PAKT CZAROWNIC XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 8:55 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Kiedys obiecalam Wam zdjecie mojej krotkiej fryzury - prosze bardzo zatem, zdjecie nosi tytul "Rurka" :)

Obrazek

A to ja na tle mojej mebloscianki (a co, ja tez chce miec takie zdjecie!) :)
Obrazek

Podobno tylko niewielki procent ludzkosci potrafi to zrobic - tzn zwinac jezyk w rurke, za co odpowiadaja nie sprawnosci miesnia ale jakies specjalne geny :)

A tu odwiedzilam bardzo sympatycznego pająka w Centrum Handlowym Bonarka - ten pajak to balon wypelniony helem (GENIALNY! kupie sobie go kiedys!) - ma przyklejona karteczke "Chce byc glaskany a nie bity" 8O pewnie dzieci wyzywaly na nim zlosc gdy rodzice nie chcieli im go kupic.... ciezki jest los pajaka ;)

Obrazek

DO STOLU PODANO :twisted:

Obrazek

dla porównania: moje wcielenie z nieco dluzszymi wlosami, do niedawna obowiazujace ;)

Obrazek
Tak wygladalam tuz przed obcieciem :)

Obrazek
Obrazek
Tak wygladalam rok temu (w Bytomiu of course :ok: )

Kirke, ciii ale :ok: pomalutku sie poprawi zobaczysz.
Ostatnio edytowano Czw sie 19, 2010 8:59 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sie 19, 2010 8:57 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Ja też umiem taka rurke zrobić. Nigdy nie sądziłam, że to coś szczególnego :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw sie 19, 2010 9:05 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Oj, doczytałam właśnie kilka stron. Nie wesoło..
Kirke, kciuki za dalszą poprawę, Villemo, przytulam, dałaś tej kotce tak dużo, była szczęśliwa.

Żeby dołożyć się do ogólnych nieszczęść dodam, ze mój młodszy synuś ma półpasiec :( Najgorsze to, że w tym początkowym stadium, gdzie powinien leżeć w łóżku albo co najmniej siedzieć w domu i nic nie robić (strasznie źle się czuł) uparł się i pojechał na tydzień ze swoim ojcem do Niemiec pomagać mu w pracy. Narzekał na złe samopoczucie, ból głowy itp.. Jak pomyślę, ze w takim stanie go puściłam, to mi się flaki przewracają, ale za chińskiego boga mi przez myśl nawet nie przeszło, że to może być to gówno. Ja jak byłam chora na półpasiec to wylądowałam w szpitalu, 3 doby nie spałam z bólu, więc na samo hasło tej choroby przechodzą mnie dreszcze. Na szczęście dzieciak przechodzi to znacznie łagodniej, ale i tak mam kaca moralnego, że się nie domyśliłam. Ech..
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Czw sie 19, 2010 9:09 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

AYO pisze:Ja też umiem taka rurke zrobić. Nigdy nie sądziłam, że to coś szczególnego :roll:

I ja, i ja!

Sol, nie zapuszczaj włosów. Wyglądasz w tym jeżyku no po prostu rewelacyjnie !!! Pięknie !!!

Zawsze mi się podobała taka fryzura, ale to niej trzeba mieć urodę.. Dlatego nigdy takiej nie będę mieć a jeno z zazdrością zerkać na jej posiadaczki :(

Trinity36

Post » Czw sie 19, 2010 9:10 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Trinity36 pisze:Oj, doczytałam właśnie kilka stron. Nie wesoło..
Kirke, kciuki za dalszą poprawę, Villemo, przytulam, dałaś tej kotce tak dużo, była szczęśliwa.

Żeby dołożyć się do ogólnych nieszczęść dodam, ze mój młodszy synuś ma półpasiec :( Najgorsze to, że w tym początkowym stadium, gdzie powinien leżeć w łóżku albo co najmniej siedzieć w domu i nic nie robić (strasznie źle się czuł) uparł się i pojechał na tydzień ze swoim ojcem do Niemiec pomagać mu w pracy. Narzekał na złe samopoczucie, ból głowy itp.. Jak pomyślę, ze w takim stanie go puściłam, to mi się flaki przewracają, ale za chińskiego boga mi przez myśl nawet nie przeszło, że to może być to gówno. Ja jak byłam chora na półpasiec to wylądowałam w szpitalu, 3 doby nie spałam z bólu, więc na samo hasło tej choroby przechodzą mnie dreszcze. Na szczęście dzieciak przechodzi to znacznie łagodniej, ale i tak mam kaca moralnego, że się nie domyśliłam. Ech..

Trinity, wspolczuje - nie obwiniaj sie tak, przeciez nie jestes wszechwiedzaca... a chlopak swoj rozum ma, niestety ma tez swoj upor - a z doswiadczenia wiem ze jak sie ktos uprze to nie ma bata. Moja mama tak samo rece nie raz zalamywala bo i ja i moje dwie siostry i brat jestesmy tak uparci ze glowa boli. Najwazniejsze ze diagnoza postawiona... Na upor dziecka nie zawsze jestes w stanie cos poradzic.
Jakis taki czas chorobsk sie zaczal, widac ze jesien idzie.

solangelica

Post » Czw sie 19, 2010 9:13 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Sol, super wyglądasz! :ok:
I na każdym zdjęciu inaczej - jak kameleon :wink:

A rurki robić nie umiem :?
I tak dobrze, że się z wiekiem nauczyłam wymawiać "r".
I to w zasadzie sama, bo mnie logopeda stresował.

