SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 5:01 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

jessi74 pisze:pamiętacie schroniskową Mikę ? zabrana w marcu do dt u Figaro?
Obrazek

wydawało się że nie ma dla niej szansy..... kotka była w silnej depresji....
a teraz tak wygląda :D
ObrazekObrazek
pozdrowienia dla wolontariuszy od domu stałego i podziękowania za uratowanie kici! :ok:[/quote]
Uf w takich momentach człowiek wzrusza się do łez....i wierzy w sens swojej pracy. A tak się o nią bałam jak wiozłyśmy ją z jessi..... :kotek:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon paź 25, 2010 8:32 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Chciałam zapytać jak wygląda w schronisku sprawa z gazetami? Są potrzebne? To samo odnośnie pudeł kartonowych, bo mogę podrzucić ich trochę do schronu tylko nie wiem czy będą potrzebne.
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Pon paź 25, 2010 12:51 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Rudaa pisze:Chciałam zapytać jak wygląda w schronisku sprawa z gazetami? Są potrzebne? To samo odnośnie pudeł kartonowych, bo mogę podrzucić ich trochę do schronu tylko nie wiem czy będą potrzebne.

Tak są potrzebne...

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pon paź 25, 2010 18:08 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Figaro52 pisze:
jessi74 pisze:pamiętacie schroniskową Mikę ? zabrana w marcu do dt u Figaro?
Obrazek

wydawało się że nie ma dla niej szansy..... kotka była w silnej depresji....
a teraz tak wygląda :D
ObrazekObrazek
pozdrowienia dla wolontariuszy od domu stałego i podziękowania za uratowanie kici! :ok:

Uf w takich momentach człowiek wzrusza się do łez....i wierzy w sens swojej pracy. A tak się o nią bałam jak wiozłyśmy ją z jessi..... :kotek:[/quote]

Myślałam o niej dzisiaj. Strasznie się cieszę, że znalazła taki wspaniały dom :1luvu:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon paź 25, 2010 18:13 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

też bardzo się cieszymy! :D to domek prawdziwych "kociolubnych"

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon paź 25, 2010 20:20 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Zapraszam na bazarek dla Kreseczki

viewtopic.php?f=20&t=119097
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto paź 26, 2010 8:50 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

jak sytuacja w schronisku ?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto paź 26, 2010 9:00 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Odniosłam wrażenie, że trochę się uspokoiło. W tym sensie, że już nie było tabunów ludzi czekających na to, aby oddać swoje zwierzę. Do domu pojechał burasek bez łapki i jedna przemiła kocia.

Schronisko skombinowało skądś trochę surowicy. Nie wiem, czy to oznacza, że skończyły się z nią problemy. Teraz w każdym razie jest i od razu polepszyła się kondycja kociąt :ok:

Trzy dorosłe koty, którym w zeszłym tygodniu wyszły pozytywne testy na pp (w tym koteczka, której zdjęcia dodała Cameo) żyją i mają się dobrze :ok: Są w izolatce, nadal leczone, ale wyglądają o niebo lepiej niż tydzień temu :ok: Zdjęcia wstawię wieczorem.
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto paź 26, 2010 9:08 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

No to chociaz jakieś dobre wiadomości dzisiaj :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto paź 26, 2010 9:19 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Kruszyna pisze:Odniosłam wrażenie, że trochę się uspokoiło. W tym sensie, że już nie było tabunów ludzi czekających na to, aby oddać swoje zwierzę. Do domu pojechał burasek bez łapki i jedna przemiła kocia.

Schronisko skombinowało skądś trochę surowicy. Nie wiem, czy to oznacza, że skończyły się z nią problemy. Teraz w każdym razie jest i od razu polepszyła się kondycja kociąt :ok:

Trzy dorosłe koty, którym w zeszłym tygodniu wyszły pozytywne testy na pp (w tym koteczka, której zdjęcia dodała Cameo) żyją i mają się dobrze :ok: Są w izolatce, nadal leczone, ale wyglądają o niebo lepiej niż tydzień temu :ok: Zdjęcia wstawię wieczorem.

Super :-)

mawin

Post » Wto paź 26, 2010 20:04 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

estela pisze:
zolza pisze:Cześć,
Dzwonił dzisiaj Pan zainteresowany adopcją Filemonka. Ponieważ Filek ma już nowy dom zaproponowałam, że podam jego nr na forum i jeśli ktoś z Wrocławia będzie miał jakiegoś malucha do oddania skontaktuje się z nim.
Starszemu Państwu zdechł 12 letni kocur i szukają jakieś malucha (chłopca do 6m-cy) do adopcji. Nie rozmawiałam z nim długo ale na pewno chcą go wykastrować.
tel. 602 614 648 begin_of_the_skype_highlighting 602 614 648 end_of_the_skype_highlighting

pozdrawiam
Ania

Ps
ja nie gramotna komputerowo :oops
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw paź 28, 2010 7:57 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

HOP schroniskowe kotki czekają na domki :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw paź 28, 2010 8:08 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

podnosimy z rana

mawin

Post » Pt paź 29, 2010 17:28 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Mały update ze schronu - dostałam informację, że dwa dni temu pojawił się w schronie zdrowy, zadbany pers:

http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/641/114110

Ludzie, którzy jak do tej pory się o niego pytali nie byli poważni :? Jeżeli ktoś z Was zna fajny domek poszukujący persa, to można go podesłać do schronu :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Pt paź 29, 2010 19:59 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Wrzucam zaległe fotki cz. I (do powiększenia):

KOCIARNIA.

"Czarna kotka z uszkodzonym ogonem, potworna biegunka :( małe i chude z dość sporą kępką białych włosków na klatce piersiowej. Ufna, pozwala się bez problemu głaskać, ale nie jest namolnie miziasta."

Obrazek

Jeśli nie ma imienia, to niech będzie Amelia. Ta kotka to Kreska II :( potrzebuje domu i to szybko... :(

"Czarny kot z kępką białych włosków na klatce piersiowej, zielone oczy. Dość płochliwe, nie pozwala się złapać ani dotknąć, ale jest bardzo ciekawskie, bacznie obserwuje człowieka, podchodzi nawet na bliską odległość, ale na widok wyciąganej do niego ręki, "odskakuje" na kilka metrów - o dziwo, ucieka z podniesionym ogonem :shock: rokuje oswojenie w domowych warunkach. Płeć nieustalona :? kot w dość dobrej formie."

Obrazek Obrazek Obrazek

Ciekawość, to pierwszy stopień... :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]