Ważne, że humor pannie dopisuje

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agn pisze:Wreszcie mogę sobie zajrzeć do Was.![]()
Fota 'z uśmiechem'![]()
![]()
.
Anka pisze:Teniusia coraz bardziej zabawowa panienka. Znajdzie sobie na podłodze cokolwiek - piłeczkę, zgnieciony papierek czy co tam innego, i dalejże hasać, zaczajać się, skakać na wroga, żywotna, pełna radości życia panienka![]()
Ostatnio dużo myślę o tym, ile takich kotów, z podobnymi urazami jest usypianych dlatego, że ludzie boją się opieki nad takim zwierzątkiem. Przecież Tenia też dlatego miała być uśpiona, że schronisko nie wierzyło, że kiedykolwiek znajdzie dom. I na pewno wielu, bardzo wielu ludzi minęło ją, nie biorąc pod uwagę możliwości zabrania. A tymczasem to nie jest, wbrew pozorom aż taki problem. Owszem, trzeba poświęcić więcej czasu, trochę więcej pieniędzy, ale nie jest to tak trudne jak prawdopodobnie ludzie myślą. Przy pewnej wprawie wszystko idzie sprawnie. Ja mam poza nią jeszcze 5 kotów, od stycznia będę pracować na cały etat, a mimo to nie wydaje mi się, żeby opieka nad Tenią jakoś mnie przerastała czy wymagała heroizmu. Raniutko przed pracą mycie tyłeczka, osuszenie suszarką, wysmarowanie ochronne tyłeczka, czysty pampers lub czysty podkład w klatce, po pracy, po ok.9 godzinach to samo,wieczorem znowu. Da się.
Kiedyś założyłam wątek dla takich niepełnosprawnych kotów. Jakoś umarł śmiercią naturalną i gdzieś tam poniewiera się. Chcę go odnaleźć, odświeżyć, poinformować o nim jak najwięcej opiekunów takich kotów, tek, żebyśmy pisali w nim nie tylko o naszych problemach, ale i o radościach, o psotach naszych podopiecznych, żeby ludzie czytający widzieli, że koty kalekie dają też mnóstwo radości, cieszą się życiem, funkcjonują całkiem fajnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: 44 Kocie Wyspy i 668 gości