SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 27, 2010 22:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Nie wiem kto to stworzył w oryginale, ale ten kawałek jest na ścieżce dźwiękowej z Kill Billa :D Kocham go i cały soundtrack zresztą też :1luvu:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt sie 27, 2010 22:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

To tacy wlaśnie grajkowie stoja na targach i giełdach i graja...piękne to jest łzy wyciska jak nic

Tymonek? mozna sie z nim skontaktowac ?? :lol:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob sie 28, 2010 15:52 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ten kawałek nazywa się The Lonely Shepherd, wykonawca Zamfir :)

Może pasowałoby coś Evy Cassidy, ma przepiękne covery (miała :roll: )
http://www.youtube.com/watch?v=AFFo1pu4q7Q

:wink:

sisay

Post » Sob sie 28, 2010 16:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Ten kawałek nazywa się The Lonely Shepherd, wykonawca Zamfir :)

Może pasowałoby coś Evy Cassidy, ma przepiękne covery (miała :roll: )
http://www.youtube.com/watch?v=AFFo1pu4q7Q

:wink:

Piekny głos ,mnie jednak powala na kolana to

http://www.youtube.com/watch?v=f1f9mmSXRxA
i może być jeszcze to
http://www.youtube.com/watch?v=xJb6gi37 ... re=related
super linie melodyczne :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob sie 28, 2010 20:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Ten kawałek nazywa się The Lonely Shepherd, wykonawca Zamfir :) ...

dzieki :1luvu: no teraz mam na zapas do płakania :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob sie 28, 2010 21:10 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Hihi, "do kołyski" słuchałam w kółko i beczałam, jak byłam w ciąży i miałam dziwne nastroje :roll: :lol: ale dalej to kocham. kilka takich miałam wtedy :wink:

ale OT :mrgreen:

sisay

Post » Nie sie 29, 2010 17:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

To co mam podmienić?
Tylko moja koncepcja była taka, że ma być wesołe- bo zmieniamy ich życie na lepsze, ale mogę zmienić.

Wróciłam z kociarni dzięki za miłą współpracę. :ok:
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Nie sie 29, 2010 17:18 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

No dla mnie to wcale wesołe nie jest, raczej wk...jące :twisted: ale nie wtrancam się, Wasz filmik :ok:

sisay

Post » Nie sie 29, 2010 17:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:No dla mnie to wcale wesołe nie jest, raczej wk...jące :twisted: ale nie wtrancam się, Wasz filmik :ok:

:mrgreen:
To na które podmienić?

Kociarnie naświetlone, koty nakarmione, napojone i z czystymi kuwetami. :wink:
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Nie sie 29, 2010 19:56 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ledwo żyję, ale dużo się dzialo – rano odwieźliśmy Bubcię – Mimi – Darciucha oraz Ramba do Krakowa a potem robota w schronie.
Lało niemiłosiernie ale dzielna załoga Teresa, Rybka, Piotrek i ja dała radę i zaświeciła w oczy bakteriom i wirusom na kwarantannie i kociarni.
Naświetliliśmy też klatki, nie tylko pomieszczenia, zawsze troszkę do przodu :D
Załatwiam srodek do dezynfekcji Pollena JK podobno super i nie szkodzi zwierzętom będzie do schronu i Chatki.
Wzięliśmy na sterylkę kicię z ogromnym brzuchem, jutro Piotrek z Chatki ją odbierze, tylko musi znaleźć weta, który ją ciachnie. Kotka raczej domowa.
Wzięliśmy też biednego pręguska co tak dzielnie walczył od tygodni. Wyziębiony, obesrany, dygotał i płakał. Leży teraz na termoforku w łazience, troszę zjadł recovery ale chyba odchodzić. Straszna bieda z niego. Dostał zastrzyk z antybiotykiem.
:cry:
Aktualny stan
Kociarnia duża:
Spidi, trzy preguski. Zielona obróżka chowa, się znowu z oczu leci, dostała witaminki. Ta kotka jest bardzo zestresowana, powinna mieć dom jak najszybciej.

