Koty p.Ali - Tricolorka za TM (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 05, 2007 15:28

ślicznotka ta Migotka :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sie 05, 2007 15:56

Jamajka przybłąkała się za dziećmi, które przyprowadziły ja do przytuliska. Najprawdopodobniej zgubiła się albo została wyrzucona. Wygląda na domową kotkę, nie boi sie człowieka. Niestety jest trochę zestresowana, je tylko w nocy, ale w dzień też zaczęła już wychodzić ze swojej budki. Bardzo pilnie szuka domu.

Obrazek Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon sie 06, 2007 11:01

Z Maćkiem nadal są problemy. Nie chce jeść, cały czas trzymamy go na lekach i kroplówkach. Ożywia się tylko wtedy, gdy przyjdzie odwiedzić go jego pan. Wtedy poskubie trochę jedzenia. Zawiozę go dzisiaj do lecznicy na kontrolę. Bardzo sie o niego martwimy.

Dzisiaj przyjedzie kocię bez oczek.

W czwartek jeden kot pojedzie do nowego domu do Wrocławia. Najprawdopodobniej będzie to MIŚ, brat Maćka. On bez problemu przyzwyczaił sie do nowych warunków, jest przekochanym miziastym grubasem.

Żuczek nie chce jeść. Cały czas wychodzą z niego ogromne ilości robali. Jest karmiony convalescentem ze strzykawki. O niego również się martwimy.

Do weta muszę też zabrać Sister. Chyba trzeba będzie zrobić jej badania krwi. Jest osowiała i ostatnio schudła. Ma chyba problem z uszami.

Muszę znaleźć gdzieś małe plastikowe fiolki do rozrobienia interferonu, potrzebuję ich około 1000. Nie wiem gdzie można takowe nabyć... Może ktoś sie orientuje?
...

CoToMa

Post » Pon sie 06, 2007 11:10

jak czytam o Maćku, to mi serce pęka :cry:
w sprawie fiolek nie mam pojęcia, gdzie ich szukać.
Trzymam kciuki i ślę Ci naprawdę pozytywnę energię. Tyle, co elektrownia.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon sie 06, 2007 11:13

CoToMa pisze:Muszę znaleźć gdzieś małe plastikowe fiolki do rozrobienia interferonu, potrzebuję ich około 1000. Nie wiem gdzie można takowe nabyć... Może ktoś sie orientuje?

Może zapytać w Polfie, albo jakiejś innej firmie farmaceutycznej?
Albo w aptece...może mają i powiedzą skąd biorą.
Albo napełniać strzykawki - najłatwiej dostępne...
Ostatnio edytowano Pon sie 06, 2007 11:14 przez pixie65, łącznie edytowano 1 raz
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon sie 06, 2007 11:13

jakie to sa fiolki potrzebne, tj na jaka objetosc? musza byc jakies specjalne, czy wystarczy cos z zamknieciem, np na 1.5 ml? czy musisz tam odwazyc odpowiednia ilosc interferonu i nalac ile trzeba plynu do rozpuszczenia?
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Pon sie 06, 2007 11:36

To sa takie fiolki: Obrazek

Moja pani doktor zaproponowała, że pomoże mi ten interferon rozrobić, tylko muszę te fiolki zdobyć.

W strzykawkach sie nie opłaca, bo za 1000 strzykawek 2ml zapłacę 90 zł, czyli więcej niż za sam roferon.
...

CoToMa

Post » Pon sie 06, 2007 11:56

A czemu ten interferon trzeba rozrobić do fiolek?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sie 06, 2007 12:01

Jana pisze:A czemu ten interferon trzeba rozrobić do fiolek?

W ampułkostrzykawce, którą zakupiłam są 3 mln jednostek. Dzienna dawka dla kota to 30 jednostek. Więc trzeba to rozrobić w odpowiednich proporcjach i podzielić na dawki, które się zamraża i do tego właśnie potrzebuję te fiolki...
...

CoToMa

Post » Pon sie 06, 2007 12:04

CoToMa pisze:

W ampułkostrzykawce, którą zakupiłam są 3 mln jednostek. Dzienna dawka dla kota to 30 jednostek. Więc trzeba to rozrobić w odpowiednich proporcjach i podzielić na dawki, które się zamraża i do tego właśnie potrzebuję te fiolki...

Pytam dlatego, że ja dostaję zamrożony w strzykawce 10 interferon i butelkę NaCl. Po rozmrożeniu wstrzykuję interferon do NaCl i z tego daję co dzień kotom dopyszcznie. Stoi w lodówce, nie zamrażam. I podobno dość długo może tak stać...

Może to kwestia rodzaju interferonu? :roll:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sie 06, 2007 12:07

Jana pisze:
CoToMa pisze:

Pytam dlatego, że ja dostaję zamrożony w strzykawce 10 interferon i butelkę NaCl. Po rozmrożeniu wstrzykuję interferon do NaCl i z tego daję co dzień kotom dopyszcznie. Stoi w lodówce, nie zamrażam. I podobno dość długo może tak stać...

To byłoby dla nas wygodniejsze. Może to faktycznie inny interferon? Ja mam roferon A. Dzisiaj zapytam wetki...
...

CoToMa

Post » Pon sie 06, 2007 12:07

a jak bedziesz rozcienczac? znaczy potrzebne byloby cos jeszcze o wiekszej objetosci? 50ml flakon plastikowy nadalby sie, aby wymieszac? zaraz, 3mln, to 3x10 do 6, 30 jednostek, to musisz rozcienczyc 10.000razy....t musi byc wieksze...dawka na kota to jest w jakiej objetosci?
tak sobie kombinuje w czym to rozrobisz aby bylo dokladnie i mniej wiecej jalowo (interferon to bialko, a wiec aby proteazy nie zeżarły) i czym odmierzysz do fiolek, strzykawką po 1 ml..? po 100 mikrolitrów?
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Pon sie 06, 2007 12:10

CoToMa pisze:
Jana pisze:
CoToMa pisze:

To byłoby dla nas wygodniejsze. Może to faktycznie inny interferon? Ja mam roferon A. Dzisiaj zapytam wetki...

Zdaje się, że podobny "przepis" zna Bechet - mówiła mi to co Jana napisała - że po rozmrożeniu i rozcieńczeniu już się go nie zamraża - może napisz do niej PW?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon sie 06, 2007 12:14

Rozrabianiem się nie martwię na razie. Moja wetka obiecała mi w tym pomóc. Muszę tylko jak najszybciej załatwić te probówki.

Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś sugestie, to proszę o napisanie, z góry dziękuję. Ja na razie uciekam, szukać między innymi tych fiolek.
...

CoToMa

Post » Pon sie 06, 2007 12:24

takie chcialas? 8)
http://www.polgen.com.pl/index.php?a=pr ... 3677&tmva=
z boku masz zdjecie

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

[poprzednia][następna]