^JoKot^ cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 18:23 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Ja wiem, że to prośba z gatunku prawie nie możliwych do zrealizowania, ale czy ktoś mógłby jutro podjechać do lecznicy i porobić kociakom oraz rudym zdjęcia. Może jakiś filmik poglądowy, pokazujący jak dzieciaki lgną do człowieka.

Przypominam również swoją propozycję: wymienię swoje tymczasy na grzybne gnojki. Moje odchuchane, gotowe do adopcji proludzkie koty!

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto cze 15, 2010 19:44 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Kasiu, wezmę oczywiście podszykowanego kota, jak Gołąbek znajdzie inne lokum ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto cze 15, 2010 20:56 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

alix76 pisze:Kasiu, wezmę oczywiście podszykowanego kota, jak Gołąbek znajdzie inne lokum ...

eh....viewtopic.php?f=1&t=112762

_kathrin

Post » Wto cze 15, 2010 21:27 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Podrzucam przed snem :ok: :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto cze 15, 2010 23:45 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Zapraszam na bazarek dla Jokota :ok:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=112771
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro cze 16, 2010 8:53 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

_kathrin pisze:Ja wiem, że to prośba z gatunku prawie nie możliwych do zrealizowania, ale czy ktoś mógłby jutro podjechać do lecznicy i porobić kociakom oraz rudym zdjęcia. Może jakiś filmik poglądowy, pokazujący jak dzieciaki lgną do człowieka.

Przypominam również swoją propozycję: wymienię swoje tymczasy na grzybne gnojki. Moje odchuchane, gotowe do adopcji proludzkie koty!

_kathrin

Post » Śro cze 16, 2010 9:00 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

wszyscy mają ten sam problem kotów dużo miejsca mało i jeszcze wakacje........

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Śro cze 16, 2010 9:56 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

_kathrin pisze:
_kathrin pisze:Ja wiem, że to prośba z gatunku prawie nie możliwych do zrealizowania, ale czy ktoś mógłby jutro podjechać do lecznicy i porobić kociakom oraz rudym zdjęcia. Może jakiś filmik poglądowy, pokazujący jak dzieciaki lgną do człowieka.

Kurcze, mam chorego Frania i musze z nim smigac wieczorami do weta. Czy to musi byc dzis? Jade w niedziele do Konstancina, moge podjechac do Bolilapki.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Śro cze 16, 2010 10:05 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

mpogorzelski pisze:Kurcze, mam chorego Frania i musze z nim smigac wieczorami do weta. Czy to musi byc dzis? Jade w niedziele do Konstancina, moge podjechac do Bolilapki.

Zależy mi na czasie. Kocięta nie mogą czekać :((((

_kathrin

Post » Śro cze 16, 2010 10:16 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

wakacje :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 16, 2010 10:19 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

_kathrin pisze:
mpogorzelski pisze:Kurcze, mam chorego Frania i musze z nim smigac wieczorami do weta. Czy to musi byc dzis? Jade w niedziele do Konstancina, moge podjechac do Bolilapki.

Zależy mi na czasie. Kocięta nie mogą czekać :((((

"Jakieś" zdjęcia wstawiłam parę stron wcześniej, z objaśnieniem co jeszcze zostało w klatkach:
*anika* pisze:Info dla zainteresowanych wzięciem na DT owych maluchów w liczbie dowolnej:

Domów stałych i tymczasowych szukają:

- czarna kotka, Ślepka, u której oczka niestety chyba już nie do wyleczenia :( wygląda na spokojną, pewnie przez to że mało lub prawie w ogóle nie widzi. Ale przyuważyłam jak bawiła się takim plastikowym czymś przyczepionym do klatki, więc może chociaż światło-cień widzi? jest teraz w dolnej klatce
- czarny kocurek, Węgielek, no właśnie - jest najczarniejszy ze wszystkich kociaków :) Oczka w porządku. jest w górnej klatce
- czarno-dymny kocurek z białą ciapką na szyi oraz plamką białą pomiędzy nogami tylnymi (dość sporą plamką). Oczka mniej więcej w porządku. jest w dolnej klatce
- czarna kotka z białą łatką na szyi, oczy wyglądają nieźle. jest w górnej klatce

Na poniższych zdjęciach rozmieszczenie kotów "górna-dolna klatka" jest takie same.
Na zdjęciach widać także Mućkę oraz tak zwaną "domniemaną Białą Sipkę" :roll: :twisted: , które to obie wzięłam na DT na 3 tygodnie (po 28 czerwca muszą zmienić lokum!!!).

klatka górna:
Obrazek oczy wszystkie. Mućka na zdjęciu (taki biało-czarny łepek w ciapki). I jakieś dwa inne :roll: (chyba Węgielek, o ile dobrze pamiętam, i coś jeszcze)
Obrazek tu chyba bardziej widać wszystkie 6 sztuk oczu.
Obrazek tu widać bardziej te trzecie nierozpoznawalne przeze mnie z imienia.

klatka dolna:
Obrazek Ślepka (tak mniemam) na górze, po prawej kocurek czarny albo nieco dymny, ze sporą ilością białego między nogami :twisted: , po lewej domniemana Biała Sipka 8) (na pewno to kociczka, sprawdziłam, i też ma coś białego "pomiędzy", ale znacznie mniej - ze dwa białe paseczki) - oczko prawe /czyli po lewej na zdjęciu/ u niej do podleczenia, powinno być zdrowe.
Obrazek Ślepka po prawej, kocurek prawie czarny (trochę dymny) z białymi gaciami na środku, z tyłu ukryta domniemana Biała Sipka.
Obrazek Udało się zrobić jej "dobre" zdjęcie. Widać, że ma białą kropkę pod brodą. - Biała Sipka

a dzisiaj siedzę w domu i zdycham - już drugi dzień mocnego bólu głowy i okolic dość szeroko pojętych (kark, ręce, plecy, mięśnie wszelakie, o oczach nie wspominając :twisted: ), więc średnio mogę podjechać do lecznicy. a poza tym - aparat jaki mam każdy widzi, na powyższych zdjęciach (rewelacji nie będzie :?)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro cze 16, 2010 12:58 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

pilnie potrzebny transport z boliłapki na pragę dla biało rudego kota, w sobotę rano wyjeżdzam, więc do piątku

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Śro cze 16, 2010 18:23 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

hop!

_kathrin

Post » Śro cze 16, 2010 19:07 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 16, 2010 19:39 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

*anika* pisze:
Czy ktoś coś wie KIEDY dokładnie były one (i czy na pewno były?) zaszczepione na grzyba? Pytam, bo po miesiącu podobno trzeba powtórzyć, tylko nie wiem kiedy ten miesiąc wypada.

Napewno były szczepione na grzyba. Pozakładałam im książeczki zdrowia i są wpisy. Szczepienia nie trzeba powtarzać bo dostały już drugą dawkę. Jak odzyskam swoje rzeczy to zawiozę je do lecznicy, narazie nie mam pojęcia w którym miejscu ich szukać więc proszę o cierpliwość. Może za dwa dni odzyskam kuchnię to troszkę odgruzuję resztki mebli i będę miała możliwość przeglądania dokumentów.
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Od: Sob lut 21, 2009 18:40

[poprzednia][następna]