WAW Koty z Fabryki Koneser. No i jest maluch...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 22:57 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Mam nadzieję że to nie była Straż "dla" Zwierząt :?:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Sob paź 31, 2009 19:29 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Straż Miejska, spokojnie. Chodziło o Eko Patrol. Co miałam zrobić? Te psy były zdziczałe i głodne, z podkulonymi ogonami. Gdyby się dały chociaż dotknąć, nie dzwoniłabym po pomoc. Kotów nie było. No, jednak kicia chyba. Wystraszyły się.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Nie lis 01, 2009 18:14 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Kotów nadal nie ma.
Rano pan Zdzisiek widział 3, ale kiedy poszłam karmić nie było żadnego. Czekam na wiadomość czy pojawią się wieczorem i w jakiej ilości. Zaniosłam ciepłe jedzenie i nie było komu dać :(
Cholera, czy one mogły się tak przestraszyć, że już nie wrócą?
W środę jeszcze było ich więcej, choć nie wszystkie.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Nie lis 01, 2009 18:34 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Zapomniałam powiedzieć, że przyjrzałam się dziś tym budkom i wydaje mi się, że nie wszystkie będą się nadawały do remontu. Jedna ma dziurę na wylot, inne strasznie brudne w środku. Chyba będzie problem :?
Obrazek

Migota

Post » Nie lis 01, 2009 19:45 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Hm, to dziwne. Jak byłam w czwartek, trudno mi było cokolwiek powiedzieć, bo wtedy biegały te psy... W piątek były dwie koteczki. Jedna cwaniara taka odważna, biała z beżowym i druga biało-czarna. To wszystko. No nic, czekamy w takim razie na jutrzejszą relację Sib.
A ty wczoraj byłaś, Migota?

gosiar

Post » Nie lis 01, 2009 20:28 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Wczoraj nie byłam.
A kotów nadal nie ma. Pan Zdzisiek już kilka razy obszedł teren i znalazł tylko jedną kotkę. Z opisu wygląda mi, że to była Plamka. Ale siedziała daleko, na przeciwległym krańcu posesji. W kamerach też ich nie widać, a zwykle można je było obserwować jak spacerują po terenie..
Obrazek

Migota

Post » Nie lis 01, 2009 20:45 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

gosiar pisze:
Migota pisze:Ktoś nam dzisiaj przestawił szafkę i drzwiczki były otwarte na całą szerokość. Na szczęście nic nie zginęło. Stoi teraz krzywo, pochylona do przodu. Trzeba mocno dociskać lewe drzwiczki żeby dobrze się zamknęły.

1 października zaginęła Józia. Pamiętacie ją? Zginęła na Służewcu, ale szukają ją po całej Warszawie. Facet nawet w TV wystąpił z apelem o pomoc. W Koneserze wisi ogłoszenie. Szkoda psiny :(

Widziałam, ale ja się nie dziwię, że zaginęła. Szkoda, że nie na Pradze, na Służewiec się nie wybieram. Tutaj przynajmniej części jest znajoma. Może wróciłaby do Konesera. Jej pan mieszka na Powiślu, więc ona może nie znać tamtych rejonów. To jeszcze taki szalony psiak.

To jednak ta Jozia, tak jak przypuszczalam. Plakaty wisza wszedzie, nawet w Pyrach. Niestety mozna bylo przypuszczac, ze Jozia tak skonczy...

Dziewczyny, jestescie bardzo dzielne!!!

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Nie lis 01, 2009 21:11 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Dzwoniłam do p. Ewy. Te psy to prawdopodobnie te, które już od jakiegoś czasu grasują w naszych okolicach. Na początku były trzy, teraz są dwa, bardzo agresywne bo głodne. Ewa już nie raz miała z nimi do czynienia w czasie nocnego karmienia. Normalnie polowały na koty na jej oczach. Mogą się pojawiać tam gdzie zobaczą, że jest wykładane jedzenie.
Obrazek

Migota

Post » Pon lis 02, 2009 8:45 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Nasz człowiek w Koneserze widział w sumie 4 koty, wczoraj dwa, dziś rano dwa inne. On uważa, że koty gdzieś się chowają, teren duży. Ale czy w końcu wyjdą z ukrycia? Pewnie dopóki czują te psy to nie.
Obrazek

Migota

Post » Pon lis 02, 2009 9:32 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Sib zadzwoniła po Straż Miejską, prosiłam, żeby nie otwierać bram. te psy są biedne, głodne, widać im żebra. Nie widziałam, żeby polowały na koty, nie wyjadły nawet mokrego, tak się mnie bały. Może udało się je złapać...
Nie wiem, który ochroniarz wtedy był, taki siwy pan z wąsami, jeśli Migota, wiesz, który to, spytaj, czy ta straż przyjechała.

gosiar

Post » Pon lis 02, 2009 14:53 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Straż wtedy przyjechała, ale psów już nie było. One wchodzą od Białostockiej, tam są teraz dziury w płocie, a i brama w ciągu dnia otwarta.
Żeby je złapać musieliby zaplanować całą akcje, zaopatrzyć się w sprzęt i poświęcić ze dwie, trzy noce.
Obrazek

Migota

Post » Pon lis 02, 2009 15:21 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Panowie z ochrony powiedzieli mi, że wszystko jest pozamykane i że nie ma możliwości wejścia tam. Skoro te psy nie zostały złapane, jestem pewna, że przychodzą wyjadać żarcie tym biednym kotom.

gosiar

Post » Wto lis 03, 2009 7:56 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Sib, ile kotów wczoraj było?
Obrazek

Migota

Post » Wto lis 03, 2009 17:40 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Przepraszam, juz jestem.
Byly 4 :(
Jak sie smutno karmi, jak ich tak malo.
Byly 3 krówki i jeden buras bez znaczeń, powiedziałabym, że Dziadek, ale tłusty i piękny, jesli to on, to cud nastąpił.

Kicialam, spokoj panował wielki, ochrona ta zyczliwa, a kotów nie było :(
noszkurf, co tam się stało????
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Wto lis 03, 2009 19:46 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Były 4. Nadal tylko 4. Siedziały w budkach. Przeklejam z pierwszej strony.

2. Kajtek Obrazek
5. Nuka Obrazek
6. Bella Obrazek
7. Bianka Obrazek

Jeśli zobaczycie jakiegoś innego kota to wrzućcie jego zdjęcie. Można pobrać z pierwszej strony.

Jakim cudem w ciągu jednego dnia zniknęło 6 kotów? Bazyla już nie liczę bo dawno się nie pokazywał.
Może ta pani z okna coś wie, ale też dawno się nie pokazywała.

Jutro nie dam rady nakarmić. Ale mają pełną michę suchego więc może przetrwają do czwartku.
Obrazek

Migota

[poprzednia][następna]