"Sójki" - mamy trójkę dzieci :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 09, 2007 0:16

Slonko_Łódź pisze:"Mamy trójkę dzieci" powiadasz....
Te dzieci na wiosnę przyprowadzą następne dzieci. Słonko to prawdziwe Sójki :D dzięki, którym nasze Sójki tak się właśnie nazywają ale fakt nie widziałam jeszcze ptaka sójki pijącego wodę nóżką. :lol:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt sty 12, 2007 10:07

zosia&ziemowit pisze:[ Te dzieci na wiosnę przyprowadzą następne dzieci.
Ty, wiesz... uważaj na to co piszesz, bo zaraz będzie że masz pseudohodowlę :P
...wystarczy już, że rasowe trzymasz :lol: :lol: :lol:
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Sob sty 13, 2007 10:40

...i ze specjalną dedykacją dla Słonka :D

Jak smutno wygląda kocia nostra zza krat :P
Obrazek
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Post » Sob sty 13, 2007 10:50

O jaki nostalgiczny pysio.... Sójeczku Kochany- wiesz u mnie właśnie taka 5 zza krat poluje na gołębie.... Może wpadniesz bo One mają zupełnie inne minki :twisted: I uważają wszyscy nieskromnie, że zaraz Im się uda stadnie dorwać któregoś z ptaszydeł pod balkonem..... Jeżeli tak to pewnie urządzą balangę :lol: Suffcia wabi gołębie szatańskimi zaklęciami- szansa jest :lol: Ciumeczka dla Smutaska!
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Sob sty 13, 2007 11:25

Kiedyś - w starym mieszkanku, jak jeszcze Cykosia była jedynym kotem - mięliśmy poranny zwyczaj kłapania na ptaszki. Ja siadałem z kawą, a Cykosia na oknie i to takie kłapanie pyszczkiem z odgłosem "mnia... nia, nia, nia... mnia" cykosiowe naśladowałem.

Niedawno Salomcia też tak siadła na oknie i bardzo się zdziwiła, że ja też tak potrafię :lol: :lol: :lol:

W lecie przylatywała rankami sroka i pyskowała kotom - potrafiła usiąść na parapecie i naflugać futrzakom ...i te smiesznie oburzone kocie miny, że to jak smie tak futrom flugać z okna :D
Odważne ptaszysko, ale kiedyś jak pięć futer rzuciło się z impetem na kratkę w oknie, to zwiała szybciutko :lol:

ziemowit

Post » Sob sty 13, 2007 18:46

Oj znam to kłapanie :) Nasza pierwsza kocica Demenis wabiła w ten sposób wróble :roll: Nigdy niestety do Niej nie przyfrunęły :lol: Ale u Niej to było bardziej takie "ka ka ka kek ke ka".... Niestety "wabiła też wróble" siedząc przy szafie i głową zadartą do góry co zdiagnozowałam jako autyzm i leczyłam holdingiem bez rezultatów :) A sroki to są jakieś nienormalne- nam suke goniła w tym roku i nawet dziobała ją w głowę :evil: Jak ja cholerę "dziobnęłam" ręką to mi jeszcze pyskowała fruwając przy samej głowie :twisted:

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Sob mar 24, 2007 16:10

My name is Buras, James Buras
Obrazek
:lol: :lol: :lol:

ziemowit

Post » Sob mar 24, 2007 16:36

James Buras? znaczy Burek? :lol:

zosia&ziemowit

Post » Sob mar 24, 2007 16:45

zosia&ziemowit pisze:James Buras? znaczy Burek? :lol:
James, po prostu James :lol:

to jak w tym kawale - biegał łoś po lesie i trafił na myśliwego, myśliwy wycelował i łubudu! ale trafił kiepsko i odstrzelił łosiowi jądra... łoś biegł dalej w panice, wpadł na polane a tam stoi krowa i ta krowa mówi do łosia: czeeeść, jestm krowa i mam wielkie wymiona, a na to łoś: czeeeść, jestem łoś (i tu spojrzał między nogi) po prostu łoś :lol:

ziemowit

Post » Sob mar 24, 2007 18:22

Nie no..... Zdjęcie zajefajne.... Widzę, że Ziemowit szaleje z nowym sprzętem :lol: Nareszcie bo wątki zaniedbane prawie tak jak moje :wink: Ale warto było czekać na Jamesa te dwa i pół miesiąca.... Piękny facet z Niego :) Swoją drogą to w naszym damskim stadzie jedyny facet też piękny... Życie w haremie służy ciapowatym kocurom :wink:

Slonko_Łódź

Post » Sob mar 24, 2007 20:59

James Buras - my love :D
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Pon mar 26, 2007 20:44

On ma jeszcze ksywkę Burak :lol:

zosia&ziemowit

Post » Czw mar 29, 2007 2:35

Co by nie było tak różowo Sójeczka postanowiła się zakłaczyć. :evil:
Już jej mija ale stracha mieliśmy. :roll:

zosia&ziemowit

Post » Sob sie 11, 2007 16:39

...a Sójeczki o już poważne koty, kociska nawet :roll:
Obrazek Obrazek

ziemowit

Post » Sob sie 25, 2007 20:39

a ku, ku!

Obrazek

ziemowit

[poprzednia][następna]