Niesprawna Tenia['] - to już pół roku:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 9:20 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Śliczny uśmiech :D
Ważne, że humor pannie dopisuje :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 03, 2010 10:54 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Pozdrowionka :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt gru 03, 2010 12:50 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Pozdrowionka :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt gru 03, 2010 22:21 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Tola pozdrawia Tenię :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 03, 2010 22:28 Re: Niesprawna Tenia - goi się ok ale kciuki potrzebne

Anka pisze:
Obrazek

Co za słodka morducha :D
Taka zawadiacka ;) i na pewno nie jest to mina cierpiącego koteczka :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob gru 04, 2010 8:28 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Łapki się domyją, na pewno ! A pyszczek i tak śliczny !

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Sob gru 04, 2010 21:39 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Piękna dziewczynka z Teni jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon gru 06, 2010 12:26 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

sliczna kicia i jaka wygodna hehe :D musi sobie umoscic poslanko, zeby wygodnie bylo, hehehe, ksiezniczka kochana :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto gru 07, 2010 10:07 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Mizianki dla ślicznotki :kotek:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 07, 2010 10:19 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Wreszcie mogę sobie zajrzeć do Was. :D

Fota `z uśmiechem` :love: :love: :love: .
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto gru 07, 2010 10:23 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Teniusia coraz bardziej zabawowa panienka. Znajdzie sobie na podłodze cokolwiek - piłeczkę, zgnieciony papierek czy co tam innego, i dalejże hasać, zaczajać się, skakać na wroga, żywotna, pełna radości życia panienka :1luvu:

Ostatnio dużo myślę o tym, ile takich kotów, z podobnymi urazami jest usypianych dlatego, że ludzie boją się opieki nad takim zwierzątkiem. Przecież Tenia też dlatego miała być uśpiona, że schronisko nie wierzyło, że kiedykolwiek znajdzie dom. I na pewno wielu, bardzo wielu ludzi minęło ją, nie biorąc pod uwagę możliwości zabrania. A tymczasem to nie jest, wbrew pozorom aż taki problem. Owszem, trzeba poświęcić więcej czasu, trochę więcej pieniędzy, ale nie jest to tak trudne jak prawdopodobnie ludzie myślą. Przy pewnej wprawie wszystko idzie sprawnie. Ja mam poza nią jeszcze 5 kotów, od stycznia będę pracować na cały etat, a mimo to nie wydaje mi się, żeby opieka nad Tenią jakoś mnie przerastała czy wymagała heroizmu. Raniutko przed pracą mycie tyłeczka, osuszenie suszarką, wysmarowanie ochronne tyłeczka, czysty pampers lub czysty podkład w klatce, po pracy, po ok.9 godzinach to samo,wieczorem znowu. Da się.
Kiedyś założyłam wątek dla takich niepełnosprawnych kotów. Jakoś umarł śmiercią naturalną i gdzieś tam poniewiera się. Chcę go odnaleźć, odświeżyć, poinformować o nim jak najwięcej opiekunów takich kotów, tek, żebyśmy pisali w nim nie tylko o naszych problemach, ale i o radościach, o psotach naszych podopiecznych, żeby ludzie czytający widzieli, że koty kalekie dają też mnóstwo radości, cieszą się życiem, funkcjonują całkiem fajnie.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto gru 07, 2010 10:23 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Agn pisze:Wreszcie mogę sobie zajrzeć do Was. :D

Fota 'z uśmiechem' :love: :love: :love: .

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anka

Post » Wto gru 07, 2010 10:29 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Anka pisze:Teniusia coraz bardziej zabawowa panienka. Znajdzie sobie na podłodze cokolwiek - piłeczkę, zgnieciony papierek czy co tam innego, i dalejże hasać, zaczajać się, skakać na wroga, żywotna, pełna radości życia panienka :1luvu:

Ostatnio dużo myślę o tym, ile takich kotów, z podobnymi urazami jest usypianych dlatego, że ludzie boją się opieki nad takim zwierzątkiem. Przecież Tenia też dlatego miała być uśpiona, że schronisko nie wierzyło, że kiedykolwiek znajdzie dom. I na pewno wielu, bardzo wielu ludzi minęło ją, nie biorąc pod uwagę możliwości zabrania. A tymczasem to nie jest, wbrew pozorom aż taki problem. Owszem, trzeba poświęcić więcej czasu, trochę więcej pieniędzy, ale nie jest to tak trudne jak prawdopodobnie ludzie myślą. Przy pewnej wprawie wszystko idzie sprawnie. Ja mam poza nią jeszcze 5 kotów, od stycznia będę pracować na cały etat, a mimo to nie wydaje mi się, żeby opieka nad Tenią jakoś mnie przerastała czy wymagała heroizmu. Raniutko przed pracą mycie tyłeczka, osuszenie suszarką, wysmarowanie ochronne tyłeczka, czysty pampers lub czysty podkład w klatce, po pracy, po ok.9 godzinach to samo,wieczorem znowu. Da się.
Kiedyś założyłam wątek dla takich niepełnosprawnych kotów. Jakoś umarł śmiercią naturalną i gdzieś tam poniewiera się. Chcę go odnaleźć, odświeżyć, poinformować o nim jak najwięcej opiekunów takich kotów, tek, żebyśmy pisali w nim nie tylko o naszych problemach, ale i o radościach, o psotach naszych podopiecznych, żeby ludzie czytający widzieli, że koty kalekie dają też mnóstwo radości, cieszą się życiem, funkcjonują całkiem fajnie.

Tak samo myślę , Eustachego też by już nie było .... Kilka dni temu zapytałam moich wetów czy i ile maja kotów w pampersach i nie maja ani jednego , a tam wiele ludzi leczy swoje zwierzaki ...
Przyznam sie że ja tez sie bardzo bałam jak podołam , choć Eustachy musi byś 2.3 godz dziennie masowany i idzie to robić :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto gru 07, 2010 10:43 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

To wszystkich chętnych zapraszam tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=82806

Anka

Post » Wto gru 07, 2010 12:07 Re: Niesprawna Tenia - kolejna obiecana sesja foto:))

Pozdrawiamy Tenię :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]