Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 16:46 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Ojej - super że Julcia ma domek :1luvu: to już taki na całe życie? :D
Co do Pana B - dobrze że daleko nie uciekł! Mojej koleżanki kot uciekł z szelek i nie było go 1,5 miesiąca! Szukała go codziennie - już myślała że po kocie - były tedy te straszne burze i ulewy... a on sobie po prostu wrócił! A nie był to kot wychodzący (bez szelek)!
No i kciuki za nie siusianie poza kuwetką :ok:
Obrazek

-=sara=-

Od: Śro kwi 09, 2008 10:45

Post » Śro lip 14, 2010 17:01 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

No to cieszę się Ogromnie :D ze dzis kociak nie dał plamy. Oby tak dalej. :ok: No to jak on taki ciekawy swiata, to trzeba go chyba na początku mocniej przypilnować. Z tym mocnym zapinaniem szeleczek w ten upał radziłabym uwazać. Zaraz wychodzę do kociaków. Zrobiłam zdjęcia na Bazarek. Zrobię go w nocy. I Serdecznie zapraszam Amatorki Apaszek. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro lip 14, 2010 17:11 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:
monika74 pisze:a ja tylko napiszę że Julcia znalazła nowy dom

Ojej tak szybciutko? 8O Zdradzisz nam coś wiecej? Będzie sama czy jest jakiś kotek do towarzystwa? No i najwazniejsze czy to Dobry Domek?Forumowy czy gdzieś na miejscu u Was?

Domek jest w Świnoujściu Julcia jest jedynaczką domek przeszedł wszystkie fundacyjne formalności. Opiekunka Julci jest bardzo sympatyczna i napewno decyzja o posiadaniu kota nie była decyzją chwili zresztą ta pani juz od zimy starala się o kota z fundacji tylko w między czasie złamala ręke ten czas wykozystała na zdobycie wiedzy o potrzebach kota (kupiła wszystkie dostępne ksiązki na ten temat)
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro lip 14, 2010 17:21 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

No to Wielkie Kciuki za Julcię. :ok: :ok: :ok: Mam nadzieję że pokocha Nowy Domek i wszystko dobrze się ułoży. :D Pięknie Dziekujemy za Opiekę i za to że dałaś jej szansę. :1luvu: I będziemy czekać na fotki. :wink:

iza71koty

Post » Śro lip 14, 2010 18:30 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

monika74 pisze:
iza71koty pisze:
monika74 pisze:a ja tylko napiszę że Julcia znalazła nowy dom

Ojej tak szybciutko? 8O Zdradzisz nam coś wiecej? Będzie sama czy jest jakiś kotek do towarzystwa? No i najwazniejsze czy to Dobry Domek?Forumowy czy gdzieś na miejscu u Was?

Domek jest w Świnoujściu Julcia jest jedynaczką domek przeszedł wszystkie fundacyjne formalności. Opiekunka Julci jest bardzo sympatyczna i napewno decyzja o posiadaniu kota nie była decyzją chwili zresztą ta pani juz od zimy starala się o kota z fundacji tylko w między czasie złamala ręke ten czas wykozystała na zdobycie wiedzy o potrzebach kota (kupiła wszystkie dostępne ksiązki na ten temat)

Obrazek
Obrazek BERECIK, czekam Twojego miauknięcia za drzwiami....Obrazek

kaska0980

Od: Czw cze 17, 2010 23:59

Post » Śro lip 14, 2010 19:51 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance: :dance2: :dance: :dance2: za domek dla Julci
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Czw lip 15, 2010 7:46 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Super że Julcia będzie miała domek stały :P Mam nadzieję że pani pokocha kota od pierwszego wejrzenia tego z całego serca jej życzę :ok:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw lip 15, 2010 8:56 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Kurcze Dziewczyny. Nie dałam rady zrobic w nocy Bazarku.Wróciliśmy o wpół do pierwszej w nocy.Ten upał mnie wykańcza. :| Najgorsze jest to ze trudno cokolwiek zmienić w tej sytuacji, inaczej ustawić karmienia, bo ludzie łażą teraz do póżna. :| Tak naprawdę dopiero koło 23.00 jest troche spokoju i wytchnienia. Na tyle ze koty moga spokojnie wyjsć, zjesć i odetchnąć po całym dniu.Na sobote planuje poszukiwania Negritki i Nikusia. Nie ma go od kilku dni.Myslę ze to za sprawa Oczka, który cos ostatnio się na niego uwział. :|
Myszka też wczoraj dała niezły popis na działce, zeby pokazać kto tu rzadzi.Nie wiem słonce im szkodzi czy co.... :| Dina wczoraj była taka kiepska ze nawet nie podeszła, kiedy przyszłam z jedzonkiem. Róża owszem. Milka wcale nie było.Misiaczek stoluje teraz w innym miejscu. W tym też miejscu czeka na mnie codziennie kicia z obrózka. Podejrzewam ze mieszka w tym bloku i jest kotką wychodzaca. Raz widziałam jak wyskakuje przez balkon i do mnie leci.Zapomniałam o niej napisać. A takze ujać w moim zestawieniu nowo przybyłych kotkow , szarego kocurka. Biedny staruszek przywędrował do nas w miejsce gdzie karmie Gabi, Niedzwiadka, Marcysie i Honoratke.Na poczatku siedział tylko przycupniety w krzaczkach i czekał aż koty zjedza. Teraz jest już bardziej smiały. Patrzy z nadzieja kiedy przychodzę i juz wie ze ja to znaczy jedzonko. Z radoscia podrywa się i idzie powolutku w kierunku miseczki.Ostatnio czekał przy takiej jednej stołowce gdzie full wypas ma kot, który akurat tam przyjdzie. To spokojne ustronne miejsce. Zwykle zostawiam tam sporo jedzonka. Kociak jest mocno wychudzony, zabiedzony i mizerny. :| Dobrze ze choć juz nie błąka sie głodny.... :wink:

