KOTOLANDIA -czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 19:44 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Litosci ,nie mam takiego zaciecia do forum. Teraz jestem w watku Teodorka ,co nie znaczy ze zaniedbuje koty podworkowe;)
Tak w skrocie:

1. Podrzucone na moje podwórko młode kociaczki nadal szukaja domu. Unka jest u mnie a Kropek u rodziny ciotki agiis. Szara znalazla fajny domek i prawie juz tydzien zyje sobie jak jasnie panienka:) Unka zmienila sie bardzo . Jako kociak wygladala jak down a teraz ma mordke japoneczki. Jest coraz ladniejsza:)
Tu akurat zlozona jak scyzoryk myje brzucho:
Obrazek

2. Na podwórku pojawiły się dwa nowe, dorosłe koty. O szarym Kichusiu już chyba
wspominałam. Dorosły, zabiedzony kocurek miał koci katar. Na szczęście po porcji
antybiotyków choroba minęła szybko. Zazwyczaj pojawia się tylko na kocią kolację, zjada
dwie lub trzy porcje i znika. Niestety nawet jego fotki nie mam bo teraz wczesnie robi się
ciemno, a rano kotuś rzadko nas odwiedza.Koty źra ile sie da, chyba zbieraja tluszczyk na zime. Nawet TatuśKicanek pilnuje pory posiłków:
Obrazek

Jak kotek godziwie poje--------->
Obrazek

To zaczyna mu odbijać palma -------->
Obrazek

KociejBiedzie zmienilam imię bo stare zupelnie przestalo pasowac do odpasionej kocicy. Teraz nazywa sie...Balbinka:)
Obrazek

I jeszcze kilka fotek kociej bandy:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

3. O Odorku pisac nie bede bo ma swoj osobny watek

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon maja 02, 2011 13:47 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Kilka świeżych fotek :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Juz sobie obiecuje solennie, ze bede tu zagladac co jakis czas ,wklejac foty i cos pisac o kotach. Tym bardziej, ze zblizaja sie wakacje i bede miala duzo czasu.

kya

Post » Pon maja 02, 2011 13:49 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Koty wyglądają świetnie :ok:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon maja 02, 2011 13:58 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Teraz juz tak,ale zaraz po mrozach Bandyta i Misiokot zalapali kk . Z Misiem byly problemy i biedak musial jezdzic do weta, Bandyta na szczescie mogl byc leczony "stacjonarnie" , bo dawal wszystko robic kolo siebie lacznie z kropieniem 2 x dziennie oczu. To tylko na zdjeciach wszystko wyglada tak rozowo,w rzeczywistosci ciagle awantury z debilami-mieszkancami, chlopakami ,ktorzy celuja w koty kamieniami ...ciagla walka o prawo do ich spokojnego zycia. Kieys kupie kałacha i zrobie porzadek z tymi szkodnikami-ludzmi :twisted: :twisted: :twisted:

kya

Post » Pon maja 02, 2011 14:09 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Może wygrasz w końcu w lotto i zabierzesz koty do własnego ogrodu :piwa:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon maja 02, 2011 14:16 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

W moim domu tez lekkie zmiany. Nierozgarnieta umyslowo i na ciele Unka zostala na zawsze.Co jakis czas lubi nasikac nam w posciel :twisted:
Ebek po kilku latach zrobil kolejny krok w oswajaniu i spi teraz ze mna na podusi nos w nos. Najlepiej jeszcze jak uda mu sie trzymac lape na mojej twarzy lub wlosach . Norek nienawidzi wszystkich i kloci sie z kazdym domowym kotem. Najbardziej tępi Unke . Jego ADHD jest najwyrazniej nieprzemijajace 8O
Mamusie ( czyli mnie) jedynie kocha bezgranicznie. Lazi za mna jak pies, śpi na mnie ( bo obok to za daleko dla niego). Melka jak to Melka, byle dobrze pojesc i pospac w kartonie . Karton malowniczo prezentuje sie w przedopkoju i nie mam sumienia go wyrzucic bo to ulubione jej miejsce do snu.
Tu na fotkach dziewczyny:
Obrazek Obrazek

