WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 30, 2010 21:53 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

dune pisze:
OKI pisze:Dune, a ile płacisz za Milbemax?

Kurdęż...nie pamiętam...nigdy nie kupowałam samych piguł
ale jak ci zalezy moge zadzwonic do weta i zapytac

Iii tam, nie zawracaj sobie głowy. Po prostu myślałam, że może choć rząd wielkości kojarzysz :roll:

Szukam czegoś, co mnie nie będzie kosztować stówę za całe stado - wolałabym ją wydać choćby na konsultację u stomatologa :wink:
Ale z drugiej strony, jak mam faszerować potwory czymś nieskutecznym, to też gra niewarta świeczki :roll: Ech, życie, życie :x

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 30, 2010 21:55 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI ceny, które Ci podawałam w ktorymś z postów są takie, po jakich ja kupowałam Milbemax u dra J i w lecznicach na bielanach w styczniu tego roku. Na pewno się zmieniły, ale nie sądzę, żeby Milbemax był prawie tak drogi jak profender - wtedy w lutym, gdy kupowałam profender dla Delicji zapłaciłam u dr J 24zł, ale pamietaj, ze profender jest w kilku wersjach, zaleznie od wagi kota i ten dla kotow pow. chyba 3 kg już wtedy kosztował 45zł (Deli dostała profender dla kociaków). Tak więc zanim porownasz ceny zwróc uwage na to co porównujesz.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 30, 2010 21:58 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

a czy profender to jest ten lek na skorę i na kleszcze, czy juz mi sie wszystko pomylilo?
Bo cos na Kitke wlewałam, zeby mi sie nie zakleszczała ;) w ogrodzie...

dobra, pojade w pon po kleszcze na kleszcze ;) to spytam o ten milbemax
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt lip 30, 2010 22:01 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Zwracam Marzeniu :wink:
Ten Profender, który mi brałaś dla Szelmy i Taci, to było niecałe 3 dyszki za sztukę (przynajmniej tak mi policzyłaś :lol: ).
Pisałaś gdzieś, ile ten Milbemax? Bo chyba mi umknęło i nie mogę znaleźć :?

dune pisze:a czy profender to jest ten lek na skorę i na kleszcze, czy juz mi sie wszystko pomylilo?
Bo cos na Kitke wlewałam, zeby mi sie nie zakleszczała ;) w ogrodzie...

dobra, pojade w pon po kleszcze na kleszcze ;) to spytam o ten milbemax

Nie, profender to zakraplacz, ale na robale wewnętrzne, na zew. to fiprex lub frontline :roll:
Jeśli możesz przy okazji, to będę wdzięczna, bo jeśli się zdecyduję, to chciałabym jak najmniej zapłacić :mrgreen:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 22:03 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Gdy ja odrobaczałam (a walczyłam 3 miesiące z glistami :? ) to najtańszy Milbemax był w gabinecie weterynaryjnym koło Hali Marymonckiej (metro Marymont) przy ul. Gdańskiej - tamtejszy wet właściciel powiedział mi, ze mają inny kanał dystrybucji i wiedzą, ze u nich jest najtaniej. Nie wiem, czy ten kanał utrzymują cały czas (tzn. kanał mogą miec, ale ceny już mogli podnieść :twisted: ) ale warto tam zadzwonić i pojechać.

http://www.kruszynska.pl/kontakt.php
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lip 30, 2010 22:05 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Marzenia11 pisze:
Odrobaczanie - polecam Milbemax - trochę drogi, ale tańszy od Profendera, a tłucze to czego profender nie tłucze. Używałam, warto. Jest wersja dla kotow dorosłych - tabletka jedna 16-18zł (18 u dra Jarka) i dla kociąt (kotow do 1 roku życia) - 9-12zł.

Marzenia11

Post » Pt lip 30, 2010 22:07 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Marzenia11 pisze:Gdy ja odrobaczałam (a walczyłam 3 miesiące z glistami :? ) to najtańszy Milbemax był w gabinecie weterynaryjnym koło Hali Marymonckiej (metro Marymont) przy ul. Gdańskiej - tamtejszy wet właściciel powiedział mi, ze mają inny kanał dystrybucji i wiedzą, ze u nich jest najtaniej. Nie wiem, czy ten kanał utrzymują cały czas (tzn. kanał mogą miec, ale ceny już mogli podnieść :twisted: ) ale warto tam zadzwonić i pojechać.

http://www.kruszynska.pl/kontakt.php

Dzięki, sprawdzę :)
Znalazłam tego posta z cenami :wink: U dra Jarka 18, ale nowa dostawa już 20 :?

