Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 10:26 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Blusia jest na mnie obrażona. Nie przychodzi wcale do jedzenia.Chociaż z duzej porcji jedzenia, która zostawiłam poprzedniego dnia, prawie wszystko zniknęło. Zostawilam też bardzo duzo suchego. Ziva sama tego nie zjadla. Jednak nie widze na oczy kotki. Nie moge ocenic czy czuje sie dobrze i w jakiej jest kondycji. Martwi mnie to bardzo.Zapusciłam sie wczoraj w jej teren. Chodziłam , szukałam, wołałam.Jedyne co znalazłam to stertę drzewa, po która bede się musiała wybrać wózeczkiem i przywiezć stamtad. Bo z drzewem to mamy juz koniec. Maż klupił wczoraj worek wegla i porąbał mi kocie szafki. Wszystko z dwóch kocich pokojów zostało usunięte.Nie chce już tych rzeczy. Były zniszczone, zdewastowane.Zostawilam tylko małą wąska kanapkę i ....reszta to już nowe rzeczy.

Do godziny czwartej nad ranem robilismy z Meżem. Najwiekszy problem był w duzym pokoju z położeniem wykladziny. Mamy tam kabine. Nie mam standardowej łazienki niestety. I ta kabinę trzeba było podnieść w całości i przeniesć.Masakra.O ile było to prostsze kiedy była stara wykladzina ,o tyle było ryzykowne kiedy nowa byla juz położona.Bałam sie ze nie dam rady. I kiedy wróciłam z karmienia, okazało sie ku mojej wielkiej radości ,ze kabina stoi juz na miejscu. Maż poprosił o pomoc Sasiadke. Ale potem okazało sie ze uszczelki nam poszły przy powtórnym podłączaniu i Maż rano poleciał kupowac. Zeby mogł jeszcze to zrobic przed wyjazdem.
tak wiec mamy czyste sciany, podłogi i w nocy robiłam kociakom zdjecia jak nam pomagały. A potem jak juz opanowały prezenty. Bylo na co popatrzec. Gdybym nie była tak padnięta siedziałabym z nimi do rana.Radość była ogromna.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie mar 20, 2011 10:28 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

wiora pisze:O herpesie nie słyszałam ale widziałam, że dziewczyny załozyły watek ostrzegawczy na temat pp.
Ponoć zaczęłą zbierać żniwo :(

U nas zbierała żniwo ponad 10 lat temu. Nie wiem jak będzie teraz.W tamtym roku tragedii nie było.

iza71koty

Post » Nie mar 20, 2011 10:42 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

W tamtym tygodniu z myśla o remoncie i wywalaniu gratów z domu, udało mi sie kupic na giełdzie za parę groszy bardzo fajna rzecz. Taka wiklinowa sofa, składana z 3 części z poduchami.Mozna postawić razem. Mozna każda cześć osobno. Powłoczki oczywiście mozna prać, bo są na zameczek. Udało mi sie zbić cene o 20 zł i zatem w to miejsce kupiłam nieduży dywan, bordowy w idealnym stanie za 15 zł. Jak juz wszystko będzie na miejscu, będzie bardzo fajnie i co ważne będę miała bardzo dobre warunki do sprzątania.Wykładzina nie jest jeszcze podrapana, zatem dobrze się ją myje i zamiata.To duże ułatwienie dla mnie.

iza71koty

Post » Nie mar 20, 2011 11:41 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Rzeczywiście masz, Iza, urwanie głowy :(
Fajnie, ze macie mozliwość takiego taniego kupowania mebli, przy kotach-niszczycielach to przydatne :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie mar 20, 2011 11:58 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Sklep meblowy z używanymi rzeczami niestety zlikwidowali kilka lat temu. A szkoda. Były to bardzo porządne rzeczy używane z Niemiec. Teraz właśnie można coś takiego wyhaczyć na giełdzie. Tak przy kotach, to idealne rozwiązanie. Można się o cenę potragować i potem nie ma takiego wielkiego bólu jak koty zniszczą.

iza71koty

Post » Nie mar 20, 2011 13:07 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Julcia przesyła pozdrowienia z DS
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Nie mar 20, 2011 13:29 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ale wyrosła 8O
Śliczna :1luvu:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie mar 20, 2011 17:23 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Weszłam po jedzenie. Muszę wyjść. Blusia przyszła!!!! :D

iza71koty

Post » Nie mar 20, 2011 17:25 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Monika74.Pięknie Dziękujemy za wieści od Julci. :D Cudna kicia. :D Wyrosła na prawdziwą piękność. :1luvu:

iza71koty

Post » Nie mar 20, 2011 17:25 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Weszłam po jedzenie. Muszę wyjść. Blusia przyszła!!!! :D

Uff!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie mar 20, 2011 17:27 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Tak. :D A teraz niech zdarzy sie CUD i przyjdą jeszcze dwie koteczki na Tęczy całe i zdrowe.

Bo niestety coraz mniej w to wierzę.....
:|

iza71koty

Post » Nie mar 20, 2011 23:51 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

uwaga Wszystkim wstawiam foteczki w imieniu Izy :mrgreen:

W nocy Mąż montował drapaczki. Radość była wielka. Najbardziej wytrwałe koty, wytrzymały z nami do końca. Kociaczki dostały piękne prezenty. Trzy drapaki. Dwa granatowe zamontowane w dużym pokoju. Nad trzecim myślę i albo pójdzie do mniejszego pokoiku lub do pokoju Taty. Tak czy inaczej czeka już zmontowany. Oprócz tego wiklinowe koszyki, plasitkowe legowiska, kryte kuwetki, mięciutkie polarowe kocyki i miseczki. Radocha jest niesamowita!!!!! Pozostały nam listwy progowe do wykończenia i ....pokój Taty oraz kuchnia. To już na potem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 0:52 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon mar 21, 2011 0:04 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Tu wiklinowa sofa którą kupiłam. Składa się z trzech części. Można postawić każdą osobno lub w zależności od potrzeb. Do tego komplet poduszek. W tym na oparcia. Jednak brak im tasiemek i muszę doszyć. Fajna lekka rzecz. Łatwa do ustawienia i kociakom bardzo się podoba.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 0:52 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon mar 21, 2011 0:06 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dziewczyny pamiętacie może jeszcze te dwa bobaski?Takie małe brządce jak siedziały z Lucynką w klatce? Wstawiałam zdjęcia na wątku kiedy szukałam pomocy dla kociaków z Tęczy.

Tak te dwa bobaski to chłopcy Lucynki. Byczki się zrobiły.Oczywiście są wykastrowane.Są bardzo ze sobą zżyte. Myślę aby je zaszczepić jak bedzie parę złotych. Szczepionka w tej chwili to koszt 50 zł.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon mar 21, 2011 0:13 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Tutaj wykastrowane sikacze czyli Marcelek i Foxiu. Foxiu jest cały czarny. Mam nadzieję że wyluzują.

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 0:56 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]