Niezwykłe Zosia i Klara:) - specj. od chorób ukł.pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 15:07 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

Marzenia11 pisze:Magdajedral-uwierz mi ze czyste pluca to ogromny kamien z serca. Gdyby byly zmiany w plucach to bylby to wyrok.

Wiem Marzenko i Pani Ania też to wie i bardzo nam ulżyło. Tak bardzo pokochałam tę koteńkę, że aż serce ściska na samą myśl, że coś złego może ją spotkać.
Pani Ania też bardzo się boi o kicię i psycholog będzie w środę.... :) Jak to pani powiedziała "Może uda się troszkę ją uspokoić". Ale i tak zmiana jest wielka. Bo już nie włazi pod kanapę tylko śpi na parapecie :)
magdajedral

Post » Pon mar 14, 2011 16:25 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

Zosia :1luvu:
cały czas trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon mar 14, 2011 16:55 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

To jest aż niesamowite - przecież te kicie są u pani niecały miesiąc chyba dopiero..?
I to, jak się nimi zajmuje jest niesamowite...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon mar 14, 2011 21:48 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

trzymam kciuki za Zosieńkę, musi być dobrze :ok:

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Pon mar 14, 2011 22:22 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

Szalony Kot pisze:To jest aż niesamowite - przecież te kicie są u pani niecały miesiąc chyba dopiero..?
I to, jak się nimi zajmuje jest niesamowite...

Wiem Szalony Kocie. I tak szczerze mówiąc to jeszcze nie do końca wierzę, że tak im się poszczęściło.

Mało tego - pani dzwoni do mnie z każdą nowiną, czy to dobrą czy to złą. Biorąc pod uwagę iż wiem ile kosztują wszelakie zabiegi weterynaryjne zaproponowałam, że się dołożę. Odpowiedź jaką dotałam brzmiała mniej więcej tak:
"Pani Magdo, naprawdę pomocy finansowej na razie nie potrzebujemy, a pani i tak wiele dla nich zrobiła. Teraz kolej na mnie :)"

No i czyż można chcieć więcej? Pani je kocha jak własne dzieci. Martwi się każdym mruknięciem, kichnięciem wręcz. Boi się też jak Zosieńka psychicznie przetrwa zabieg. Pyta jak było poprzednio, bo na dzisiejszej wizycie u weta kicia dała Jej i wetowi ostro popalić. Nie chciała dać się zbadać, wyrywała się itp. Co dziwne jak ja je woziłam to właśnie Zosia była spokojniejsza od Klary, której to nie mogłyśmy z Tusinką utrzymać w pozycji na pleckach. A Zosia po badaniu leżała w gtransporterku bez góry, mruczała i jeszcze ugniatała podkład do tego stopnia, że go podarła :) Miałam wręcz wrażenie, ze była rozanielona, że się ktoś nią zainteresował. Chyba, że okazywała radość, że już po badaniu.... Cóż nie umiem czytać kotom w myślach...
magdajedral

Post » Pon mar 14, 2011 23:17 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

Miesiąc minął w sobotę - a ja wciąż za nimi tęsknię jak głupia. I przestałam lubić pranie - no bo po co zejść mam niby do pralni jak się nic o nogi nie będzie ocierać.....
magdajedral

Post » Pon mar 14, 2011 23:19 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

Magdo, czemu nie odbierasz ode mnie? :cowsleep:
Nie kochasz mnie już? :crying:
najszczesliwsza

Post » Śro mar 16, 2011 22:19 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

Dzisiaj Zosieńka miała wizytę pani psycholog. Pani Ania bardzo się uspokoiła tą wizytą, bo Zosia nawet sam do pani podchodziła mimo, że widziała ją pierwszy raz. Oczywiście Klara to pełen luzik zaprezentowała i się pakowała behawiorystce beszczelnie na kolana :) :)

Pani powiedziała, że ewidentnie Zosia jest jeszcze trochę w stresie i tyle. Z czasem na pewno to jej zachowanie typu chowanie się pod kanapą zniknie zupełnie.

Przed operacją zaleciła podawanie kropelek ziołowych, które pomogą Zosieńce przejść operację bardziej na luzie. No i oczywiście zalecono dużo głasków i mizianek czego Zosia nie odmawia już wcale :)

Życzę wszystkim futrzatym takich domków jak Duża Zosi i Klary!!!!
magdajedral

Post » Śro mar 16, 2011 22:53 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

oj tak żeby wszystkie zwierzaki miały takie domki :ok:

Tusinka

Post » Pt mar 18, 2011 17:22 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

a jakie to kropelki :?: :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt mar 18, 2011 20:32 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

trzymam ogromne kciuki za Zosieńkę :ok:

Tusinka

Post » Sob mar 19, 2011 9:33 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia ma dwa nowe guzki - operacja

smarti pisze:a jakie to kropelki :?: :D

Nie wiem jakie, pani Ania ma mi dać znać co dokłądnie pani doktor przepisała.
magdajedral

Post » Pon mar 28, 2011 13:57 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia nowe guzki - operacja 28.03.

Dzisiaj Zosia ma zabieg!!!! Kciuki mocno potrzebne, choć o tej porze to już pewno po wszystkim jest. Czekam na info od Pani Ani.
magdajedral

Post » Pon mar 28, 2011 14:02 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Zosia nowe guzki - operacja 28.03.

Ja czytam, czekam, martwię się i trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]