POTRZEBUJĘ TYMCZASY II - DT dla kociąt! TRANSPORTERY ZWRÓCIC

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 11, 2008 13:32

Gocha17_ pisze:Zdecydowanie ta niedziela (znaczy juz pojutrze :strach: ), no i nie jestem z tych zmotoryzowanych, niestety :oops:

Moge natomiast przyjechac z wlasnym transporterkiem ;) a i w razie czego jednego kota autobusami do Bolilapki zawioze :twisted:
[niby dwa do transporterka moglyby wejsc, ale transporterka z 2 doroslymi kotami to juz nie uniose :? ]

Gocha, kochana dziewczyna jesteś, ale nie. Chodziło mi o samochód głównie. Na piechotę, znaczy przypomocy MZK nie damy rady. 2 łapki, 4 lub 5 transporterów z kotami.
Dziękuję Ci serdecznie za dobre chęci. Pośpij w tę niedzielę.

Czyli nadal szukam kierowcy na czas od 13 do 20 kwietnia (z wyłączeniem 14 - poniedziałek) na 7 rano, na Cm. Wojskowy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt kwi 11, 2008 14:21

Prakseda, moze załóz nowy wątek o pomocy transportowej,
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw kwi 17, 2008 9:06

Prakseda - wyszła ta łapanka, czy jak osobiście nie szturchnę telefonicznie kierowców, to się nie znajdą? :twisted:

kotka na korsaka "dostała parę razy słikami z ogórkami" i się wyniosła razem z kociętami w kierunku niewiadomym.

ale za to sa jakieś kociaki w warsztacie na św. wincentego i kotki do łapania, jesteśmy tam dziś umówieni, mają nie karmić. tylko ten deszcz cholerny...

Potrzeba PILNIE kierowcy na rano na targową - 1 kotka JESZCZE ciężarna. ktoś może np. jutro bladym świtem, tak żeby przed pracą zdążyć???
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw kwi 17, 2008 13:02

szukam tymczasów dla:

a) kociąt - dziś mam już szansę na kilka sztuk, w wieku bliżej nieokreślonym. w telefonie widzę nieodebrane połączenia od kilku "stałych dostawców kociąt". jeśli ktoś wie, że będzie mógł np, za miesiąc - też się proszę zgłaszać, porobię rezerwacje :twisted:

b) dla kotki, koleżanki tej kotki z malasezją (u modjeski). kotka podobno zdrowa, "ma być" ciachnięta, oczywiście jeśli obecna opiekunka tego nie dopilnuje, to sprawę załatwię. kotka nie jest mile widziana na swoim terenie, dlatego została wywieziona i obecnie przebywa w pewnym mieszkaniu z kilkudziesięcioma innymi kotami, u osoby, o której delikatnie mówiąc nie mam najlepszego zdania.

tu dopisuję też "nie-moje":)

c) orchidka: sliczna domowa wyrzucona kotka. Dorosła. Przymilna. Czarna z białym krawatem i obłędnie zielonymi oczyma. Ludzie sie wyprowadzili i zostawili. Znalazłam wczoraj w drodze z pracy. Żyje na śmietniku na razie:(

d) Agneska: 2 sztuki miłych młodych kotów, rodzeństwo Papużki, której obcięto łapkę szpadlem. Zdążymy zanim rodzeństwu ktoś obetnie np. główki?

no i cały czas szukam kierowców na łapanki!
Obrazek

jopop

Post » Czw kwi 17, 2008 18:51

mam 4 maluszki. bury chłopczyk, marmurek chłopczyk i 2 panny o kolorze DZIWNYM. nie podejmuję się ich fachowo ocenić. z daleka też bure, z bliska kolorowe:) takie trochę płaskomorde wszystkie...

5-ta sztuka niestety sie nie pokazała, kolejna próba w sobotę.

