Szeryf- małe mruczykum medykum- rządów w DS nastał czas...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 22, 2009 8:27

Korciaczki pisze:A tak Szeryf wszystkim pięknie dziękuje:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Ta fotka powinna na jakiś konkurs trafić.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob sie 22, 2009 8:45

Szeryfek rozkręca się :D . Nad ranem obudziło mnie dreptanie po łóżku, myślałam, że to Pchła, a to Szeryfek :)
Wykazuje duże zainteresowanie koleżanką, a ona..............no cóż, udowadnia nam, że kot potrafi szeczkać ;). Straszy go, fuczy, syczy, szczeka, pokazuje jaka jest groźna, ale powoli spuszcza już z tonu. Szeryf już też dochodzi do wniosku, że nie ma co się jej humorami przejmować i jak się na nią wkurzy to też pokazuje jaki jest groźny ;). Da sobie chłopak radę, nie martwcie się :)

Zdjęcia będą później. Ale będą :)

Ps i nastąpiło pierwsze zetknięcie Szeryfka z Kulką (królica) - Obustronne zainteresowanie i duża ciekawość - bez cienia agresji :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob sie 22, 2009 9:13

Dzielny chłopak.
A fotek już się doczekać nie mogę.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob sie 22, 2009 9:14

Rewelacja! :ok: :love:
Mizianki dla Szefka, Pchełki i króli :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 22, 2009 9:34

Wczorajsze zdjęcia po przyjeździe:

Początkowo Szeryf siedział wciśnięty w róg, ale potem zaczął interesować się otoczeniem, zjadł chrupki, troszkę napił się wody. Pchle musiałam obok chrupki rozsypać, bo dostawała szał - "Dlaczego on je, a ja nie??".
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I dzisiejsze poranne zdjęcia
W nocy Szeryfkowi zdarzyła się gafa (chociaż podejrzewam, że w dużej mierze przyczyniła się do tego Pchła....) i zrobił kupę na progu pokoju. Ale rano udowodnił nam, że to było niechcący i wie, do czego służy kuweta :)
Obrazek

Nie tylko Pchełka go obserwuje, ale on również na nią zerka :)
Obrazek
Jest bardzo nią zainteresowany i widać, że ma wielką ochotę na wspólną zabawę. A Pchła cały czas mu mówi ostre "Nie!!!". Szczególnie w naszej, ludzkiej, obecności. Popisuje się przed nami niesamowicie, jak to broni terenu :P

Obrazek

Ogólnie rzecz ujmując Szeryf, to kochany, spokojny i bardzo dobrze wychowany kociak :) i pewnie już niedługo razem z Pchłą będą szaleć :)

Korciaczki i rodzina, jeszcze raz dziękujemy - za Szeryfka i za ciepłą, serdeczną gościnę :*
Ostatnio edytowano Sob sie 22, 2009 9:36 przez WarKotka, łącznie edytowano 1 raz

WarKotka

Post » Sob sie 22, 2009 9:36

Super! :ok:
Jeszcze trochę i będą się bawić aż miło :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 22, 2009 10:17

Dziękujemy za wieści i zdjęcia Szefka :D Nasz kochany rudzielec...
Z Pchłą napewno się dogadają, oba są kociakami. Pchełka rzeczywiscie taka srebrzysta, i jaka śliczna! Z królikami nigdy styczności nie miał (jedynie z chomikiem i rybką, nasza świnka niestety odeszła przed jego przybyciem), ale ostatnio czytałyśmy o relacjach kotów z gryzoniami w gazecie i piszą, że nie powinno być większych problemów. Zresztą skoro z Kulką zdąrzył się zaprzyjaźnić to musi być dobrze. "Dlaczego on je, a ja nie??"- to jest najlepsze przy dokacaniu :ryk: jeden kot naśladuje drugiego. Z tą kupką to napewno jednorazowa wpadka, mały od początku wie co to kuwetka i pewnie więcej nie nabroi.

