Orzeszki. Wkrótce startujemy z kociarnią.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 23, 2008 18:50

Dziewczyny :1luvu: to cudownie, że tyle kotów udało się wyrwać z tego miejsca.
A czy ktoś może wie, ile jeszcze tych bied tam zostało? :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie mar 23, 2008 19:15

gosiaa pisze:Przeczytałam dzisiaj wszystkie wątki Orzeszków, które trafiły do lepszego życia. dziewczyny kawał super roboty :1luvu:

Malotka pojechała w sobotę do Szczotka-84, a w czwartkek kotobusem pojechało 16 kotów. W sumie 17 kotów. Tak czy jakoś inaczej?

Mam wątki 15 kotów:
1. Malotka - Szczotka-84
2. Kimberly - Pisiokot
3. Kreciczka - CoolCaty
4. Mićka - CoolCaty
5. Lulu - Ivcia
6. Cudna - Mirka_t
7. Kropeczka - Mirka_t
8. Pusia - BeataB
9. Czarnulka - BeataB
10. Mietka
11. Mietka2
12. Maskotka
13. Wampirek
14. Jaszczurka
15. Karol

Brakuje mi dwóch kotów (jeśli wyjechało 17).
Czy te koty mają swoje wątki?
Chyba że coś pokręciłam a to bardzo możliwe :oops:

Gosiaa - dodaj jeszce Przytulaka (nie bylo go w planach, ale i tak pojechal) oraz MalaBura (ktora dziewczyny wygarnely z szafy podczas ostatniego "obchodu"). Oba kociaki nie maja watkow, tylko tu sie pare razy pojawily :wink:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Nie mar 23, 2008 19:36

Gocha17_ pisze: Gosiaa - dodaj jeszce Przytulaka (nie bylo go w planach, ale i tak pojechal) oraz MalaBura (ktora dziewczyny wygarnely z szafy podczas ostatniego "obchodu"). Oba kociaki nie maja watkow, tylko tu sie pare razy pojawily :wink:

I teraz wszystko jasne :) myślałam że albo coś z ilością szczęściarzy pokręciłam, albo nie znalazłam wątków.
Teraz pozostaje czekać na wątki koteczków i same w nich dobre wiadomości :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie mar 23, 2008 20:10

ja mogę tylko pomagać podnosząc wątki orzeszków, ale z radością zrobię chociaz to...Malotka walczy o życie u szczotki, trzymajmy kciuki za to kociątko dzielne!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pon mar 24, 2008 0:16

Kciuki trzeba trzymać również za Lulu, z nią jest bardzo źle.

Ja dodam jako komentarz do listy kotów, że zanim Magda odbierze Maskotkę jest u mnie 8 Orzeszków. Jeśli ktoś chciałby posłuchać koncertu na 8 traktorków,:wink: to zapraszam, brzmi fantastycznie.

Ponad programowo za kotobus :wink: załapały się: Małabura, Kropeczka, Przytulak i Kot-Mietek. Z tej grupy Kropeczka ma DT u Mirki. Reszta jest u mnie.
Przytulak i Kot-Mietek, to bardzo spokojne, łagodne przytulasy. W zasadzie są zdrowi. Zostali odrobaczeni, odpchleni i mają ujemny test FelV.

Małabura wymaga leczenia kataru i pyszczka, pewnie weźmie ją Gocha17 :aniolek:

U mnie są poza tym maluszki Wampirek i Jaszczurka, dla których potrzebny jest wspólny dom zarówno tymczasowy jak i stały.

Są jeszcze Karol i Kotka-Mietka.

Trochę się chyba zgubiłam do kogo miały trafić przytulaste burasy. Chodzi mi po głowie Mestudio, z którą rozmawiałam w piątek. Czy ktoś jeszcze był chętny na burasa?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon mar 24, 2008 8:26

Modjeska pisze:Ja dodam jako komentarz do listy kotów, że zanim Magda odbierze Maskotkę jest u mnie 8 Orzeszków. Jeśli ktoś chciałby posłuchać koncertu na 8 traktorków,:wink: to zapraszam, brzmi fantastycznie.

Maskotkę zabiera Marta Chrusciel

Modjeska pisze:U mnie są poza tym maluszki Wampirek i Jaszczurka, dla których potrzebny jest wspólny dom zarówno tymczasowy jak i stały.

Dzięki, Modjeska, też chciałam na to zwrócić uwagę, naprawdę żal ich rozdzielać.

Modjeska pisze:Są jeszcze Karol i Kotka-Mietka.

Trochę się chyba zgubiłam do kogo miały trafić przytulaste burasy. Chodzi mi po głowie Mestudio, z którą rozmawiałam w piątek. Czy ktoś jeszcze był chętny na burasa?

Jeszcze Nightrose zgłaszała gotowość i chyba mikrejsza - hej, odezwijcie się do Modjeski, jeśli to jeszcze aktualne.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pon mar 24, 2008 8:40

Modjeska pisze:Jeśli ktoś chciałby posłuchać koncertu na 8 traktorków,:wink: to zapraszam, brzmi fantastycznie.

