Gdy gasną światła - Merlinek ma DOM:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 22:12 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

może im feliwaya trzeba :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lut 21, 2011 22:29 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

Ech. W razie czego - gdybyś chciała zrobić kilka ogłoszeń sama - zapraszam do mojego wątku, link w podpisie.
Ja póki co mam nagłą, awaryjną sytuację, czyli 30 kotów p. Stanisława...

Ale o Merlinie pamiętam. Jest śliczny....

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 23:04 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

łosz Tyyyyyy, dziękuję Ci za wskazówkę co do linku w podpisie. Nie zauważyłam go wcześniej, a szkoda! Super sprawa, że jest taki wątek :1luvu:
jak tylko uwolnię się od nagromadzonej pracy, to zabieram się do ogłoszeń :)
dzięki wieeeeeelkie :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto lut 22, 2011 10:29 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

A myślałaś o wyadoptowaniu Merlina i Lulu razem?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 22, 2011 20:17 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

Co dwa koty to nie jeden :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lut 22, 2011 22:06 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

Gibutku myślałam, ale niestety Merlinek jest predysponowany do bycia samotnikiem. On potrzebuje własnej przestrzeni, spokoju i miziania na wyłączność. To raczej indywidualista, chociaż nie protestuje i grzecznie śpi z Lulu, jak ta mu się wprosi do budki :D słodko razem śpią, jak wstaną to się tłuką, a później znowu idą razem spać :D No i najlepiej by się nadawał dla osoby, która nie pracuje albo pracuje w domu. On jest bardzo towarzyski, wymaga sporo uwagi i w sumie jeśli miałby pójść do dobrego domku, w którym zostawałby sam na 8h dziennie, to taka Lulu zawsze zajęłaby mu czas :)
Sama nie wiem co z nimi zrobić. Przed pierwszą adopcją poważnie zastanawiałam się, czy nie powinnam była ogłaszać ich razem, ale teraz sama już nie wiem. Rozważam RC Calm dla niego, ale po pierwsze pieniądze, po drugie nie wiem czy zechce łaskawie jeść... to siuranie poza kuwetą mnie zastanawia, chociaż dzisiaj nie znalazłam żadnej kałuży po powrocie z pracy.
Muszę mu kupić szelki i smyczkę i spróbuję z nim wychodzić na jakiś czas na dwór, zobaczymy czy trochę mu napięcie spadnie.

ciekawa.swiata

Post » Śro lut 23, 2011 8:16 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

ciekawa.swiata pisze:Rozważam RC Calm dla niego, ale po pierwsze pieniądze, po drugie nie wiem czy zechce łaskawie jeść... to siuranie poza kuwetą mnie zastanawia, chociaż dzisiaj nie znalazłam żadnej kałuży po powrocie z pracy.
Muszę mu kupić szelki i smyczkę i spróbuję z nim wychodzić na jakiś czas na dwór, zobaczymy czy trochę mu napięcie spadnie.

W każdej lecznicy powinni mieć saszetki z małą iloscia suchej karmy, takie reklamówki. Spróbuj może w ten sposób go poczęstować zanim kupisz całe opakowanie.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro lut 23, 2011 10:34 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

ciekawa.swiata pisze:Gibutku myślałam, ale niestety Merlinek jest predysponowany do bycia samotnikiem. On potrzebuje własnej przestrzeni, spokoju i miziania na wyłączność. To raczej indywidualista, chociaż nie protestuje i grzecznie śpi z Lulu, jak ta mu się wprosi do budki :D słodko razem śpią, jak wstaną to się tłuką, a później znowu idą razem spać :D No i najlepiej by się nadawał dla osoby, która nie pracuje albo pracuje w domu. On jest bardzo towarzyski, wymaga sporo uwagi i w sumie jeśli miałby pójść do dobrego domku, w którym zostawałby sam na 8h dziennie, to taka Lulu zawsze zajęłaby mu czas :)
Sama nie wiem co z nimi zrobić. Przed pierwszą adopcją poważnie zastanawiałam się, czy nie powinnam była ogłaszać ich razem, ale teraz sama już nie wiem. Rozważam RC Calm dla niego, ale po pierwsze pieniądze, po drugie nie wiem czy zechce łaskawie jeść... to siuranie poza kuwetą mnie zastanawia, chociaż dzisiaj nie znalazłam żadnej kałuży po powrocie z pracy.

Moje nawet razem nie śpią a kochają się bardzo, co okazują sobie tłukąc się aż futro leci. Ale niech jednego chwilę nie ma to drugi zaraz szuka i miauczy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 01, 2011 20:55 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

CatAngel zajęła się ogłoszeniami dla Merlinka :roll:
za długo już tymczasuję tą dwójkę (Merlin i Lulinka), za bardzo się już do nich przywiązałam. Rozstanie będzie naprawdę ciężkim przeżyciem. U Was też taka cisza z adopcjami? No jak pragnę Nobla NIKT jeszcze do mnie nie dzwonił ani nie pisał w sprawie adopcji odkąd Merlinek do mnie wrócił... może ogłoszenia CatAngel przyniosą szczęście tym maluszkom. Przecież to takie cudne istotki, doprawdy nie rozumiem, dlaczego nikt ich nie chce :(

ciekawa.swiata

Post » Śro mar 02, 2011 9:01 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

To najlepszy okres na znalezienie domu dla starszych kotów niż maluchy.
Mnie w lutym udało się znaleźć dom dla 4 kotów; Agatki, Jacka oraz burasków-bliźniaków.
Zawsze o tej porze roku dom znajdują dorosłe koty,
więc naprawdę nie wiem dlaczego nie ma odzewu :roll: .

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro mar 02, 2011 11:11 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

ciekawa.swiata czy dochodzą linki aktywacyje :) bo ogłaszam Merlinka :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 02, 2011 11:35 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

Dochodzą dochodzą :)
co jakiś czas wchodzę na pocztę i aktywuję ;)
baaaaardzo dziękuję :1luvu:

ciekawa.swiata

Post » Śro mar 02, 2011 11:42 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

ciekawa.swiata pisze:Dochodzą dochodzą :)
co jakiś czas wchodzę na pocztę i aktywuję ;)
baaaaardzo dziękuję :1luvu:

To dobrze :) bo troooochę jeszcze tego będzie :mrgreen:
Cieszę się, że mogę pomóc :) aby domki się pojawiły :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Podziekuj Zołzik :wink: ja tylko przeniosłam ogłoszenia :)

CatAngel

Post » Pt mar 04, 2011 10:14 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

Co tu taka cisza, na górę Merlinku :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Post » Pt mar 04, 2011 20:37 Re: Merlin. Gdy gasną światła. Powrót z adopcji...

no właśnie, nikt już do Merlinka nie zgląda? :(
nadal czekamy na domek. Na razie cisza :(

ciekawa.swiata

[poprzednia][następna]