ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 04, 2010 7:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

15pietro pisze:Przedstawiam najnowsze fotki Marysi :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wcześniej było tak:
Obrazek Obrazek

Marysia wygrała los na loterii, że się nią zajęłyście. Gdyby nie ta charakterystyczna plamka na nosku to jak nie ten kot :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw mar 04, 2010 7:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

Co do namiarów na przelewy dla Leona do AnielkiG mam, i do opiekunki Gucia też już mam, tylko dla Cynamona mi jeszcze brakuje.

Co do kwoty to nie mam pojęcia ile dla kogo. Proszę o dyskusję na ten temat resztę Klubu.

To nie jest odpowiedzialność i ciężar na moją jedną, biedną,głowe.

Obrazek
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Czw mar 04, 2010 8:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

Adria - gratulacje dla Artura. Arturze, bądź szczęśliwy we własnym domu :ok:

15pietro - Marysia to prawdziwy łabądek, zmiana jest ogromna. :D

Pixia - witaj na wątku :) W tej chwili dt bardzo potrzebuje ten ślepaczek, ale on ma 7-8 miesięcy... viewtopic.php?f=1&t=108433

AgaPap - myślę, żeby przyznać wsparcie w podobnej wysokości jak w poprzednich miesiącach, przed nami wiosna-lato, a w tym czasie na pewno będziemy mieć duże potrzeby, więc warto już teraz stworzyć rezerwę.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 04, 2010 10:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

ja mam pytanie z innej beczki. Leon się nudzi, jakie rozrywki mozna zorganizować ślepemu kotu? Nie może wyglądac przez oko, ani obserwowac rybek, ani bawić się myszką. Głównie je, śpi, śledzi mnie i usiłuje wyjść z pokoju.
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 10:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

AnielkaG pisze:ja mam pytanie z innej beczki. Leon się nudzi, jakie rozrywki mozna zorganizować ślepemu kotu? Nie może wyglądac przez oko, ani obserwowac rybek, ani bawić się myszką. Głównie je, śpi, śledzi mnie i usiłuje wyjść z pokoju.

Moja Zoe świtnie bawi się zabawkami, ktore dżwięczą - myszki grzechoczące, piłeczki z dzwoneczkami w środku -doskonale je lokalizuje i morduje.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw mar 04, 2010 11:11 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

PILNIE POTRZEBNY DOM
AnielkaG pisze:Poproszono mnie dziś o pomoc. Sytuacja jest dramatyczna i szczerze mówiąc nie wiem co zrobić.
Pewna Pani- wielka Przyjaciółka kotów, od lat im pomagająca, ciężko zachorowała, ma chorobę nowotworową i czeka ją długie i trudne leczenie. Nie jest w stanie zając się swoimi 3 kotami. Koty są starsze, jeden jest chory. Rodzina jak to rodzina, kazała się kotów pozbyć, czyli uśpić.
Przyjaciele Pani to niestety osoby posiadające kilka lub kilkanaście kotów, w takim stadzie ta trójka nieszczęśników nie odnajdzie się. Koty są w lecznicy, siedzą w klatkach. Bardzo chcą wychodzić, wieszają się na człowieku.
Oto koty:
[...]

2. GAPA - bardzo miła 12- letnia kotka bez jednego oczka

ObrazekObrazekObrazek

PILNIE POTRZEBUJĄ DOMÓW
BARDZO proszę o pomoc, może ktoś ma jakieś pomysły? Byłabym wdzięczna za zrobienie ogłoszeń, ja zrobię Allegro i gumtree.

viewtopic.php?f=1&t=108507

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 04, 2010 12:02 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

Jakby co to namiary wszystkie już mam do przelewów. Tylko teraz jak to podzielić, proponuję, żeby składki za luty podzielić po równo, a bazarki dołożyć do rezerwy :D

A JAK RESZTA UWAŻA?

