Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alix76 pisze:Kasiu, wezmę oczywiście podszykowanego kota, jak Gołąbek znajdzie inne lokum ...
_kathrin pisze:Ja wiem, że to prośba z gatunku prawie nie możliwych do zrealizowania, ale czy ktoś mógłby jutro podjechać do lecznicy i porobić kociakom oraz rudym zdjęcia. Może jakiś filmik poglądowy, pokazujący jak dzieciaki lgną do człowieka.
Przypominam również swoją propozycję: wymienię swoje tymczasy na grzybne gnojki. Moje odchuchane, gotowe do adopcji proludzkie koty!
_kathrin pisze:_kathrin pisze:Ja wiem, że to prośba z gatunku prawie nie możliwych do zrealizowania, ale czy ktoś mógłby jutro podjechać do lecznicy i porobić kociakom oraz rudym zdjęcia. Może jakiś filmik poglądowy, pokazujący jak dzieciaki lgną do człowieka.
Przypominam również swoją propozycję: wymienię swoje tymczasy na grzybne gnojki. Moje odchuchane, gotowe do adopcji proludzkie koty!
mpogorzelski pisze:Kurcze, mam chorego Frania i musze z nim smigac wieczorami do weta. Czy to musi byc dzis? Jade w niedziele do Konstancina, moge podjechac do Bolilapki.
_kathrin pisze:mpogorzelski pisze:Kurcze, mam chorego Frania i musze z nim smigac wieczorami do weta. Czy to musi byc dzis? Jade w niedziele do Konstancina, moge podjechac do Bolilapki.
Zależy mi na czasie. Kocięta nie mogą czekać(((
*anika* pisze:Info dla zainteresowanych wzięciem na DT owych maluchów w liczbie dowolnej:
Domów stałych i tymczasowych szukają:
- czarna kotka, Ślepka, u której oczka niestety chyba już nie do wyleczeniawygląda na spokojną, pewnie przez to że mało lub prawie w ogóle nie widzi. Ale przyuważyłam jak bawiła się takim plastikowym czymś przyczepionym do klatki, więc może chociaż światło-cień widzi? jest teraz w dolnej klatce
- czarny kocurek, Węgielek, no właśnie - jest najczarniejszy ze wszystkich kociakówOczka w porządku. jest w górnej klatce
- czarno-dymny kocurek z białą ciapką na szyi oraz plamką białą pomiędzy nogami tylnymi (dość sporą plamką). Oczka mniej więcej w porządku. jest w dolnej klatce
- czarna kotka z białą łatką na szyi, oczy wyglądają nieźle. jest w górnej klatce
Na poniższych zdjęciach rozmieszczenie kotów "górna-dolna klatka" jest takie same.
Na zdjęciach widać także Mućkę oraz tak zwaną "domniemaną Białą Sipkę"![]()
, które to obie wzięłam na DT na 3 tygodnie (po 28 czerwca muszą zmienić lokum!!!).
klatka górna:oczy wszystkie. Mućka na zdjęciu (taki biało-czarny łepek w ciapki). I jakieś dwa inne
(chyba Węgielek, o ile dobrze pamiętam, i coś jeszcze)
tu chyba bardziej widać wszystkie 6 sztuk oczu.
tu widać bardziej te trzecie nierozpoznawalne przeze mnie z imienia.
klatka dolna:Ślepka (tak mniemam) na górze, po prawej kocurek czarny albo nieco dymny, ze sporą ilością białego między nogami
, po lewej domniemana Biała Sipka
(na pewno to kociczka, sprawdziłam, i też ma coś białego "pomiędzy", ale znacznie mniej - ze dwa białe paseczki) - oczko prawe /czyli po lewej na zdjęciu/ u niej do podleczenia, powinno być zdrowe.
Ślepka po prawej, kocurek prawie czarny (trochę dymny) z białymi gaciami na środku, z tyłu ukryta domniemana Biała Sipka.
Udało się zrobić jej "dobre" zdjęcie. Widać, że ma białą kropkę pod brodą. - Biała Sipka
*anika* pisze:
Czy ktoś coś wie KIEDY dokładnie były one (i czy na pewno były?) zaszczepione na grzyba? Pytam, bo po miesiącu podobno trzeba powtórzyć, tylko nie wiem kiedy ten miesiąc wypada.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google Adsense [Bot], marta_kociara i 70 gości