Ja bym chciala :oops: Czy we srode rano beda jeszcze wszystkie? Prosze ...
Chór na 8 glosow to oktet? No to masz Orzeszkowy Kotoktet :twisted: Musisz to nagrac! :ryk: :ok:

Wyrwanie 1+16 kotow ze schroniska w ramach jednej akcji jest takim wydarzeniem, ze warto by slad byl. Tak mi przyszlo do glowy, zeby w ksiazeczki zdrowia kociakow wkleic jakas pamiatkowa naklejke/wklejke (wlepke?). A przy okazji takie wieczne przypomnienie z kociakami by poszlo, ze o Orzechowcach trzeba ciagle pamietac, i o tych zwierzakach co tam zostaly ... Mamy na forum troche zdolnych banerko-tworcow - pewnie mogliby wymyslec cos w tym stylu :ok:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Pon mar 24, 2008 9:13

ja też chcę posłuchać...może nagranie jakieś....? :wink: albo nowe fotki ?głaski dla orzeszków :D
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pon mar 24, 2008 12:55

Mam prośbę do osób, które organizują bazarki, aby pamiętały:
- o Lulu u iwci ( dziewczynka bardzo choruje i nie wiem, jak będzie :(,
- o mirce_t, u której są Cudna i Kropka - trzeba im zrobić testy,
- o Modjesce, która wprawdzie się wzbrania, ale nabrała tych Orzechów od groma i to przecież kosztuje.

Nie wiemy, tak naprawdę, które kotki są wysterylizowane, moim zdaniem, trzeba będzie ciachać większość z nich. :(
Obrazek

wania71

Post » Pon mar 24, 2008 12:59

Wania71, Cudna i Kropka miały zrobione testy i wyszły ujemne. :D CoolCaty wpisała je do książeczek zdrowia.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon mar 24, 2008 13:06

mirka_t pisze:Wania71, Cudna i Kropka miały zrobione testy i wyszły ujemne. :D CoolCaty wpisała je do książeczek zdrowia.

aha, no to dobrze, CoolCaty - znów dziękuję!
Ale i tak pamiętajcie o mirce_t, bo ma sporą gromadkę na utrzymaniu.

I jeszcze - podoba mi się pomysł z wlepką, ale nie umiem tego zrobić.
Obrazek

wania71

Post » Pon mar 24, 2008 14:49

Gocha17_ pisze:Ja bym chciala :oops: Czy we srode rano beda jeszcze wszystkie? Prosze ...

W Srodę rano to ja już pracuję ale będę w domu ok 16, to zapraszam. Marta (sorry za Magdę :oops:) zabierze Maskotkę pewnie dopiero wieczorem.

Gocha17_ pisze:Chór na 8 głosów to oktet? No to masz Orzeszkowy Kotoktet :twisted: Musisz to nagrac! :ryk: :ok:

Z nagraniem będzie trudno, bo małe wariujki :wink: mruczą i biegają przy tym jak opętane. Chyba że ich tupanie będzie robiła za sekcję rytmiczną.

Gocha17_ pisze:Wyrwanie 1+16 kotow ze schroniska w ramach jednej akcji jest takim wydarzeniem, ze warto by slad byl. Tak mi przyszło do głowy, żeby w książeczki zdrowia kociaków wkleić jakąś pamiątkową naklejke/wklejke (wlepke?). A przy okazji takie wieczne przypomnienie z kociakami by poszło, ze o Orzechowcach trzeba ciągle pamietać, i o tych zwierzakach co tam zostaly ... Mamy na forum troche zdolnych banerko-tworcow - pewnie mogliby wymyśleć coś w tym stylu :ok:

:D super pomysł. jestem za, tylko nie umiem robić banerków ani wlepek
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon mar 24, 2008 16:34

W dobrym papierniczym można kupić takie arkusze z etykietkamisamoprzylepnymi. w różnych rozmiarach. Normalnie się drukuje na drukarce http://www.sklep.lobos.pl/default.php?cPath=1_23
Na forum jest wielu banerkowych artystów...
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pon mar 24, 2008 18:36

Agnes,orientujesz się może,czy w tym schronie są czynione jakieś działania mające na celu poprawę sytuacji?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 24, 2008 19:07

ewar pisze:Agnes,orientujesz się może,czy w tym schronie są czynione jakieś działania mające na celu poprawę sytuacji?

W pierwszym wpisie tego wątku pisałam, że podejmowane są wielostronne działania, zarówno ze strony Rady Miasta i Krajowej Inspekcji Weterynaryjnej, jak i przez uczesników forum dogomania, a ostatnio forum. miau. Nasze, rzeszowskie Stowarzyszenie też jest mocno zaangazowane. Nie o wszystkich działaniach mogę na razie pisać na forum.. Wierzcie mi, że sporo już się zmieniło na lepsze, ale za dużo tam jest do zrobienia, żeby to się dało tak natychmiast naprawić... Poza zaangażowanymi ludźmi potrzebne są też bardzo duże środki finansowe...Pewnie, że najprościej by było schronisko zamknąć i pobudować nowe, tylko to chyba nierealne.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

[poprzednia][następna]