AgaPap

Post » Czw mar 04, 2010 12:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

GAPA - bardzo miła 12- letnia kotka bez jednego oczka

drugie oczko tez ma uszkodzone przez kk, ale trochę widzi, do zdjęc się tak ustawiała żeby nie było widać tego zaszytego oka
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 12:15 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

AgaPap pisze:Jakby co to namiary wszystkie już mam do przelewów. Tylko teraz jak to podzielić, proponuję, żeby składki za luty podzielić po równo, a bazarki dołożyć do rezerwy :D

A JAK RESZTA UWAŻA?

reszta w mojej osobie jako nowa w gronie i zajmująca się obdarowywanym kotem zgadza się z wdzięcznością na wszystko :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw mar 04, 2010 12:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

Jestem za :D
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw mar 04, 2010 13:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

Adria pisze:Chciałam pochwalić się wiadomością, że do swojego domu w niedzielę pojechał Artur :lol: Bardzo się ciesze, bo domek aż w Poznaniu ale sprawdzony i doświadczony.

Artur był u mnie w DT, natomiast Pelagia dalej szuka i jest w DT u Ptoka :) Na pierwszej stronie jest odwrotnie podane 8)

jej, Adria, mea culpa, ciotka stara to i pomyliła :oops:
bardzo się ciesze,ze Artur znalazł dom :D - juz zmieniam wsio :wink:
dziekuje za informacje :D

Aga, jestem ZA

Marysia wypiękniała :D
Pixia witamy w wyjątkowym klubie :ok: czy Twój kotek jest niedowidzący lub niewidzący? na dt czy na stałe? napisz nam parę słów, dobrze? :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw mar 04, 2010 13:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT na cito dla Gapy i burasia

Obrazek[/url]ObrazekObrazek
pozwoliłam sobie wstawic zdjęcia Bodzia Iwety, może ktos cos podpowie, spotkał sie moze ktos z takim przypadkiem?
najbliższy okulista jest w Katowicach, dr Gierek, prosze o opinie

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw mar 04, 2010 14:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT /DS na cito dla Gucia z białaczką!

AgaPap pisze:Jakby co to namiary wszystkie już mam do przelewów. Tylko teraz jak to podzielić, proponuję, żeby składki za luty podzielić po równo, a bazarki dołożyć do rezerwy :D

A JAK RESZTA UWAŻA?

Jestem za :!:

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 04, 2010 15:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT na cito dla Gapy i burasia

alessandra pisze:Obrazek[/url]ObrazekObrazek
pozwoliłam sobie wstawic zdjęcia Bodzia Iwety, może ktos cos podpowie, spotkał sie moze ktos z takim przypadkiem?
najbliższy okulista jest w Katowicach, dr Gierek, prosze o opinie

Własnie jestem po rozmowie telefonicznej , przyszła część wyników.
Bodzio na podstawie tych badań ma cukrzycę, wykluczony jest chłoniak , czekamy jeszcze na reszte wyników, w wiekszości na wirusówki.

Cukrzyca.......nic nie wiem na ten temat, ale juz wcześniej zaznaczyłam sobie watek cukrzycowy jakbym cos przeczuwała. Musze sie teraz oswoic z tą myslą, ze Bogdan ma cukrzyce :cry:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw mar 04, 2010 21:11 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- DT na cito dla Gapy i burasia

Viena pisze:Nie wiem jak to napisać :cry:
Kotek zniknął.
Siedze teraz i becze. :cry:
Dzwoniłam dziś do właścicieli, powiedzieli że od niedzieli kotka niema. Albo rzeczywiście nie wiedzą czemu znikł, albo nie chcieli mi powiedzieć. Nie wiem.
Jeszcze w sobotę trzymałam go na kolanach i robiłam mu zdjęcia.
Tak strasznie żałuję :cry: , dlaczego go wtedy nie wzięłam, dlaczego wcześniej nie założyłam mu wątku.

Kotek tyle osób złapał za serce.
Dwa cudowne domy chciały dać kotkowi DT. Już jutro miało się odmienić jego życie. A ja się spóźnłam o tydzień. :cry:

Przepraszam Cię kotku. Chciałam dobrze, ale nie zdążyłam.

Czuje się teraz okropnie. Gdybym tyle nie zwlekała, wszystko potoczyłoby się inaczej :cry: .

[']

viewtopic.php?f=1&t=108433

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]