Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ciekawa.swiata pisze:Rozważam RC Calm dla niego, ale po pierwsze pieniądze, po drugie nie wiem czy zechce łaskawie jeść... to siuranie poza kuwetą mnie zastanawia, chociaż dzisiaj nie znalazłam żadnej kałuży po powrocie z pracy.
Muszę mu kupić szelki i smyczkę i spróbuję z nim wychodzić na jakiś czas na dwór, zobaczymy czy trochę mu napięcie spadnie.
ciekawa.swiata pisze:Gibutku myślałam, ale niestety Merlinek jest predysponowany do bycia samotnikiem. On potrzebuje własnej przestrzeni, spokoju i miziania na wyłączność. To raczej indywidualista, chociaż nie protestuje i grzecznie śpi z Lulu, jak ta mu się wprosi do budkisłodko razem śpią, jak wstaną to się tłuką, a później znowu idą razem spać
No i najlepiej by się nadawał dla osoby, która nie pracuje albo pracuje w domu. On jest bardzo towarzyski, wymaga sporo uwagi i w sumie jeśli miałby pójść do dobrego domku, w którym zostawałby sam na 8h dziennie, to taka Lulu zawsze zajęłaby mu czas
Sama nie wiem co z nimi zrobić. Przed pierwszą adopcją poważnie zastanawiałam się, czy nie powinnam była ogłaszać ich razem, ale teraz sama już nie wiem. Rozważam RC Calm dla niego, ale po pierwsze pieniądze, po drugie nie wiem czy zechce łaskawie jeść... to siuranie poza kuwetą mnie zastanawia, chociaż dzisiaj nie znalazłam żadnej kałuży po powrocie z pracy.
Muszę mu kupić szelki i smyczkę i spróbuję z nim wychodzić na jakiś czas na dwór, zobaczymy czy trochę mu napięcie spadnie.
ciekawa.swiata pisze:Dochodzą dochodzą
co jakiś czas wchodzę na pocztę i aktywuję
baaaaardzo dziękuję
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 87 gości