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2010 9:01 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:Zrobiłam równierz podsumowanie nowych kotków które pojawiły sie w stadzie i pozostały na naszych stołówkach.Nie zrobiłam tego od razu, bo czekałam jak sie sprawy ułożą i czy kotki nie pojawiły sie chwilowo i sporadycznie. Ttraz z całą pewnoscia mogę napisać ze sa codziennie, niezmiennie i czekaja. Na terenie Bartusia pojawiła sie nowa szara koteczka. Na terenie Trusi pojawił się duży grafitowo biały kocurek. Który przesiedlił się teraz w miejsce karmienia Buby. Na terenie Buby pojawił się szary kocurek z białymi dodatkami i białą koncówka ogonka.Na terenie szylkreciej Rodzinki pojawił sie czarny młody kocurek. Na terenie Bajki pojawił sie szary kocurek. Ogolnie na dzień dzisiejszy 5 kotków. Cztery kocurki i jedna kotka.

Tu poprawka z mojej strony. Trzeba dodac czarna kicię maści krówka z obrózka i szarego staruteńkiego kocurka.

Razem 7 kotkow nowo przybyłych do stada. 5 kocurków i 2 kotki.

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2010 9:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Dziewczyny dajcie znać czy w sobote dysponujecie czasem. :?: Myślę zeby ruszyć na poszukiwanie zaginionych kociaków i przepytać ludzi. W sobote powinno być sporo działkowiczów.

A jak tam dzisiaj Pan Bieda??? :roll:

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2010 9:11 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Ja się witam z pracy. Julcia miała niebywałe szczęście, super że już jako kociak zazna dobrego życia!
Ja się ledwo toczę... Melania obraża się jak ją mokrą ręką głaszczę, ale zaraz potem zaczyna pobrykiwać troszkę, to znaczy, że się chłodzi :roll:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw lip 15, 2010 9:11 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

serum pisze:Super że Julcia będzie miała domek stały :P Mam nadzieję że pani pokocha kota od pierwszego wejrzenia tego z całego serca jej życzę :ok:

Ja sobie nie wyobrażam innej opcji. :roll: Nie pokochać Julci? Przecież ona jest .....no sam miód poprostu. :D

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2010 9:17 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Afatima pisze:Ja się witam z pracy. Julcia miała niebywałe szczęście, super że już jako kociak zazna dobrego życia!
Ja się ledwo toczę... Melania obraża się jak ją mokrą ręką głaszczę, ale zaraz potem zaczyna pobrykiwać troszkę, to znaczy, że się chłodzi :roll:

Moja Mynia Wawpirek zyje tylko dzięki temu chłodzeniu kilka razy dziennie. Bo juz słabiutka jest niemiłosiernie. :| Jedyne co mnie cieszy, to ze ma dość spory apetyt. Ale ona chyba to czuje, ze wkrótce przyjdzie nam sie pożegnać. :| Wczoraj tak się tuliła, jakby chciała mi okazac całą swoja kocia wdzięcznosć za wszystko....
Zaraz mi sie wtedy przypomina ten sznurek zadziergniety na jej szyi i szlag mnie trafia. :evil: Wystarczyło jeszcze kilka minut i kotka by skonała w cierpieniach..... :evil: To i tak cud ze wytrzymała tyle godzin, nie mogac normalnie nabrać powietrza. :|

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2010 9:20 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Dziewczyny kiedy poszedl ten kolejny mail do TOZu w sprawie haskich?Moze trzeba tam przedzwonić i zapytać czy doszedł? :roll:

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2010 9:22 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:Proszę o Opiekę Wirtualną dla Gwiazdeczki

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

[poprzednia][następna]