NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 06, 2010 16:43 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid , proszę Cię, ja Ci nic nie zalecam, ja nie leczę Twojego kota!!!Ja nie jestem i nie chcę być wyrocznią!!!!
Ja Ci tylko sugeruję to, co z mojego doświadczenia i wiedzy wynika.Absolutnie nie chcę brac na swoje barki odpowiedzialności za zdrowie Pitusia, wyniki ma bardzo złe, wszystko moze się zdarzyc.Nie chcę zebys potem obarczał mnie winą za takie czy inne komplikacje .
Podałes mu leki w dawkach, ktore sugerowalam.
Na Twoim miejscu przede wszystkim skonsultowalabym z nefrologiem kocim.Ktoś podawal namiary na wetkę z W-wy, która udziela konsultacji telefonicznych.
Zadzwoń do niej, powiedz co dajesz Pitusiowi, uzyskaj potwierdzenie ze dobrze robisz.
Jestem pewna na 100% że dawka Alusalu i famidyny jest ok.
Jeśli chodzi o antybiotyk , czytając ulotkę w necie , zdrowy rozsądek podpowiada ze ile trzeba dac, ja swojej kotce nie dawalam doustnych antybiotykow, tylko zastrzyki.
Ja wszystko konsultowalam z wetką z USA .
Przede wszystkim zbadaj porzadnie mocz kota!!!

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob lut 06, 2010 16:55 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Hmm, no to może zrobię tak, że jedynie zmienię dawki Alusalu i Famidyny na to co mi radziliście?
Co do konsultacji, to dziś już chyba nic nie załatwię więc w poniedziałek zadzwonię do tego kogoś z W-wy.
Do tego zważę PORZĄDNIE kotka, bo ja mam wagę dla ludzi więc nie wiem czy jest ona dokładna - nie jest elektryczna.

A co do Pana Gubały na temat PNN, to w poczekalni na ostatniej wizycie słyszałem już drugi raz, że Pan Gubała jest bardzo dobry w leczeniu kotów z PNN.

Taka Pani mi mówiła, że Pan Gubała bardzo dobrze prowadzi jej kotka.
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Sob lut 06, 2010 17:14 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

W poczekalni na Fortecznej tez Ci mowila jedna pani ze dobrze prowadzi ten wet......
Dawid, rózne są stadia choroby, rózne wyniki mają koty, ja się tylko upieram przy swoim, bo moja kotka byla w podobnym wieku i podobne wyniki miala.
Niektorzy są załamami i twierdzą ze kot ma pnn PRZY MINIMALNIE PRZEKROCZONYCH WYNIKACH.
Twój kot ma ponad 4 krotnie!!!!!tO JEST OSTATNIE STADIUM CHOROBY :(
Dr Gubala zrobil usg i co stwierdzil?Nie masz jednoznacznej diagnozy, masz opis tego usg?????
Nie mogę teraz znalezc namiarów na tą wetke nefrolozkę , za czasów choroby Fionusi jeszcze jej nie bylo :(
Spróbuj teraz do niej zadzwonic i jeszcze raz powtaRZAM
zBADAJ MOCZ KOTA!!!!!!!

gisha

Post » Sob lut 06, 2010 17:22 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

W poczekalni na Fortecznej tez Ci mowila jedna pani ze dobrze prowadzi ten wet......

Nic takie nie napisałem. Pisałem, że jej od razu tam powiedzieli, że lepiej uśpić jej kotka a ona nie chciała go uśpić więc zaczęła go karmić karmami dla kotów z PNN i żyje już rok od diagnozy.

Dr Gubala zrobil usg i co stwierdzil?Nie masz jednoznacznej diagnozy, masz opis tego usg?????

Mam jedynie zdjęcie tego USG. Pan Gubała jedynie powiedział, że to wygląda na PNN.

zBADAJ MOCZ KOTA!!!!!!!

Zbadam. W poniedziałek jak przyjdę ze szkoły, to spróbuję złapać jego mocz. Gdzie mogę zanieść jego mocz? Pytam, bo np. z krwią sam musiałem pojechać do miasta żeby ją zbadano - Pan Gubała się chyba tym nie zajmuję.

Podasz mi nr? Udzieli mi porady przez telefon ZA DARMO?
Ostatnio edytowano Sob lut 06, 2010 17:29 przez DawidKRK, łącznie edytowano 1 raz

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 17:27 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:W poczekalni na Fortecznej tez Ci mowila jedna pani ze dobrze prowadzi ten wet......
Dawid, rózne są stadia choroby, rózne wyniki mają koty, ja się tylko upieram przy swoim, bo moja kotka byla w podobnym wieku i podobne wyniki miala.
Niektorzy są załamami i twierdzą ze kot ma pnn PRZY MINIMALNIE PRZEKROCZONYCH WYNIKACH.
Twój kot ma ponad 4 krotnie!!!!!tO JEST OSTATNIE STADIUM CHOROBY :(
Nie mogę teraz znalezc namiarów na tą wetke nefrolozkę, za czasów choroby Fionusi jeszcze jej nie bylo :(
zBADAJ MOCZ KOTA!!!!!!!

