Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 08, 2021 18:50 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Nie rozumiem....miała już test?? naprawdę :(?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon lut 08, 2021 18:51 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

maczkowa pisze:Nie rozumiem....miała już test?? naprawdę :(?

Tak. Czekam w kolejce żeby zapłacić.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 08, 2021 18:52 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Kasetkowy robią na miejscu.
Ile kosztował?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lut 08, 2021 18:58 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

:( ech jakby mało było pod górkę. Masz rację Jolu, trzeba zrobić dokładny test. Kropka też miała paskowe dodatnie a pcr dwa razy ujemny. Nie mozna Belli odbierać szansy. Miejmy nadzieję, że ten test jest fałszywie dodatni.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon lut 08, 2021 18:59 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenko, mam info, że dobra dusza pokryje test prc dla.Belli.

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pon lut 08, 2021 19:06 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

gusiek1 pisze:Marzenko, mam info, że dobra dusza pokryje test prc dla.Belli.

:ok: :201494

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon lut 08, 2021 19:10 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Nie mam sił.
To jakaś potworna kara za ratowanie tych kotów.
Pani oczywiście zrezygnowała.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 08, 2021 19:34 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenia11 pisze:Nie mam sił.
To jakaś potworna kara za ratowanie tych kotów.
Pani oczywiście zrezygnowała.

Po pierwsze,współczuję sytuacji na chwilę obecną- jakkolwiek wszystko się dalej nie potoczy. Współczuję emocji z tu i teraz.
Wg mnie nie trzeba też było natychmiast mówić chętnej do adopcji o wyniku testu,a poczekać do PCR-u. Zawsze to była jakaś szansa dla kota. Ale już za późno.

Po drugie- to nie żadna kara za ratowanie kociąt-nie pleć bzdur! Trzeba też było kotkę wysterylizować na czas,nie byłoby teraz tylu rozterek i nerwów. Nie znam jednak szczegółów braku sterylizacji/ew.sterylizacji aborcyjnej- jak kotkę dokarmiałaś nie mogłaś przeoczyć ciąży,nie czytałam jednak wątku od deski do deski i może jest coś tłumaczącego ten stan rzeczy- teraz i tak nie ważne.

Po trzecie- ktoś kiedyś na forum powiedział,że chory kot może wyjść fałszywie dodatni w teście. Nie wiem na ile to prawda. Ale Bella dopiero co była chora.Może coś w tym jest.

Po czwarte- sama testowałam Kropkę od SabaS i widziałam naocznie jej dodatni test FELV,nawet zdjęcie robiłam i wstawiałam na forum. A teraz jak SabaS pisze, okazuje się ,że kotka jest ujemna w podwójnym PCR 8O :ok: .

Po piąte- miałam tymczaskę Misię FIV+,która urodziła dwa zdrowe mioty kociąt (każde z kociąt było testowane,niektóre podwójnie-wprawdzie tylko testami Elisa),ale wszystkie są UJEMNE i ZDROWE przy dodatniej mamie (a mama ma FIV+).

Tak więc zdrowia Belli i dzieciom Belli życzę :ok: A Tobie sił do dźwigania tego wszystkiego :ok:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon lut 08, 2021 19:46 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Trzeba było powiedzieć chętniej na adopcje, bo czekała na te wiadomość dzisiaj.

Marzenia11

Post » Pon lut 08, 2021 20:04 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzeniu, to poproś, żeby w lecznicy nie wyrzucali próbki krwi, zeby Belli nie trzeba było ponownie kłuć!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lut 08, 2021 20:13 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenia11 pisze:Trzeba było powiedzieć chętniej na adopcje, bo czekała na te wiadomość dzisiaj.

Pośpiech nie jest dobrym doradcą. W rozmowie z DT trzeba czasem coś przeciągnąć,by było dobrze dla kota. Można było powiedzieć,że wynik jest niejednoznaczny i lekarz zaleca dokładniejszy typ testu-PCR. I takie tam....czasem trochę gry na zwłokę. Zbytnia szczerość i pośpiech nie popłacają. Zwłaszcza w adopcjach. I żeby nie było-nie namawiam do zatajania stanu zdrowia. Nigdy! Wydaję kota z książeczką i instrukcją-zawsze. Ale trochę dyplomacji w rozmowie nauczyła mnie Arcana,gdy ja umierałam,jak Ty teraz,mając do adopcji maluchy po dodatniej mamie,w dodatku z doleczanym grzybem :strach: A domki trzeba było wybierać wcześniej,nim jeszcze całkiem wszystko się wyprostowało. Nawet nie miałam pomysłu jak sprawę naświetlać,by nikogo nie zrazić,by nie uciekł,a poznał całą prawdę.

Ja bym robiła ze świeżej próbki krwi. To spora kasa. Niech już wszystko będzie dobrze pobrane,na nowo.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon lut 08, 2021 20:14 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenia11 pisze:Trzeba było powiedzieć chętniej na adopcje, bo czekała na te wiadomość dzisiaj.

Marzenia, no szkoda ze powiedzialas.
Troche sprytu to nie grzech :wink:
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon lut 08, 2021 20:18 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Nie wiadomo, czy gdyby pani usłyszała tylko o teście wątpliwym i potrzebie wykonania pcr, nie zrezygnowałaby mimo wszystko. Widocznie to nie był TEN domek.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lut 08, 2021 20:30 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

pibon pisze:

Marzenia, no szkoda ze powiedzialas.
Troche sprytu to nie grzech :wink:

Spójrzcie na całość.
Bella od 27.22 jest w pustym mieszkaniu, od dwóch tyg przeżywa z tego powodu okropny stres
Koszt wynajmu 1600zl miesięcznie.

Marzenia11

Post » Pon lut 08, 2021 20:31 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Jola ma racje. Jakbys nie powiedziala, to moglaby tez pomyslec, ze cos kombinujesz.
Znajdzie sie lepszy dom!
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

[poprzednia][następna]