Argento czyli Argi ['] to już rok w kocim niebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 18, 2009 8:52 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

A jak relacje z innymi kotami? Sreberko w schronie raczej nie pozwalało dmuchać sobie w kaszę :) Potrafiło nasyczeć na inne koty, jak coś było nie po jego myśli.

Obrazek

No i oczywiście Sreberko jest wielkim łasuchem :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie paź 18, 2009 9:05 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

A ja się do czegoś przyznam... W czasach przedkocich (jak to było możliwe? :wink: ), kiedy jeszcze konkretny kolor futreka miał dla mnie duże znaczenie, miałam fioła na punkcie srebrnych kotów. Argi jest takim właśnie idealnie srebrnym kotem :D

W efekcie poszukiwań srebrnego kota mam w domu piękną, delikatną pingwinkę i kochanego szurniętego burego pręgusa :wink: Obydwa oczywiście najpiękniejsze :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Nie paź 18, 2009 10:32 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

Witam :) i przepraszam, że nie bywam na forum. Raz brak czasu, a dwa tyle kocich bued, a ja bym je wszsytkiw wzięła :)

Piękności :1luvu: :1luvu:

A mi mąż z pray przyniusł maleństwo ok 3 miesiące. Bialo-rudo-czarno-bure :) Muszę Stokrotce założyć wątek :) bo oczywiście też szuka najlepszego domku.

Na razie idę do łóżeczka, bo po weselu nie nadaje się do ludzi :wink:
Bertunia[*], Klemcio[*], Olaf [*], Tyson[*] Kira [*] a teraz Tigra

mls

Od: Śro lis 15, 2006 19:24

Post » Nie paź 18, 2009 13:30 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

Niki powoli zdrowieje :D dzisiaj miałam problem z jej znalezieniem - po prostu nigdzie jej nie słyszałam :lol: ale zguba została znaleziona ;)

Argi, spała sobie wieczorem na parapecie. O dziwo nie zwiała kiedy do niej podeszłam, zjadła ze smakiem całą miskę filetów a potem schowała się za zasłonką. Argi lubi koty, nie syczy, nie prycha, tylko pochodzi i daje "noska" :) dzisiaj rano znalazłam ją wciśniętą w kącie pod biórkiem, zwiała do drugiego pokoju, do transporterka...

Argi jest w klatce, narazie dobrze się w niej czuje, śpi w budce, jeśli będą jakieś problemy, to ją wypuszczę. Ale póki co jest okej :)

Cześć mls :1luvu: jesoo, dopiero teraz zauważyłam że Cię wieki nie było na forum :oops:

Czekam na wątek Stokroci... :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie paź 18, 2009 15:13 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

Argi w moim obiektywie.

Obrazek

Zjadła trochę Miamorka z filetami :) ma apetyt, nie prycha, nie syczy, nie atakuje kiedy wkładam łapy do klatki...

Cameo

Post » Nie paź 18, 2009 16:27 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

Przepiękna, prawda? :) A za to oszpecone ucho to chętnie zrobiłbym komuś to samo. Pogrzebaczem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie paź 18, 2009 20:57 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

Przyłączę się do Ciebie :evil: tu nie chodzi o wygląd, ale o zj.. psychikę :evil: ta *** musiała jej sprawić dużo bólu, kiedy szarpała to biedne uszko :evil: nie dziwię się że mała panicznie boi się dotyku!

Argi została wypuszczona z klatki. Biega po całym mieszkaniu, a niech biega :) tylko nie ma jeszcze odwagi wejść do pokoju w którym siedzę... ale mięso to zjada z ręki ;)

Obrazek Obrazek Obrazek

Cameo

Post » Nie paź 18, 2009 21:07 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

witam i dziękuję za zaproszenie.ona jest jak negatyw dla Piratka,no nie?
Obrazek

lara1974-34

Od: Czw maja 14, 2009 20:41

Post » Nie paź 18, 2009 21:24 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

Cameo pisze:Przyłączę się do Ciebie :evil: tu nie chodzi o wygląd, ale o zj.. psychikę :evil: ta *** musiała jej sprawić dużo bólu, kiedy szarpała to biedne uszko :evil: nie dziwię się że mała panicznie boi się dotyku!

Uszko miała cięte w narkozie, albo w sedacji, więc raczej ją nie bolało. A to, że jest niedotykalska, to u niej normalne :)

A powiedz jak ją złapałaś i przenosiłaś do klatki? Na rękę? Dużo było walki?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie paź 18, 2009 21:34 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

mls pisze:Witam :) i przepraszam, że nie bywam na forum. Raz brak czasu, a dwa tyle kocich bued, a ja bym je wszsytkiw wzięła :)

Piękności :1luvu: :1luvu:

A mi mąż z pray przyniusł maleństwo ok 3 miesiące. Bialo-rudo-czarno-bure :) Muszę Stokrotce założyć wątek :) bo oczywiście też szuka najlepszego domku.

Paulinko-jesteś! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kamila-Argi mnie zauroczyła!-to istna kocia piękność!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 18, 2009 21:41 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

mls pisze:

Znakiem tego ,że weselicho się udało :lol: :lol: :lol: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie paź 18, 2009 22:25 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Wątroba?

lara1974-34 pisze:witam i dziękuję za zaproszenie.ona jest jak negatyw dla Piratka,no nie?

Tylko nie ma takich pasków jak Pirat :P

Rafał, sama wlazła do transportera ;) może dlatego omija go teraz szerokim łukiem :oops: z transportera została "wrzucona" prosto do klateczki ;)

Kiedy szłam do kuchni to Argi siedziała w pudełku. I jak rany, zamiast uciec na mój widok (jak inne dzikusy typu Kay, Gucio, Penelopa) uciekła dopiero po dwóch minutach ;) niestety wlazła za kuchenkę której nie mogę odsunąć... jak tylko wyjdzie to zabieram się za zatykanie dziur. To jest trochę niebezpieczne miejsce, jak dotąd to tylko Penelopa i Niki umiały tam wejść :shock:

Cameo

Post » Nie paź 18, 2009 23:17 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Foto Argi s.38

No i potwierdziły się moje obawy... :? :(

Cameo

Post » Nie paź 18, 2009 23:56 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Foto Argi s.38

Cameo pisze:No i potwierdziły się moje obawy... :? :(

To znaczy???
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon paź 19, 2009 6:56 Re: Niki & Argi - dama z pazurkiem i żywe srebro. Foto Argi s.38

Co się stało?????? 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]