Czy masz może na myśli tę wetkę:Agnieszka Neska - Suszyńska, Bielawa 9, Konstancin Jeziorna, www.nerkiwet.com.? Specjalizuje się w chorobach nerek i naprawdę ma o tym pojęcie, udziela też konsultacji internetowych (cena 80 zł.).
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lut 06, 2010 17:31 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jeśli dobrze zapamiętałam to krew wiozłeś na Katarzyny. W tym samym labie można zbadać kocie sio. Generalnie siuśki można badać również w każdym ludzkim labie ale lepiej się nie przyznawać że to kocie, bo nie zawsze będą chcieli przyjąć. Możesz powiedzieć, że to twoje :wink: (tego się nie da zweryfikować). Ja tak badam sio mojego kota choć właściwie nie ściemniam bo w labie do którego zanoszę nigdy nikt nie pytał czyja jest próbka.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Sob lut 06, 2010 17:34 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Ok dzieki sylwka :ok:

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 17:49 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Czy masz może na myśli tę wetkę:Agnieszka Neska - Suszyńska, Bielawa 9, Konstancin Jeziorna, http://www.nerkiwet.com.? Specjalizuje się w chorobach nerek i naprawdę ma o tym pojęcie, udziela też konsultacji internetowych (cena 80 zł.).[/quote]

Tak, dzieki Katarzyno1207 :D

gisha

Post » Sob lut 06, 2010 17:58 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Czy masz może na myśli tę wetkę:Agnieszka Neska - Suszyńska, Bielawa 9, Konstancin Jeziorna, http://www.nerkiwet.com.? Specjalizuje się w chorobach nerek i naprawdę ma o tym pojęcie, udziela też konsultacji internetowych (cena 80 zł.).

Tak, dzieki Katarzyno1207 :D[/quote]

Nie ma za co.... wołałabym nie posiadać tej wiedzy ... :( , ale Panią Neskę naprawdę polecam, natychmiast wyłapała wszystkie błędy (lub niewiedzę) poprzedników...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lut 06, 2010 18:13 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Wlasnie o to chodzi :)
zapamiętaj Dawid , ale Ty chyba samodzielnie nie umiesz myslec nawet, nie pamiętasz nic z tego co wczesniej Ci pisano, bo juz na temat tej wetki bylo w Twoim watku.
Trzeba bylo natychmiast wejsc do internetu i poczytac , szukac kontaktu.
Gdybyś chociaz poczytał watek dla nerkowców , czy inne przypadki nerkowych kotów , musialbys wysnuc wnioski.
Ty chcesz miec wszystko podane na talerzu :evil:
Zaczynam sie irytowac, bo na temat badania moczu tez wczesniej pisalam, ze w kazdym labie mozna to zrobić, szukanie samodzielnie roznych możliwości Cię przerasta??????????????????????????????
Czemu dopiero w poniedziałek będziesz mocz badal?Idzieszdo szkoly przeciez , a upolowac mocz nie zawsze jest łatwo.
Ja , jak udalo mi sie zlapac mocz kotki , nawet w nocy wiozlam do przyszpitalnego laboratorium .W szpitalu muszą miec badania pacjentow na bierząco i krwi i moczu, wiec badają na okrąglo.

gisha

Post » Sob lut 06, 2010 18:24 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No może i chcę żeby ktoś mi pomógł, "podał na talerzu", ale tylko dlatego, że ja sam nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć! Kolejny raz napiszę, że mam poważne problemy rodzinne więc zrozum mnie. Mama już jest na strzępkach nerwów, ja też i nawet brat. Mi jest bardzo ciężko ale staram się jak mogę!

Czemu dopiero w poniedziałek będziesz mocz badal?Idzieszdo szkoly przeciez , a upolowac mocz nie zawsze jest łatwo.
Ja , jak udalo mi sie zlapac mocz kotki , nawet w nocy wiozlam do przyszpitalnego laboratorium .W szpitalu muszą miec badania pacjentow na bierząco i krwi i moczu, wiec badają na okrąglo.

Co do badania moczu, to czemu w poniedziałek? Po pierwsze dlatego, że jestem sam w domu do jutra, do późnego wieczoru a ja nie mam ani grosza! A badanie moczu coś tam kosztuje, prawda? M.in. dlatego chcę iść z tym moczem w poniedziałek. Jeśli jutro złapię mocz Pitusia, to nawet pożyczę się od kogoś pieniędzy i pojadę z moczem do analizy!

A co do Twojej "wyprawy" nocnej z moczem, to fajnie, ale jak ja niby miałbym w nocy się tam dostać? Samochodu nie mamy po wypadku samochodowym w którym np. uczestniczył Pituś.

Kolejny raz zapytam - Czy Pani Agnieszka Neska udzieli mi informacji przez telefon za darmo?
Można do niej dzwonić w weekendy?

Wiem, że Cię zaczynam irytować - zauważyłem to. Przepraszam.

Idę mu kroplówkę podać.

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 19:01 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A wszedłes na tą stronę , którą Katarzyna podała i poczytales wszystko?
Katarzyna pisze, ze udziela konsultacji internetowych za 80 zł
Skąd mam wiedziec czy w weekendy udziela informacji?
Musisz zadzwonic i zapytac.
Jest na pewno kontakt do niej, trzeba usiąsc i napisac, wypełnić formularz napisac wiadomosc i wyslac
Ostatnio edytowano Sob lut 06, 2010 19:10 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Post » Sob lut 06, 2010 19:04 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No tak, ale ja pytam o konsultację przez telefon i czy udzieli mi jej za darmo przez telefon?
Ja nie mam pieniędzy na tą konsultację za 80zł!! Ledwo co mam na renala jak przyjdzie w poniedziałek

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 19:09 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Bardzo proszę dzwonić wyłącznie w godzinach 10:00 - 12:00,
od poniedziałku do piątku.

no to musze poczekac do poniedzialku

mam pytanie czy lek ornitil jest na recepte? zostaly mi tylko dwie tabletki tego a podaje pitkowi jedna dziennie..

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 21:20 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A czy Ornitil to ludzki lek czy weterynaryjny?

Jak wejdziesz na stronę tej apteki którą Ci pokazaam, w zakladkę Zamów Leki, i wpiszesz nazwę leku, to pokaże Ci czy jest na receptę czy nie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

[poprzednia][następna]