KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 06, 2011 23:03 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Byłam z maluszkami w lecznicy i wymiziałam też Noska postrzelonego kocurka, miziak i słodki kocio :1luvu:
To Nosek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 06, 2011 23:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
Iweta pisze:Dziewczyny mam prośbę, potrzebuje dzisiejszą Gazete Wyborczą, moze mógłby mi ktos odsprzedac?

Iwonko sprawdzę czy kupili dziś w domu, jak coś to Ci odłożę :)

Dzieki, byłoby super :)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob maja 07, 2011 7:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Czyli maluchy jednak zostają w KCh?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob maja 07, 2011 8:47 Re: chatka

Mara S pisze:Czyli maluchy jednak zostają w KCh?

Czekam na kontakt od Martyny P w tej sprawie,troche komplikuje jej sprawe praca. A jest ktos jeszcze kto moze je wziasc na DT?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob maja 07, 2011 13:44 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

[quote="terenia1"]Byłam z maluszkami w lecznicy i wymiziałam też Noska postrzelonego kocurka, miziak i słodki kocio :1luvu:
To Nosek.
Obrazek

Nosek dzisiaj wstał :1luvu:

hurra !!!

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob maja 07, 2011 13:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
terenia1 pisze:Byłam z maluszkami w lecznicy i wymiziałam też Noska postrzelonego kocurka, miziak i słodki kocio :1luvu:
To Nosek.
Obrazek

hurra !!!

To super cudne wieści :!: :!: :!: Nosku trzymaj się dzielnie :ok: :ok: :ok:

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 14:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
herzpl pisze:a ja myslalam ze moja kochana holndia nie ma takich problemow....

No widzę następną oprócz mnie oczywiście następną miłośniczkę Holandii :wink: no niestety ma też takie problemy z tym że raczej nie są to koty bezdomne zamieszkujące tak jak u nas w piwnicach itd tylko koty domowe oddane z róznych powodów przez właścicieli, niestety też w Holandii nie jest w 100% rozpowszechniona sterylizacja (oczywiście nie jest to taki problem i skala jak u na ale mimo wszystko jest) w schronisku było 8 małych kociąt - rezydowały w osobnym pomieszczeniu dla małych kociaków. Część kotów, które nie nadają się do adopcji będzie mieszkało do końca życia w schronisku i mają wszelkie szanse że tej starości tam dożyją.

dziekuje ci za ten opis tak kocham holandie choc nigdy tam nie bylam i pewnie nie pojade..
ale kocham a zaczelo sie od tego ze ma u siebie wszystko co kocham ,czytalam duzo o tym kraju widzialam fotki filmy i sie zakochalam:)
holendzry tez nie kochaja wwszystkie koty jak u nas?zapewne chodzi o chore badz kalekie?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Sob maja 07, 2011 14:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:I jedna z cudnych lokatorek tego schroniska o cudnym umaszczeniu - i aż dziw że nawet w Holandii takie przepiękne kociaki siedzą w schroniskach
Obrazek

naprawde niesamowita :!: ale maja palac nie to co nasze choc nie wypowiadam sie w poniedzialek odwiedze nasze schronisko to sie wypowiem :wink: a wies moze jak jest kot po holendersku :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Sob maja 07, 2011 18:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
Filomen pisze:
terenia1 pisze:Byłam z maluszkami w lecznicy i wymiziałam też Noska postrzelonego kocurka, miziak i słodki kocio :1luvu:
To Nosek.
Obrazek

hurra !!!