SZUKAM KOGOŚ (może być piechur) na SOBOTĘ ok. 7-8 RANO do towarzyszenia w łapance kotki na Targowej! BARDZO PILNE!!!!!
Obrazek

jopop

Post » Czw kwi 17, 2008 23:49

marmurek to mogłoby być wyzwanie dla mnie :twisted: :twisted: :twisted: ale musiałabym najpierw oddać Kaczusię i/lub Duszka...
Duszek, którego mam od Bajki, okazał się najzwyklejszym w świecie buraskiem, nie marmurem :wink:

a na razie - Asiu, poznajesz tę pannę;)?
Obrazek
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt kwi 18, 2008 10:21

śliczn akacziukas:)

w moim wątku tymczasowym wstawiłam fotki gnojków:)
Obrazek

jopop

Post » Pt kwi 18, 2008 10:47

jopop pisze:
SZUKAM KOGOŚ (może być piechur) na SOBOTĘ ok. 7-8 RANO do towarzyszenia w łapance kotki na Targowej! BARDZO PILNE!!!!!

Nadam się? Bez samochodu. To to samo miejsce co zawsze?

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt kwi 18, 2008 13:55

Ula - nadasz się:)

miejsce inne:) Zaraz spróbuję wyprodukować jakiś planik i wyślę Tobie i Genowefie linka. dziś wieczorem będę mieć wieści czy kotka sie jeszcze nie rozpadła.

KOTKA CZARNA Z BIAŁYM ŚLINIAKIEM, GRUBA. PO ZŁAPANIU PODNIEŚCIE DO GÓRY I OBEJRZYJCIE SUTKI - JEŚLI SĄ JUŻ WYLIZANE albo UDA SIĘ WAM Z NICH MLEKO WYCISNĄC - WYPUŚCIĆ!!!!

NIE BRAC BUREJ!!!!! bo karmi!!!!

i uwaga na kocura, szczupłego, też pingwin - już ciachnięty:)

Natomiast ja do Was dotrę i jedziemy potem do warsztatu na św. wincentego. po maluszka ostatniego. i - oby - matke.
Obrazek

jopop

Post » Pt kwi 18, 2008 14:01

Uschi pisze:
jopop pisze:

Nadam się? Bez samochodu. To to samo miejsce co zawsze?

Jeżeli na dodatek wiesz gdzie, to nadasz się i to bardzo. Niestety ja sama na razie nie dostałam instrukcji od głównodowodzącej, więc nie jestem w stanie zweryfikować, czy to jest to samo miejsce, które masz na myśli. Piszę pw.

EDIT: widzę, że pisałyśmy z jopop jednocześnie
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt kwi 18, 2008 14:18

głównodowodzącą odwiedzili dziś panowie z TPSA i uznali, że muszę załątwic nowy modem. Stąd (podobno) moje kłopoty z netem. Proszę się więc nie czepiać nieregularności w odzywaniu się :twisted: :wink:

Uschi, Genowefa, macie PW z mapkami, są dość rozpaczliwe, ale talent plastyczny się ma lub sie nie ma. jesli nic nie rozumiecie - dajcie znać, będę kombinowac jak to lepiej narysować :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pt kwi 18, 2008 14:34

Dobra, obgadane. Widzimy się jutro.

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt kwi 18, 2008 14:59

jopop pisze:i uwaga na kocura, szczupłego, też pingwin - już ciachnięty:)

To ten fajny śmierdziel, po którym 4 dni wietrzyliśmy samochód? :twisted: :twisted: :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt kwi 18, 2008 15:04

Tak, to o nim mowa:) cały czas mnie zastanawia gdzie on miał te jaja albo za co ja go ciągnęłam, że ich nie czułam :):):)

Uschi, Genowefa - super. Wieczorem dam znać po telefonie od Ewki co z kotką. Dojadę do Was jak tylko będę mogła. A potem do maluszka :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pt kwi 18, 2008 15:06

jopop pisze:Tak, to o nim mowa:) cały czas mnie zastanawia gdzie on miał te jaja albo za co ja go ciągnęłam, że ich nie czułam :):):)

Ty robiłaś uniki przed sikiem prostym, więc mogło Ci coś umknąć ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia][następna]