Moj mały DT/ Orlen - kot medialny!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 21:48 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

ASK@ pisze:jak SS?

Szczeka miał założony wenflon, i przyszła pora na pozbycie się go. Wiedziałam, że samej będzie trudno, więc wezwałam na pomoc Agneskę, i wyobraźcie sobie, że obie poległyśmy. A przecież niestraszne nam ostre koty. No ale Szczęka jest super ostry, i grzebać sobie przy łapie nie pozwolił.
Nie pozostało mi nic innego jak zagnać go miotłą do transportera i zanieść do lecznicy, gdzie po lekkiej narkozie wyciągnięto mu motylka i przycięto pazurki. Nie minęło pięć minut jak Szczęka zwarty, gotowy i wybudzony darł się "łaaaaaa, młaaaa"

iwona66 pisze:Fanka Orlena oraz innych futer może się w czwartek objawić w dt Kathrin z fantami ? :mrgreen:

Iwona, w czwartek mam imprezę służbową, spodziewam się wrócić bardzo późno :roll:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro kwi 28, 2010 13:33 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Bazarek na Serockie koty!

viewtopic.php?f=20&t=110615

_kathrin

Post » Czw kwi 29, 2010 6:30 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Szczeka, to istota charakterna z tego rodzaju, jaką najbardziej lubię. To czupurny napinacz.
Głaskać się lubi, grzbiet pod dotykiem dłoni pięknie prostuje, ale nich tylko się zbliży inny kot, zaczyna koncertowy gulgot, a po chwili otwiera się paszcza uzbrojona w dwa kły, a srebrna łapka uzbraja się w szpony.

Jakbym miała mieć tylko jednego kota (ha,ha,ha) to chciałabym faceta, takiego jak Szczeka.

Serockie mi się trochę popsuły. Białemu z oczka popłynęło na czarno. No nic zakraplamy.
A te koty absolutnie nie są przyzwyczajone do tego typu pielęgnacji.
Samo obcinanie pazurków wywołało niemal że histerię "czemu mnie krzywdzisz"

_kathrin

Post » Czw kwi 29, 2010 7:12 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

tym kotom od dobrobytu we łbach sie przewraca :mrgreen:

Szczękacz uszkodzony w klatce, ledwo gębę otwierajacy też syczał w tarkcie mizianek na inne.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt kwi 30, 2010 11:52 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Oj tak rozpuszczone do granic możliwości są te moje koty :)

_kathrin

Post » Pt kwi 30, 2010 11:55 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

_kathrin pisze:Oj tak rozpuszczone do granic możliwości są te moje koty :)

to przywilej kota :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 03, 2010 21:07 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Z pierwszej strony wynika, że tymczasa mam jednego. A tak na prawdę to 5 albo 6, rezydentów 1 albo 2. W każdym razie w sumie kotów jest 7 :spin2:

Koty na dobę zostały same, duża się natomiast spełniała w roli niańki.
To miłe wracać do domu po dłuższym czasie nieobecności. Całe stado mnie obcałowało, domagało się noszenia na rękach, a teraz najedzone ekstra kolacją, szaleje po mieszkaniu.

Orlen w weekend został gwiazdą Kafki. Zabrałam go jako maskotkę JoKot na imprezę zwierzęcą do kawiarni. Poznał dużo nowych cioteczek, zebrał mnóstwo pochwał i całusów :)
Pomimo wielu atrakcji zachowywał się rewelacyjnie, jak luzak.
W międzyczasie wyszliśmy do parku na krótki spacer, gdzie poszalał na trawie, oraz usiłował polować na ptaki. Do domu wrócił zmęczony ale i zadowolony :)

Szczęka chyba zapałał do mnie odrobiną sympatii, a może nawet się stęsknił. Dał się pogłaskać, i wyjątkowo na mnie nie nasyczał, pomimo, że moje ręce miały zapach innych kotów.

Pierdółki z Serocka mają się nieźle, sapią dalej okropnie. Nadal są "nieżyciowe", poruszają się zwrotnie jak małe czołgi, wszystko zwalają z półek. I okropnie namolne są. Potrafią w środku nocy wskoczyć mi na głowę z rozpędu, oczywiście w celu pieszczot "teraz, natychmiast".

Mała Glizda, cudna, gadatliwa. Grzybek się nie rozwija, od plamka za uchem z wolna zarasta.

Urban buczy na wszystkich, ale ten gulgot z tych coby dać znać jestem, żyję, i wkurzacie mnie wszyscy. Na szczęście reszta olewa z pyszna tego 6-kilowego gulgota.

Ariutka cudowna, jak zawsze pyskata i namolna.
Dogadała się ostatnio z Orlenem, śpią razem przytuleni do mojego boku, i uprawiają wzajemnie mycie.

_kathrin

Post » Pon maja 03, 2010 21:10 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

7! Szacun, Kasiu, dla przy 4 już świeci na czerwono kontrolka :mrgreen: A Orlen - słooodziak :D

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon maja 03, 2010 21:21 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

alix76 pisze:7! Szacun, Kasiu, dla przy 4 już świeci na czerwono kontrolka :mrgreen: A Orlen - słooodziak :D

Eeee, przy 4 to ja bym się nudziła :lol: ale ja to ja. Ja to czubek :P

_kathrin

Post » Pon maja 03, 2010 21:32 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Mnie po takich tymczasowych szaleństwach zostało 6 rezydentów. Do niedawna sie łudziłam, że może jedna sztuka w końcu znajdzie dom, ale chyba czas sie pogodzić, że zostanie z nami na zawsze. W kupie weselej. I cieplej :) Zazdroszcze Orlenka :)

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Wto maja 04, 2010 10:24 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Obrazek

_kathrin

Post » Wto maja 04, 2010 10:57 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Orlen kot światowiec :mrgreen: :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto maja 04, 2010 11:08 Re: Moj mały DT/Wściekła Szczeka i kocurki z Serocka

Obrazek

Zniknęłaś nam Iwonko, już poszukiwania chciałam zacząć :)

_kathrin

Post » Wto maja 04, 2010 11:13 Re: Moj mały DT/ Orlen - kot medialny!

Obrazek

_kathrin

Post » Wto maja 04, 2010 11:39 Re: Moj mały DT/ Orlen - kot medialny!

przecie majówka była :mrgreen: rodzinka i takie różne zaległości trzeba było odczynić
ale juz po i uff :mrgreen:
pozdrawiamy stadko :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]