KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 22:20 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Wiesia nas sprowadza na ziemię :) czy ktoś moźe wie gdzie kupić żwirek do łapania siuśków ? Co do częstszych spotkań to myślę źe będzie sporo chętnych ja osobiście bardzo bym chciała żebyśmy się częściej widywali nawet jeśli spotkamy się na chwilę i wypijemy wspólnie kawę czy herbatę :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon lip 04, 2011 22:27 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

gosiakot pisze:Wiesia nas sprowadza na ziemię :) czy ktoś moźe wie gdzie kupić żwirek do łapania siuśków ? Co do częstszych spotkań to myślę źe będzie sporo chętnych ja osobiście bardzo bym chciała żebyśmy się częściej widywali nawet jeśli spotkamy się na chwilę i wypijemy wspólnie kawę czy herbatę :)

Gosiu żwirek do łapania siuśków jest w Almavecie no tylko taka malutka paczuszka to koszt 26zł więc myślałam o tańszym sposobie, a i tak takiego żwirku nie można zostawić na całą noc po prostu trzeba Ines przetrzymać całą noc rano na dyżurze wstawić jej wydezynfekowaną kuwetę nasypać żwirku, czekać jak się wysika i zebrać siuśki i jechać prosto do lecznicy na przebadanie :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 04, 2011 22:36 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

A macie może takie kuwetki z podwójnym dnem?
Może w takiej udałoby sie złapać.
No i zawsze jest metoda na chochelkę. Zabrać kuwetę, potem podać i czatować z chochelka wyparzoną w garści.

Fajnie jest móc dopasować twarz do nicka. Ciesze się bardzo, że poznałam tych nieznanych i że znów zobaczyłam tych znanych.
Szkoda, że nie byłam na tych tańcach, hulankach i swawolach, może innym razem:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lip 04, 2011 23:03 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Tak Miodek juz ma ksiazeczke jest tam gdzie wszystkie w ksiazeczki jest w niej tabl.na odrob.Drontal dla niego 1/2 tabl. takze jutro mozna mu podac albo rano albo wiecz. dzis po tym calym znieczulenie bylo nie wskazane.
I za jakie 3-4 dni mozna go zaszcepic oczywiscie jak w kale nie bedzie robali.
Druga polowke zostawic dla niego ew. lub dla innego o tej wadze.
W ksiazeczce jest juz wpisane odrob. z data 5.06.

Jesli chodzi o lapanie moczu to w domowych warunkach nie mam zadnego problemu kotek sika a ja podstawiam maly pojemniczek i juz mam nasikane. Oczywiscie nie zawsze to sie uda za 1 dzien ale za dwa sie udaje.
Mam to opanowane bo kilkakrotnie te czynnosc powtarzalam.
Natomiast tam to sprawa trudna bo trzeba by tam byc i pilnowac kiedy zaczyna sikac i lapac :lol:
Ostatnio edytowano Pon lip 04, 2011 23:07 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lip 04, 2011 23:03 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Tak Miodek juz ma ksiazeczke jest tam gdzie wszystkie w ksiazeczki jest w niej tabl.na odrob.Drontal dla niego 1/2 tabl. takze jutro mozna mu podac albo rano albo wiecz. dzis po tym calym znieczulenie bylo nie wskazane.
I za jakie 3-4 dni mozna go zaszcepic oczywiscie jak w kale nie bedzie robali.
Druga polowke zostawic dla niego ew. lub dla innego o tej wadze.
W ksiazeczce jest juz wpisane odrob. z data 5.06.

Jesli chodzi o lapanie moczu to w domowych warunkach nie mam zadnego problemu kotek sika a ja podstawiam maly pojemniczek i juz mam nasikane. Oczywiscie nie zawsze to sie uda za 1 dzien ale za dwa sie udaje.
Mam to opanowane bo kilkakrotnie te czynnosc powtarzalam.
Natomiast tam to sprawa trudna bo trzeba by tam byc i pilnowac kiedy zaczyna sikac i lapac :lol:

jadziaII

Post » Pon lip 04, 2011 23:06 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jadzia mam nadzieję że Wiesiu mnie nie opieprzy przeklejam z mrumru filmik Miodzio jeszcze w gipsie :lol: i Laura z Filemonkiem :D
http://www.youtube.com/watch?v=8w18DMGNe_g

Jadziu a gdzie jest włożona tabletka na odrobaczenie dla Miodzia, w jego książeczce zdrowia? jutro wieczorkiem ma Mara dyżur to może go odrobaczyć. A książeczka jakoś opisana?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 04, 2011 23:17 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

EEE dlaczego, ale cos mi sie zdaje ze juz go wklejeil na watek tam gdzie sa kotki do sponsorowania. Ale to nie szkodzi :lol:

Miodek ma ksiazeczke opisana a jeszcze przykleilam zolta karteczke z imieniem pastylka jes w ksiazeczce.
I niech ta osoba zachowa droga polowke bo te tabl.dzis wzielam z Alwametu takze pewnie bedzie pozniej policzona, to szkoda zeby zmarnowac.