To super cudne wieści :!: :!: :!: Nosku trzymaj się dzielnie :ok: :ok: :ok:

Sliczny kocurek, Nosku trzymaj sie nie poddawaj i wstawaj jak tylko mozesz trzymam :ok: z ciebie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob maja 07, 2011 18:21 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bylam dzis na rannym dzyzurze ale dopiero teraz moge napisac wiec tak: medycznie wszystkie obsluzone wg. rozpiski.
Maluszki nie maja fajne oczka zwlaszcza ten jeden nich, trzeba bardzo przestrzegac tego leczenia najlepiej byloby 3 xdz.
Ale poza oczkami sa fajne kupka ok apetycik tez dopisuje no i humor dopisuje waryjuja w boksie, a potem sie pospily.
Gracja dostala swoje jedzonko suche i mokre.
Zadnych podejrzajnych kup na kwarantannie nie zauwazono.
Jozio troche kaszle ale to chyba od siersci.
Pozostale ok jedza.
U Gremlinow spoko tylko lapanie ich do kropienia to horror tym bardziej ze nie ma na czym stanac nie ma zadnego taboretu /czemu nie zabralyscie z bylej kociarni, to takie potrzebne zwlaszcza dla niskich pan/
Ale jakos po dlugim lapaniu sie udalo, jak juz jednego mam to po pierwszych kroplach nie puszczam tylko sie z nim bawie i czekam na czas zakropienia tymi drugimi.
Bo rzeczywiscie tyle razy za nimi gonic to nie.
Po uzgodnieniu z Terenia /miala wieczorny dyzur/ zostawilam otwarte okna/ siedzialy na powietrzu i tu i tu dzis cieplo wiec mozna a jak bylo ok.18 to napisze Terenia.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob maja 07, 2011 18:23 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

herzpl pisze:
terenia1 pisze:I jedna z cudnych lokatorek tego schroniska o cudnym umaszczeniu - i aż dziw że nawet w Holandii takie przepiękne kociaki siedzą w schroniskach
Obrazek

naprawde niesamowita :!: ale maja palac nie to co nasze choc nie wypowiadam sie w poniedzialek odwiedze nasze schronisko to sie wypowiem :wink: a wies moze jak jest kot po holendersku :?:

kat :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob maja 07, 2011 18:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

No ja już też po dyżurze :D no Jadzia łapanie Gremlinów to istna katorga :mrgreen: ale też zapodałam co trzeba, ale co sie naganiałam i naklęłam to moje :mrgreen:
W zasadzie wszystko ok maluszkom oczy też potraktowałam maściami - nie wygladają może pięknie, ale to dopiero drugi dzień stosowania maści, rozrabiają jak pijane zające, ładnie jedzą miseczkę z mokrym miały wyczyszczoną do czysta - w trakcie dyzuru zjadły jeszcze jedną miseczkę i zostawiłam im jeszcze więcej jedzonka na wieczór - niech boraki jedzą :D
Trzeba by się przymierzyć do przeniesienia na zdrową kociarnię Buranii i Ryśki tej syczącej, może jak jutro Dorotko bedziesz jak zwykle kilka godzin to dasz je radę tam przenieść i zaobserwować jak sobie tam radzą :)
No i dziś przywiozłam ze schroniska czarnego koteczka chyba kocurek coś ma z tylnią łąpką nie może na niej stanąć, ale bardzo ładnie zjadł, uwalił wielką kupę w kuwecie, straszny miziak i włącza niesamowity traktorek.
Okna pozamykałam nic się niepokojącego nie zadziało w między czasie.

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 18:50 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ten czarny kocurek którego dziś przywiozłąm to kocurek z tego wątku
viewtopic.php?f=1&t=127458&p=7444282#p7444282
oczywiście kocurek siedział w klacie obok pomieszczenia dla szczeniaków bez kuwety, bez jedzenia i bez picia :evil:

terenia1

Post » Sob maja 07, 2011 19:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Tereniu jeśli kocio nie jest tragiczny to moze poczekac do poniedziałku, bo w Almavecie jest rentgen. Czy jutro organizować weta ?

a co do schroniska już się przygotowuję na poniedziałek bo zamierzam tam podjechać do południa :evil: :evil:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob maja 07, 2011 19:08 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
terenia1 pisze:To Nosek.
Obrazek

hurra !!!

trzymamy :ok: :ok: kciuki za Noska i Czarnotę ze schroniska.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

[poprzednia][następna]