Marzenia11 pisze:
Marzenia11 pisze:
Odrobaczanie - polecam Milbemax - trochę drogi, ale tańszy od Profendera, a tłucze to czego profender nie tłucze. Używałam, warto. Jest wersja dla kotow dorosłych - tabletka jedna 16-18zł (18 u dra Jarka) i dla kociąt (kotow do 1 roku życia) - 9-12zł.

Właśnie też znalazłam, jakoś mi musiały umknąć te ceny :oops:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 22:09 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI pisze:Nie, profender to zakraplacz, ale na robale wewnętrzne, na zew. to fiprex lub frontline :roll:
Jeśli możesz przy okazji, to będę wdzięczna, bo jeśli się zdecyduję, to chciałabym jak najmniej zapłacić :mrgreen:

No zakraplacz, zakraplacz....ale jak on sie nazywał to juz nie pamiętam...moze i frontline...
A jest taka hurtownia weterynaryjna na Rudnickiego, kiedys kupowałam tam betaglukan dla kotów
biekawe czy odrobaczacze tez mają, wtedy nie potrzebowałam to nie pytałam
Obrazek

dune

Post » Pt lip 30, 2010 22:17 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

dune pisze:
OKI pisze:Nie, profender to zakraplacz, ale na robale wewnętrzne, na zew. to fiprex lub frontline :roll:

No zakraplacz, zakraplacz....ale jak on sie nazywał to juz nie pamiętam...moze i frontline...
A jest taka hurtownia weterynaryjna na Rudnickiego, kiedys kupowałam tam betaglukan dla kotów

Wątpię, żeby mi w hurtowni sprzedali, bo odrobaczacze to tylko u weta można kupić, ale sprawdzę, dzięki :wink:
Zaczynam się robić skąpa na stare lata :twisted:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 22:20 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI pisze:
dune pisze:

Wątpię, żeby mi w hurtowni sprzedali, bo odrobaczacze to tylko u weta można kupić, ale sprawdzę, dzięki :wink:

nie skąpa, a rozsądnie oszczędna :) a jak masz duzo kotów to kazde 5zeta na tabletce sie liczy....
chyba masz racje, weszłam na strone i piszą ze leki to tylko u weta....
Obrazek

dune

Post » Pt lip 30, 2010 22:23 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

dune pisze:
OKI pisze:
dune pisze:No zakraplacz, zakraplacz....ale jak on sie nazywał to juz nie pamiętam...moze i frontline...

nie skąpa, a rozsądnie oszczędna :) a jak masz duzo kotów to kazde 5zeta na tabletce sie liczy....

4 to nie wiem, czy już dużo, ale wystarczająco, by mnie zmusić do liczenia :lol:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 22:29 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI pisze:4 to nie wiem, czy już dużo, ale wystarczająco, by mnie zmusić do liczenia :lol:

no cóż...jak na kazdym przepłacisz 5 zeta to tak jakby jedna tabletka w kosz...
ja zawsze odrobaczam parami ;) domowe raz, ogórdkowe dwa....zeby szoku nie doznac
Obrazek

dune

Post » Pt lip 30, 2010 22:32 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

No tak, ale w domu to się wszystkie na raz powinno machnąć, bo inaczej to można bez końca :lol:
Całe szczęście, że terminy szczepień mi się nie nachodzą :twisted:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 22:37 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Ło matko o szczepieniach to juz mi nic nie mów, szczepilam dwa na raz na wszystko totalnie....
no koszmar...nawet na wścieklizne bo miały biegac po ogródku :roll:
a one sie ptakow boją i tylko w poduchach leżą :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

dune

Post » Pt lip 30, 2010 22:40 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Szelma też na wściekliznę zaszczepiona... omyłkowo, ale w jej przypadku, to nie wiem, czy to takie głupie :roll: Ostatnio wiecznie wnerwiona łazi i warczy na wszystko :lol:

OKI

[poprzednia][następna]