CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(92)krok od śmierci-tragedia 15 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2009 12:00

mrr pisze:Witam.
Rozmawiałam parę dni temu ze stachurką o dt dla kota z CK (zdrowego - nie mam możliwości izolowania kotów, ale może być niepełnosprawny albo do leczenie po złamaniu etc.; i po kastracji/sterylizacji) - podobno ktoś proponował Libię.
Do towarzystwa 3 koty: kocurek, kastrat i sterylizowana kotka.
Zapraszam więc i czekam na kontakt. :)

Mam nadzieję, że trafiłam na odpowiedni wątek. :?:

Jak najbardziej to jest odpowiedni wątek:). Jeśli to nie będzie Libia, to na pewno znajdziemy odpowiednie towarzystwo tymczasowe dla Twoich kotów 8) .

:ok: :ok: :ok: Gratuluję pięknej decyzji :)
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie kwi 19, 2009 16:31

Przeczytałam odpowiedź o Libii i dwóch kawalerach.
No i od dziś mam na dt 12-letniego persa.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Nie kwi 19, 2009 17:35

mrr pisze:Przeczytałam odpowiedź o Libii i dwóch kawalerach.
No i od dziś mam na dt 12-letniego persa.

Nie za bardzo rozumię o co w tym wszystkim chodziło, ale ja blondynka jestem, to mogę nie kumać :roll:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie kwi 19, 2009 17:42

:)
Parę dni temu oferowałam dt - rozmawiałam ze stachurką, która napisała mi o Libii, Armanim i Guccim. Potem przez kilka dni nikt się ze mną nie kontaktował, po czym Ty napisałaś, że Libia nie potrzebuje dt.
Więc wzięłam na dt innego kota w potrzebie. Ot, wszystko.
Pozdrawiam :).

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Nie kwi 19, 2009 19:43

Najważniejsze, że jakieś bezdomne stworzenie potrzebujące pomocy znalazło dla siebie kąt :ok: :ok: :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie kwi 19, 2009 21:06

mrr odpowiedziałam zaraz jak napisałaś na forum, wcześniej też pisałam do Stachurki. Nie wiem skąd się wziął pomysł Libii, bo ona ma od ub. roku tymczas razem ze swoim rodzeństwem.

Natomiast pilna sprawą jest Armani i Gucci dlatego o nich napisałam. Te kociaki trafiły do nas jako dwutygodniowe kotki i do tej pory są na strychu praktycznie same, bo u nas nie zwoliniło sie dla nich miejsce. Bardzo proludzklie kociaki zrobiły się dzikawe i coraz mniej potrzebują towarzystwa człowieka. Tym samym mają coraz to mniejszą szansę na adopcję, chociaż Armanii jest przepięknym kocurkiem.

Mamy też problem z Amidalą, która z koleji boi się większej ilości kotów, jak na razie jest u Adrii, a tam podobnie jak u mnie jest 17 kotów.

To juz oczywiście piszę ogólnie, bo może u kogoś znajdzie się kawałek miejsca na te nasze kochane gady, zanim ktoś je zauważy i zechce zaadoptować :?

Barbara Horz

Post » Pon kwi 20, 2009 8:58

Dostęp do internetu mam tylko w pracy póki co, wiec pozwolę sobie jeszcze dziś o nim napisać..
"Ten, który miał śmigiełko w tyłku"

To był cały Świrek.

Na szczęście miał cudowny domek i intensywną opiekę do samego końca..
Jak wcześniej pisała Basia, ta choroba zaczyna się pojawiać coraz częściej :( to okropne, że tak młode koty odchodzą..

I znowu :cry:

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Pon kwi 20, 2009 9:23

Almacita pisze:Dostęp do internetu mam tylko w pracy póki co, wiec pozwolę sobie jeszcze dziś o nim napisać..
"Ten, który miał śmigiełko w tyłku"

To był cały Świrek.

Na szczęście miał cudowny domek i intensywną opiekę do samego końca..
Jak wcześniej pisała Basia, ta choroba zaczyna się pojawiać coraz częściej :( to okropne, że tak młode koty odchodzą..

I znowu :cry:

Taki młody kocurek :cry: :cry: Dobrze, że trafił na taki wspaniały domek, który walczył o niego do końca.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon kwi 20, 2009 10:01

Kotów, które potrzebują DT u nas nie brakuje. Są to koty, które przebywają w azylowej kociarni; w naszej kocięcarni na strychu, w której maluchy czekając na swój dom stały doszły już do pełnoletności a dalej ich nikt nie chciał :( oraz koty, które są w DT tymczasowych, ale źle znoszą duże zakocenie. Bez sensu jest zmieniac tymczas kotu, który świetnie czuje sie tam gdzie jest obecnie na inny tymczas :roll:
U mnie takim kotem jest AMidala. CUdowna dla ludzi, ale boi sie u mnie innych kotów, przede wszystki moich kocurów, które jej dają popalic Taki typ histeryczki z niej jest. Uwielbia siedziec na kolacnach, spać w łóżku, brana na ręce zaczyna lizać po buzi i chodzi za mną po domu jak piesek. Nie zdarzyło sie jej mnie zadrapać.

Bambusek znowu ledwo chodzi :(
W piątek dostał ostatnią dawkę antybiotyku, dostawało go 21 dni. Tydzien temu w piątek dostał większą dawkę sterydu no i w niedziele zaczęło sie wszytko od nowa :cry:
Zaraz będę go umawiać na badania.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon kwi 20, 2009 11:45

Biedny Bambusek :?

Właśnie przelałam na konto CK wpływy z ostatniego bazarku na Ciacha - 80 zł. Wieczorem postaram się wystawić następny, może tym razem z przeznaczeniem na zdrowie naszych CK urwisów :?:
Kiwaczek i Spółka zapraszają http://www.kiciokociolek.blogspot.com/
Obrazek Obrazek

bea69

Od: Nie wrz 28, 2008 19:30

Post » Pon kwi 20, 2009 12:21

Właśnie wypelniam PIT-37.
Zgodnie z instrukcją na stronie CK chcę przekazać 1% i mam pytanie: czy rubrykę 127 trzeba wypełniać, czy można zostawić pustą? Jest napisane tak;

"Numer rubryki: 127
Nazwa rubryki: dane ułatwiające kontakt z podatnikiem
W rubryce wpisujemy dane kontaktowe z podatnikiem"

O jakie dane chodzi, skoro adres jest na pierwszej stronie? Mam wpisać nr telefonu czy nic nie wpisywać? Ktoś wie?

I kciuki za Bambuska! :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon kwi 20, 2009 12:36

bo to sa dane które moga zostac przekazane dla organizacji gdzie wpłacasz 1% - bez wypełnienia te pieniadze pojda jako od nieznanego daroczyńcy :wink: ochrona danych :?:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon kwi 20, 2009 12:43

No dobra, ale to co ja mam tam wpisać? Imię i nazwisko? Adres?

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon kwi 20, 2009 13:11

tak jesli chcesz z eby twoje dane były przekazane fundacji :-)

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon kwi 20, 2009 14:17

bea69 pisze:Biedny Bambusek :?

Właśnie przelałam na konto CK wpływy z ostatniego bazarku na Ciacha - 80 zł. Wieczorem postaram się wystawić następny, może tym razem z przeznaczeniem na zdrowie naszych CK urwisów :?:

Fanty były przekazane na "ciacha" i niech tak zostanie :wink: Ja postaram się dziś zrobić bazarek na leczenie Bambusika .

Barbara Horz

[poprzednia][następna]