy dokładnie co by to miało być, ale już nie takie rzeczy się u nas wymyślało :Mr. Green: coś się wykombinuje.

Trzeba tylko troszkę zmienić sposób pracy z małą, bieganie po trawie zdecydowanie dobrze jej zrobi.

Podejrzewam, że ona w lecznicy większość czasu spędziła w klatce. To by tłumaczyło brak mięśni, no i przykurcze.
Ale to się powinno dać wyprowadzić, zajmie po prostu trochę więcej czasu.

A film z wypasu pcha się na YouTuba, tylko dzisiaj internet chodzi mi baaaardzo wolno :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sie 11, 2011 14:50 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

kamari pisze:Jeszcze nie wiemy dokładnie co by to miało być, ale już nie takie rzeczy się u nas wymyślało :Mr. Green: coś się wykombinuje. :

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

kamari pisze:Trzeba tylko troszkę zmienić sposób pracy z małą, bieganie po trawie zdecydowanie dobrze jej zrobi.

Podejrzewam, że ona w lecznicy większość czasu spędziła w klatce. To by tłumaczyło brak mięśni, no i przykurcze.
Ale to się powinno dać wyprowadzić, zajmie po prostu trochę więcej czasu. :

Ja bawiłam się z nia w lecznicy prawie codziennie po godzinie (wiem to b. malo :oops: ), ale panie rehabilitantki mówiły ze brana jest na rece i masowana w każdej wolnej chwili

kamari pisze:A film z wypasu pcha się na YouTuba, tylko dzisiaj internet chodzi mi baaaardzo wolno :roll:

Czekamy przebieramy stopkami i czekamy :spin2: :spin2: :spin2:

ogonia

Post » Czw sie 11, 2011 15:33 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Miziaki dla Cocosiri - z tym obciazeniem lapek to napewno oky ja nie kot a to tez mialam z moja noga to samo zalecenie.
Ona sie dosc szybko przemieszcza z tym co ma teraz - przy treningu bedzie dobrze - szczegolnie u Kamari -to wiem i czuje. Teraz tylko zaklinamy......... i jeszcze raz....... My Wielkie Kocie Czarownice - i czekamy. Ja gleboko w to wierze - moja Babcia ze strony Ojca byla Tatarka z Tatarow osiadlych na kresach Wielkiej Polski (wtedy do morza Czarnego) i to moj Tata byl owocem zwiazania sie z Polakiem. Nie marudze - tylko wyjasniam , ze mam wielka intuicje - i juz jej slucham i kropka. Cocosiíri potrzebuje naszsych intensywnych mysli i czrow marow tez.
I zaklinamy na nowo:ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: Czekajac czego nasz prywatna czarodziejka
KAMARI dokona, :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw sie 11, 2011 15:46 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

marysienka pisze:Miziaki dla Cocosiri - z tym obciazeniem lapek to napewno oky ja nie kot a to tez mialam z moja noga to samo zalecenie.
Ona sie dosc szybko przemieszcza z tym co ma teraz - przy treningu bedzie dobrze - szczegolnie u Kamari -to wiem i czuje. Teraz tylko zaklinamy......... i jeszcze raz....... My Wielkie Kocie Czarownice - i czekamy. Ja gleboko w to wierze - moja Babcia ze strony Ojca byla Tatarka z Tatarow osiadlych na kresach Wielkiej Polski (wtedy do morza Czarnego) i to moj Tata byl owocem zwiazania sie z Polakiem. Nie marudze - tylko wyjasniam , ze mam wielka intuicje - i juz jej slucham i kropka. Cocosiíri potrzebuje naszsych intensywnych mysli i czrow marow tez.
I zaklinamy na nowo:ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: Czekajac czego nasz prywatna czarodziejka
KAMARI dokona, :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a ja co proawda zadnych zwiazkow z Egiptem nie mam ale za to mam ogromne czarne Kocieslsko wiec HATOR HATOR HATOR :ryk: :ryk:

Kamari to Aniol wcielony :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ogonia

Post » Czw sie 11, 2011 16:05 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Coco jest jeszcze trochę zadziwiona wielkim światem, ale niedługo włączy się do zabawy - i to jej zrobi najlepiej :ok:

Film z dłużyznami, uprzedzam z góry http://www.youtube.com/watch?v=68AupuqhbDU
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sie 11, 2011 16:14 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Jest niesamowicie szybka :ok:
I ma piękne wielkie, zdziwione oczyska :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 11, 2011 16:16 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

kamari pisze:Coco jest jeszcze trochę zadziwiona wielkim światem, ale niedługo włączy się do zabawy - i to jej zrobi najlepiej :ok:

Film z dłużyznami, uprzedzam z góry http://www.youtube.com/watch?v=68AupuqhbDU

i tak sie w sumie szybko odnalazla :ok: te oczyska to zawsze takie miala poprostu jest ciekawa swiata :ryk: :ryk:

a niusieńka ja sobie ładnie radzi :1luvu: :1luvu:

ogonia

Post » Czw sie 11, 2011 17:34 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Coco zakochała się w wychodzeniu na trawę. Mam zastawione drzwi, żeby nie mogła wyjść sama, więc siedzi przed barykadą i się wydziera, że chce na dwór :roll:
Byłyśmy teraz znowu z Niusią na ćwiczeniach, więc poszła i Coco. Ależ ona szaleje :mrgreen:

Patrzę jak się porusza, bioderka ma takie ściśnięte i prawie nimi nie porusza. Najlepiej chodzą nóżki od kolanek w dół. Przyjrzę się jej jeszcze z jeden dzień i zaczniemy intensywne ćwiczenia. Te biodra są chyba najsłabszym punktem.
Ale ogon to już całkiem do góry :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sie 11, 2011 18:04 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

ogonia pisze:

a ja co proawda zadnych zwiazkow z Egiptem nie mam ale za to mam ogromne czarne Kocieslsko wiec HATOR HATOR HATOR :ryk: :ryk:

Kamari to Aniol wcielony :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Takie zaklinanie to mi sie podoba :ok: :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

No i rezultat - patrz filmik z wypasu - Coco zasuwa jak Czarna Pantera - ciekawe tylko jak sie ma Kamari :?:
Czy dotrzymuje tepa Myszolkowi, Niusi i Cocosiri :?: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak nie to niech czaruje jeszcze wiecej :ryk: :ryk: :ryk:

Ps. Mario popatrz na maile i daj znac :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw sie 11, 2011 18:27 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Niesamowita mała, ale bioderka rzeczywiscie ściśnięte :( Wypracowała sobie taką oszczędzającą bólu postawę i jej zostało
Ostatnio edytowano Czw sie 11, 2011 18:30 przez taizu, łącznie edytowano 1 raz
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw sie 11, 2011 18:29 Re: maly kociak ze zwichniętym kręgosłupem :(

Coco jest cudna podobnie Myszolek i Niusia :1luvu:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

[poprzednia][następna]