Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:Muszę znaleźć gdzieś małe plastikowe fiolki do rozrobienia interferonu, potrzebuję ich około 1000. Nie wiem gdzie można takowe nabyć... Może ktoś sie orientuje?
Jana pisze:A czemu ten interferon trzeba rozrobić do fiolek?
CoToMa pisze:Jana pisze:A czemu ten interferon trzeba rozrobić do fiolek?
W ampułkostrzykawce, którą zakupiłam są 3 mln jednostek. Dzienna dawka dla kota to 30 jednostek. Więc trzeba to rozrobić w odpowiednich proporcjach i podzielić na dawki, które się zamraża i do tego właśnie potrzebuję te fiolki...
Jana pisze:CoToMa pisze:Jana pisze:A czemu ten interferon trzeba rozrobić do fiolek?
W ampułkostrzykawce, którą zakupiłam są 3 mln jednostek. Dzienna dawka dla kota to 30 jednostek. Więc trzeba to rozrobić w odpowiednich proporcjach i podzielić na dawki, które się zamraża i do tego właśnie potrzebuję te fiolki...
Pytam dlatego, że ja dostaję zamrożony w strzykawce 10 interferon i butelkę NaCl. Po rozmrożeniu wstrzykuję interferon do NaCl i z tego daję co dzień kotom dopyszcznie. Stoi w lodówce, nie zamrażam. I podobno dość długo może tak stać...
Może to kwestia rodzaju interferonu?
CoToMa pisze:Jana pisze:CoToMa pisze:Jana pisze:A czemu ten interferon trzeba rozrobić do fiolek?
Pytam dlatego, że ja dostaję zamrożony w strzykawce 10 interferon i butelkę NaCl. Po rozmrożeniu wstrzykuję interferon do NaCl i z tego daję co dzień kotom dopyszcznie. Stoi w lodówce, nie zamrażam. I podobno dość długo może tak stać...
Może to kwestia rodzaju interferonu?
To byłoby dla nas wygodniejsze. Może to faktycznie inny interferon? Ja mam roferon A. Dzisiaj zapytam wetki...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 33 gości