Szeryf jest drugim naszym kotem, który został wypatrzony na forum. Gaspar zamieszkał u Ań____, a teraz Szefcio u Was. :1luvu:
Dziękujemy i czekamy na zdjęcia wspólne z królikami!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob sie 22, 2009 10:37

A z takimi królikami teraz mieszka Szefek:

kiche_wilczyca pisze:Oto nasze uchole :)

Czort - niechciany prezent gwiazdkowy - trafił do nas
http://moje_kroliki.republika.pl/galeria_czort.html

Dym Dymek - kupiony, ale najprawdopodobniej wcześniej oddany już po pierwotnym zakupie. Podejrzewam, że był prezentem gwiazdkowym dla jakiegoś dziecka, a po świętach wrócił do zoologa. Nieufny i agresywny, ale już jest i tak o niebo lepiej niż było
http://moje_kroliki.republika.pl/galeria_dym.html

Kropka (zwana przez nas Żabą) - odebrana z nieciekawych warunków - znalazła dom u nas. Pierwszy dorosły królik jakiego przygarnęliśmy
http://moje_kroliki.republika.pl/galeria_zaba.html

Kulka - również przygarnięta - z likwidacji hodowli.
http://moje_kroliki.republika.pl/kulka.html

A tej pani już nie ma. Najukochańsza, może dlatego, że pierwsza. Przez 6 tygodni walczyliśmy z ropniem żuchwy. Przegraliśmy. Odeszła 4 lutego. Psotka
http://moje_kroliki.republika.pl/galeria_psotka.html

Od razu wyjaśnię pewną kwestię, żeby nie było niedomówień :). Czort i Dymek są wykastrowane :)

A oto Pchełka i Lord:
Obrazek

Wątek Pchełki i Lorda z łódzkiego schroniska:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=97 ... sc&start=0
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Sob sie 22, 2009 11:11

zaczynają się przeganiać :). Szeryf nie poddaje się i od czasu do czasu oddaje Pchle, na co ona reaguje oburzeniem ;). Ale najlepiej wygląda, kiedy Pchła wybiegnie z kuchni, schowa się w przedpokoju i czeka........ Na Szeryfa :). Kiedy ten nie biegnie za nią, ona wraca, nagaduje mu i znowu wybiega. I tak na zmianę, raz ona jego, raz on ją.
A sam Szeryfek zaczyna czuć się już coraz pewniej. Chodzi rozluźniony, ciekawski, rozgląda się i z wieeeeeeeeeeeelką pobłażliwością patrzy na wyczyny Pchly :P

Śniadanie zjadł z wielkim smakiem :)

WarKotka

Post » Sob sie 22, 2009 11:54

Co za wieści. Jutro bedzie juz zabawa na 102, a za tydzień beda się wzajemnie myc, spac itd. Kooo wpadkowa to niemal kazdemu sie zdarza :wink: .

Gratulujemy Wam powiększenia stadka o takie cudo. A Pchełka i Lord sa przepiekne. Wygladaja jak córa i tata :D . Dziekujemy Wam za serce :1luvu:

Korciaczki, pieknie odchuchałyscie kawalera i wyprawiły w swiat ! Niezmiennie chyle czoło. Dobra robota. A pamietam Szeryfa siedzacego osowiale u wylotu okienka piwnicznego. Z podniesionymi powiekami ... A teraz ... :D łza sie kreci, oj kreci ... ze szczęscia :D .
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob sie 22, 2009 12:33

Bardzo gratuluję domkowi Szeryfka i Szeryfowi domku :D
Korciaczki jak macie jeszcze odpowiedzialny domek dla rudego kociaka, to polećcie proszę moją małą Fionkę.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Sob sie 22, 2009 14:00

Bardzo się cieszę, ze kotek już w swoim domku. :D :D :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob sie 22, 2009 14:36

kiche_wilczyca ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob sie 22, 2009 14:42

psiama pisze:

Korciaczki, pieknie odchuchałyscie kawalera i wyprawiły w swiat ! Niezmiennie chyle czoło. Dobra robota. A pamietam Szeryfa siedzacego osowiale u wylotu okienka piwnicznego. Z podniesionymi powiekami ... A teraz ... :D łza sie kreci, oj kreci ... ze szczęscia :D .

Dokładnie Psiamko,teraz jak się wziełam za dokładniejsze czytanie Szeryfka,bo wcześniej tak w biegu tylko to też mi ciężko opanować emocje,jak było przy tym okienku (biedne maleństwo było :( ) a jak teraz,wyleczony wychuchany,jak KOT z zupełnie z innej bajki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob sie 22, 2009 16:07

Szefek bądź grzeczny i z Pchłą się dogadaj, bo bedziesz miał fajną towarzyszkę :D Apetyt to on ma wielki, głodny jest zawsze, dosłownie!

Zapraszamy wszystkich http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98976 :oops:
Obrazek Obrazek

Korciaczki

[poprzednia][następna]