Trinity, za synusia :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 19, 2010 9:17 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Trinity36 pisze:
AYO pisze:Ja też umiem taka rurke zrobić. Nigdy nie sądziłam, że to coś szczególnego :roll:

I ja, i ja!

Sol, nie zapuszczaj włosów. Wyglądasz w tym jeżyku no po prostu rewelacyjnie !!! Pięknie !!!

Zawsze mi się podobała taka fryzura, ale to niej trzeba mieć urodę.. Dlatego nigdy takiej nie będę mieć a jeno z zazdrością zerkać na jej posiadaczki :(

Dzieki Trinity :1luvu: Mnie sie wydawalo (i wydaje dalej jak patrze na niektore zdjecia), ze mam ciut za okragla buzie do takiej fryzury, ale w dluzszych wlosach nie moglam na siebie patrzec... Plec widac w mojej sylwetce bo mam bardzo kobieca figure (i faldki ala Michelin), cyc spory, nozki ponoc zgrabne wiec z daleka widac ze na stojaco nie sikam :) To wlosy mozna skrocic a co :mrgreen:

W zyciu bym nie powiedziala ze mam taka urode - po prostu stwierdzilam ze musze cos zmienic w wygladzie, wreczylam TZowi maszynke i rozkazalam TNZnS (TonemNieZnoszacymSprzeciwu) "TNIJ!!!!" Po krotkiej chwili zaskoczyl o co chodzi ;)
Zaczelam od 18 mm, potem przeszlam na 12 mm. Ta druga dlugosc praktyczniejsza ale wygladam w niej bardziej jak pacjentka oddzialu zamknietego wiec chyba musze wyposrodkowac krakowskim targiem i nastepnym razem bedzie 15 mm.
No i musze kupic wlasna maszynke - ta pozyczylam od mamy, a szkoda mi dawac 15 zl za objechanie kawalka kapusty za kazdym razem u fryzjera :)

Uszy przebite, wlosy skrocone, marzy mi sie jeszcze maly tatuaz... wszystko przez AnniHilli i wislackiegokota ktory ma na lydce super tatuaz swojego kota ze zdjecia. Jak mi pokazal to padlam z wrazenia jak obraz!

solangelica

Post » Czw sie 19, 2010 9:28 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Mnie też jest dobrze na zapałkę.
Po tragicznej śmierci Andyego wpadłam w taki amok, że część sierści sobie powyrywałam a częś "na ślepo" wychlastałam nożyczkami. Jedynym ratunkiem było potem przejechac to maszynką - tak chodziłam dobre dwa lata póki mi pierwszy pierdolec nie przeszedł :roll:
Jeszcze na sabacie w zeszłym roku miałam gustownego jeżyka ale to juz była robota zawodowca - nożyczkami 8)

edit: a półpasiec miałam w wersji light na szyi i łopatce i z tym dziadostwem oraz gorączką prawie 40'C zdawałam egazmin z archeologii Polski. Jesooo jak to swędzi 8O . Pamietam, że poprosiłam koleżankę, żeby na dzień przed egazminem przyszła do mnie i pomogła mi wtłoczyć do łba skrypt trzymając za ręce, żebym się nie drapała :ryk:
Młodość zniesie wszystko :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw sie 19, 2010 9:42 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Cholera, z mojego półpaśca pamiętam tylko ból (swędzenia zero). A miałam w pasie z tyłu i z przodu. Zaatakowana powierzchnia ciała porażająca - mogę śmiało powiedzieć, ze co najmniej formatu A4. I nie rozrzucone, tylko wszystko w jednym kawałku. A te bąble, które potem mi wyrosły.. rany boskie.
To było dawno. Byłam w tym wieku co moje dziecko. A jak jakieś 10 lat później zobaczyłam pierwszy raz w życiu folię bąbelkową (obecnie wszechstronnie używaną) i dotknęłam jej dłonią to pierwsze co sobie pomyślałam : "o rany, ktoś wykorzystał przy jej projektowaniu mój półpasiec" 8O

Trinity36

Post » Czw sie 19, 2010 10:02 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw sie 19, 2010 10:05 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Też to widziałam, ale zawsze chce mi się wyć w takich przypadkach :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 19, 2010 10:06 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Potwierdzam :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw sie 19, 2010 10:08 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Sol - może Ty i jednooka ale możesz być pewna, że zupełnie tego nie widać. Przeciwnie - piękne masz te gały :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw sie 19, 2010 11:48 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

No to po takim smutnym democie obejrzyjcie weselsze zdjęcia: http://jaramsie.pl/2iue11x_7ddnav

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Czw sie 19, 2010 11:53 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

AYO pisze:Sol - może Ty i jednooka ale możesz być pewna, że zupełnie tego nie widać. Przeciwnie - piękne masz te gały :mrgreen:

Dzieki Ayo :) nie moge sie doczekac jak znow bede mogla oczy pomalowac.... ;)

cudne te kociaki! zal mi tych chlopakow strasznie, przynajmniej maja chwile radosci... a tego demota to widzialam poplakalam sie jak go zobaczylam pierwszy raz :(

pozdrawiam spod sterty papierow i teczek z pracy...

solangelica

[poprzednia][następna]