Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką 27.02.11 już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 21:17 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Jeszcze raz dziękuję za ogromną pomoc, bo straaaasznie ciężko mi idzie pisanie takich 'oficjalnych' rzeczy.

email poszedł :)
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Sob sty 29, 2011 21:32 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Dostałam odpowiedź.
I odnoszę bardzo pozytywne wrażenie. Odpowiedzi na ankietę bardzo dokładne, wyczerpujące temat, i w sumie nie wiem, o co jeszcze mogłabym zapytać.. :)
Ten Pan ma już jedną 6 miesięczną kotkę rasy Neva Masqarade (nie znam się na rasach i charakterach rasowych kotów ale to chyba nie problem?) i kanarka, kotka jest nie wysterylizowana ale niedługo ma mieć sterylkę więc podejście do tego też jest dobre :)
Ogólnie no wszystko mi bardzo pasuje.
Z tym, że ten Pan ma dzieci córkę 11 lat i bliźniaki 6 lat. No i tu się boję... Bo nie wiem jak Pinki na dzieci będzie reagować..
Jakieś rady co mam odpisać? Jakieś pytania jeszcze powinnam zadać?
Obrazek

Afra666

Post » Sob sty 29, 2011 23:18 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Ja bym zaprosiła Pana z dziećmi na wizytę przedadopcyjną do Was, a przede wszystkim powiedziała o charakterze Pinki, że jest trochę płochliwa.
Poza tym dzieci w tym wieku to nie jest problem :) są już duże, nie tak hałaśliwe i generalnie tacy mali dorośli :) wiem, bo mam takie w domu :P
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 29, 2011 23:24 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Zapytałam tego Pana o to jaki stosunek dzieci mają do zwierząt.
I napisałam o małej trochę, o tym że się boi i ogólnie to co mi do głowy przyszło.
Wiecie co, mam dobre przeczucie... :)
Nie wiem tylko czy ten Pan jest z Łodzi czy z jakiegoś innego miasta. W razie czego dałoby radę zorganizować wizytę przed adopcyjną? I transport?
Mam wrażenie, że na prawdę rozmawiam z odpowiedzialnym człowiekiem :)
Obrazek

Afra666

Post » Sob sty 29, 2011 23:29 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ogromne :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 30, 2011 1:46 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Jak fajny dom to wszystko da radę :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie sty 30, 2011 1:53 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

No to chyba dla Pinki szykuje się fajny domek :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 30, 2011 8:59 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Też trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie sty 30, 2011 11:04 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Słuchajcie dostałam odpowiedź. Ten Pan jest z Poznania, ale mówi, że często jeździ w kierunku Łodzi i że nawet gdyby nie jeździł to i tak by po małą przyjechał.
No ogólnie to jak pisze bardzo mi odpowiada. Dzieci nauczone, że jak kot czegoś nie chce, to nie męczą. Mam wrażenie, że lepszego domku jej nie znajdę..
Ale.. Nigdy nie szukałam domku dla kota i skąd mam wiedzieć, że to TEN domek? To trzecia osoba która się o małą pytała i już? Chociaż jak to się mówi, do trzech razy sztuka ;)
Dziewczyny, mam o coś jeszcze pytać? Czy już próbować załatwić wizytę przed adopcyjną?

A i jeszcze co do Pinki, ostatnio zauważyłam, że mała jak się np bawi to czasem jakby oddycha 'przez pyszczek' i słychać jak łapie powietrze. Jak barankuje to też tak czasem robi. I teraz nie wiem czy tak ma być, czy coś się może dziać?
Chciałam w pn zadzwonić i umówić małą na sterylkę, ale nie wiem czy by najpierw nie przejechać się z nią i zapytać, czy wszystko jest ok?
Obrazek

Afra666

Post » Nie sty 30, 2011 13:55 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Jakieś rady? Bo nie wiem co odpisać i w ogóle..
Obrazek

Afra666

Post » Nie sty 30, 2011 16:17 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Zagląda tu ktoś dzisiaj?
Obrazek

Afra666

Post » Nie sty 30, 2011 16:52 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Buu, nikt małej dzisiaj nie odwiedza, a ja nie wiem jak mam teraz to wszystko organizować :(
Obrazek

Afra666

Post » Nie sty 30, 2011 17:17 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Już jestem. Mogę tylko napisać jak ja bym to zrobiła, czy dobrze, nie wiem.

Jeśli chodzi o Poznań, umawiała bym już wizytę przedadopcyjną. Rozumiem że Pan nie miał nic przeciwko takowej wypełniając ankietę? Trzeba by dopytać, kiedy taka wizyta mogła by się odbyć, w tygodniu czy w weekend i w jakich godzinach i wtedy już będziemy szukać osoby która by wizytę przeprowadziła.

Jeśli chodzi o lecznicę i sterylkę, zadzwoń do CC, powiedz co i jak, dopytaj, umów się na sterylkę. Oczywiście kotka musi być na czczo przynajmniej 8 godzin, lekarz obejrzy kotkę i zdecyduje, czy sterylka czy potrzebne jakieś badania, leczenie.

gosiaa

Post » Nie sty 30, 2011 17:21 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Dziękuję za odpowiedź.
Tak, ten Pan wyraził zgodę na wizytę przed i po adopcji.
Czyli najpierw mam zapytać kiedy mniej więcej by pasowała a dopiero później szukać ludzi? Tylko jak możecie pomóc ze znalezieniem kogoś, kto taką wizytę by mógł przeprowadzić, bo ja z Poznania nikogo nie znam...

Jutro zadzwonię do lecznicy i dopytam się, co z małą.

Edit:

Dzwoniłam do lecznicy, sterylka na środę umówiona, ale najpierw zostanie jeszcze zbadana czy tam nic się nie dzieje.
I tu chciałam się zapytać, czy będzie ktoś w środę może jechać z lecznicy (w tesco) w stronę centrum? Bo nie chcę małej po sterylce tramwajami tłuc i jeśli mogłabym się z kimś zabrać...
Obrazek

Afra666

Post » Nie sty 30, 2011 18:12 Re: Młoda, stalowa PINKI ze złamaną łapką szuka DS- Łódź

Afra, dopytaj jeszcze Pana w jakiej dzielnicy Poznania mieszka, albo najlepiej ulica, bez numeru, tylko jaka ulica.
Jak będziemy szukać osoby na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej to się bardzo przyda, bo co innego iść na wizytę trzy ulice dalej, a co innego jechać na drugi koniec Poznania.

Czyli dwie informacje, kiedy wizyta, w tygodniu czy w weekend, w jakich godzinach i ulica :)

gosiaa

[poprzednia][następna]