Kociarnia mała kwarantanna (nr klatek)
2- biało czarny kotek, maluch
3 - czarna dorosła kotka z białą malutką krawatką
4 – pięć maluchów
5 – czarny kotek z biegunką, niestety nadal, dostał witaminki
6 – jeden czarny z białym z trójki, która pozostała z piątki czarnych kotów. Dwa poszły do adopcji z czego jeden odszedł. Drugi na antybiotyku się zbiera. Co się stało z dwójka pozostałych? Adopcja? Odeszły?
7- dwie biało czarne podrostki kichające – witaminki
8 - uciekająca z klatki młoda pręguska – zabezpieczyliśmy klatę, mam nadzieję, że nie ucieknie dostała witaminki,
10 – biało – szary maluch
Zabrana kotka ciężarna biało- czarna oraz umierający maluszek pręgusek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sie 29, 2010 21:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

I jeszcze na zapleczu pregusek maluszek z chorymi oczkami, siedział dziś biedak w kontenerku z dwoma michami w jednej było tyle wody żeby się biedak utopił :( a w drugiej misce jedzonko dla niego jeden kawał jedzenia większy od tego maleńtasa :evil: przenieśliśmy go do drugiej klatki, dostał kocyk i jedzonko dla maluszków,
Przydałyby się gazety do schroniska jako podkłady do klatek, dopóki nie będzie boksów, i tak myslę na przyszłość przydałyby się do schroniska na legowiska jednorazowe ciuchy szmaty tak jak prakykujemy w Kociej Chatce, zużyje się i idzie do wyrzucenia, latem i wczesną jesienią kociaki można wyrobią na podkładach z gazet, ale jak się oziębi przydałyby się takie używane ciuchy.
Sylwia w samochodzie została Twoja parasolka :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sie 29, 2010 21:49 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Popytajcie w ciucholandach - oni czasem wywalają po kilka worków jak nie schodzi a przyjdzie nowy towar, czasem mają jakieś pobrudzone albo potargane.

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pon sie 30, 2010 9:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ewa jak tam malenkie burasiątko przezyło nockę :(
W schronisku z takich najmniejszych maleńtasów są 3 - mają chyba max. 6 tygodni jeden to burasiątko z chorymi oczkami, jeden maleńtas króweczek czarno - biały i jeden też maleńtas tak biały z prążakami :( one tam nie dadzą rady, reszta kociaków większa nawet piatka łozbuziaków to taki juz ok. 10 tygodni, ale te maleństwa nie przezyją niestety może dałby ktoś radę choć jednego z nich zabrać do DT :!: :!: :!: pilne bardzo czasu to one nie mają zbyt dużo. Sylwia jakbyś była dziś w schronie proszę zrób tym najmniejszym maluszkom zdjęcia one takie bezbronne :cry:

terenia1

Post » Pon sie 30, 2010 10:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

I dobre wieści :D dziś w schronisku rozpoczął się remont pierwszej budy-kociarni :) w przyszłości niedalekiej będzie tam kwarantanna, i w tej samej budzie z osobnym wejściem tam gdzie teraz wszystkie rupiecie są przechowywane będzie miejce dla maluszków, albo mini szpitalik.

terenia1

Post » Pon sie 30, 2010 11:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

mnie coś po wczorajszej akcji deszczu zbiera, jakieś przeziebienie :evil:
wszystkie koty wylądowały w małej kociarni, ale i tak tam niedawno były a pomieszczenie było wczoraj zdezynfekowane. Tylko przydałaby by się jakieś budki na zewnątrz - małe psie budy - dwie? moze ktos ma do pożyczenia?

a zdechlaczek mały pregusek Brus (od Bruce Willis - bo twardziel i się nie poddaje) jest ze mną w pracy i spi na elektrycznej ciepłej podusi grzecznie. cos tam skubie z jedzenia i dalej podsypia. Straszna bida - kolanka ma łyse i otarte do krwi, dwa strupy na nich :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]