jadziaII

Post » Pon lip 04, 2011 23:19 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

A to nie Filonek tylko Filonka :lol: dzis ogladala ja Gosia z Wiesia i tak stwierdzily ze to dziewuszka :ryk: wiec chyba bedzie Laura i Filusia :ryk:
Ostatnio edytowano Wto lip 05, 2011 7:28 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz

jadziaII

Post » Wto lip 05, 2011 2:55 Re: forum

[quote=
Można zrobić pijaczonki :mrgreen:[/quote]
ummm pijaczonki :P To juz Tereniu ustal date coby Maja sie zalapala. Ale martwi mnie fakt malego garnka na ziemniaczki ktory u was widzialam :mrgreen: A w pijaczonkach dobry podklad to podstawa :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 05, 2011 7:30 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Lidka pisze:A macie może takie kuwetki z podwójnym dnem?

Kurcze a jak są takie kuwetki to może kupić do KC, a i DT by mogły pożyczać.
Chociaz nie wiem jak to działa, bo moja Sheba do pustej kuwety nie narobi :cry:

A propo Inez- jeżeli do boksu to proponuję na sam dół, bo myślę że dla Inez nie ma znaczenia że nie ma kuwety :evil:
Ona stoi i leje.
Jak bedzie w wyższym boksie to zaleje sąsiadów :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 05, 2011 8:07 Re: forum

Dorota Wojciechowska pisze:[quote=
Można zrobić pijaczonki :mrgreen: ummm pijaczonki :P To juz Tereniu ustal date coby Maja sie zalapala. Ale martwi mnie fakt malego garnka na ziemniaczki ktory u was widzialam :mrgreen: A w pijaczonkach dobry podklad to podstawa :ok:
[/quote]

Ja mam duzy :D a zawsze można zrobić dwa, trzy, cztery......gary :mrgreen:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto lip 05, 2011 8:13 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

A Klimek wczoraj wrócił do KCh bez jaj. Został w Almavecie też ponownie wykąpany, i wyczesany furminatorem (z jaj wszołów) w związku z tym trochę wyłysiał i futerko mu wyjaśniało. Za 3 tygodnie trzeba będzie go po raz kolejny popsikać Frontlinem. Kupy ponoć mu się poprawiły więc nadal ma jeść suche z/d (albo hypoalergenic) i mokre tez takie, ewentualnie intestinal. Dr Monika stwierdziła, że spokojnie można go powoli ogłaszać (ja mogę co najwyżej zrobić opis). Tylko coś mu oko jedno łzawić zaczęło :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lip 05, 2011 9:42 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dorota Wojciechowska pisze:
Lidka pisze:A macie może takie kuwetki z podwójnym dnem?

Kurcze a jak są takie kuwetki to może kupić do KC, a i DT by mogły pożyczać.:mrgreen:

Trzeba kupić taką kuwetkę albo spróbowć samemu zrobić - bo biedni jesteśmy. Możnaby np. włożyć jedną kuwetę w drugą ( kuwety mogą być przecież używane , z tych co mamy) tylko ta wierzchnia musiałaby mieć trochę większe dno żeby nie wchodziła do końca albo możnaby włożyć miedzy nie coś do podparcia ( klocki plastikowe np) a w kuwecie górnej wywiercilibyśmy małe dziurki dość gęsto - i " sikołapka" gotowa :)
Ogłaszam konkurs na dalsze apetyczne określenia - mamy już kultowy " zeszyt kup" to może będziemy mieć też "sikołapkę" :ryk:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto lip 05, 2011 16:26 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Rano Nelę zawiozłam na czyszczenie zębów.Została w szpitaliku Teresa ją odbierze .
Lea pozbyła się świerzbowca i została zaszczepiona.Od razu wrzuciłam ją na zdrową bo boksy są potrzebne ,ale proszę obserwujcie ją jak sie zachowuje i początkowo podstawiajcie miseczkę z jedzeniem pod mordkę.Zobaczymy jak się odnajdzie w stadzie.

Poszedł pierwszy przelew za leczenie Lei.Druga transza pójdzie w lipcu

aha poduszki pod oknem(na zdrowej) te w panterkę są przelane na maxa i niemiłosiernie śmierdząTrzeba je albo wywalić albo wyprać

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lip 05, 2011 16:52 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

asiek_i_boguś pisze:
terenia1 pisze:Przypominam jeszcze o dyżurach :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 04.07.-10.07.2011
04.07. pon. rano Gosia, Wiesia wie. Teresa
05.07. wt. rano Beatka wie.MaraS.
06.07. śr. rano Beatka wie. MaraS.
07.07. czw.rano brak wie. Cookie
08.07. piat rano Alienor wie. Cookie
09.07. sob. rano brak wie. Teresa
10.07. niedz. Dorotka wie. brak

JAK NIE MA CHĘTNYCH TO JA czwartek rano
Obrazek