A tu chłopaki:
Obrazek Obrazek Obrazek

Co do wygranej w lotto to mam juz wszystko zaplanowane. Wiem jak bedzie wygladal moj dom, ile hektarow bedzie przy domu, stan zakrzaczenia, zadrzewienia i rozplanowane kaciki dla kotow. Nawet obmyslilam przybydowke dla kotow, taka z ogrzewaniem , kuchnia itd. Tylko gdzie ta wygrana? Dlaczego tak sie spoznia? :(

kya

Post » Sob cze 25, 2011 16:12 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Obrazek
11 czerwa uśpiłam Kicanke. Trafilam z nia do weta bo malo jadla, zaczela chudnac i klapala pyszczkiem jakby bolal ja ząb. Bylam pewna, ze zrobi sie porzadek z paszcza i bedzie wszystko OK. Niestety ,okazalo sie ze Kicunia ma okropna anemie i bardzo przekroczona norme bialych krwinek. Krew byla tak rozrzedzona ,ze nie dalo sie zrobic wiekszosci badan . Testy na FIV i FELV wyszly ujemne . Dwa tygodnie badan, szukania, prob walki z anemia. Zamiast lepiej bylo coraz gorzej . Kolejno siadaly wszystkie narzady. Zaczela siusiac z krwia, zwracac pokarm slabła coraz bardziej. Serce pękalo ale musialam podjac decyzje. Czekac az sie udusi czy uśpic? Nadal nie potrafie o Kicuni myslec bez łez . Rozum mowi ,ze moja decyzja byla sluszna co nie zmienia faktu, ze czuje sie jak morderca .

kya

Post » Sob cze 25, 2011 17:25 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Kya... bardzo mi przykro.

Kicaneczko (*)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob cze 25, 2011 17:29 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Cztery koty w domu, kilkanascie jeszcze na podworku. Jak sobie pomysle, ze kiedys na nie przyjdzie czas to ....jak cos takiego wytrzymac psychicznie? :(

kya

Post » Sob lip 02, 2011 13:14 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Bardzo mi przykro [*]
Mam tylko dwa koty, ale kiedy tylko pomyślę, że kiedyś może przyjść dzień, że może któregoś zabraknąć serce pęka...

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Pon lip 04, 2011 16:55 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

No niestety opieka nad kotami wiąże sie z rozstaniami:(((

A to moja Unka. Wychowalam na wlasnej piersi wampira :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kya

Post » Pt sty 06, 2012 18:28 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Najpiękniejszy włóczykij w kocim futrze, uwielbiający pozować do zdjęć, wielbiciel pełnej miski-Menel nie żyje. Znalazłam go martwego koło jego budki po poludniu w Sylwestra. Wyglądał jakby spał, dopiero jak go dotknęłam przekonałam się, że to nie sen. Zadnych sladow kontaktu z psem czy samochodem, żadnych sladow zatrucia. Menel byl pierwszym kotem ktorym sie zaopiekowalam , mogl miec jakies 7-8 lat . Długo i ostro walczyłam z sąsiadami o jego prawo do istnienia. Ze względu na niego wyprosiłam ogrodzony teren gdzie ustawiłam TOZowskie budki. Miał cieplą sypialnie, zawsze pełną miskę ....a teraz go nie ma. Nadal fakt jego smierci nie dotarł do mnie. Czuję się jakbym oglądała film. Przecież to był wielki, zdrowy, dobrze odżywiony kot. Rano go głaskałam, wywijał młynki kolo moich nog a za pare godzin byl zimny. Jeszcze kilka dni temu nakrecilam filmik : http://youtu.be/rro2CcZmDsg
Menelku, będzie mi cie bardzo brakowalo :cry:

Obrazek

kya

Post » Pt sty 06, 2012 18:35 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Przykro mi :(
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt sty 06, 2012 19:11 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

(*)
ObrazekObrazek