Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 03, 2013 0:16 Re: Wawa- 4 kociaki -DT /DS !!! prosze o pomoc finansową.

Iwonami pisze:Nie wiem dlaczego, ale czuję dyskomfort gdy to pan przychodzi oglądać kociaki :(
Marzenko, bądź czujna.... Czy będziesz rewizytowała te domy?

a dlaczego czujesz dyskomfort?
co masz na myśli "rewizytowała"? Bo na pa się wybieram (u pań już byłam).
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 03, 2013 3:54 Re: Wawa- 4 kociaki -DT /DS !!! prosze o pomoc finansową.

Czuję dyskomfort, bo wiem że na przykład mężczyźni trzymają w domach węże. Z własnego doświadczenia wiem, że to najczęściej mężczyźni są przeciwni adopcjom psów czy kotów. Wiem ile zła spotkało "moje" uliczne koty przez nich właśnie. Z drugiej strony wiem też, że są panowie, również i na tym forum, którzy bardzo kochają zwierzęta i że tym swoim myśleniem ich krzywdzę, zresztą mój szwagier też do takich należy, ale jednak w przypadku meżczyzn nieznajomych jakoś brak mi zaufania. Widziałam już kilka razy w życiu synów zmarłych matek wystawiających w pierwszej kolejności za drzwi ukochane przez ich mamy koty i psy. Pamiętam ile czasu trzeba było w dzieciństwie przekonywać mojego tatę, żeby w naszym domu pojawił się pies. Potem kochał naszą sunię niemal jak nas, swoje córki, ale początkowo entuzjazmu nie przejawiał.
No i jeszcze ten student z Zabrza. Wiem, że to może głupie takie myślenie, ale tak już mam :(

Pocieszyłaś mnie tylko, że jeśli dojdzie do adopcji, to odbędziesz u pana wizytę przedadopcyjną, czyli rewizytę, jak to ja nazwałam.
Chyba nie powinnam jednak pisać o swoich obawach, ale niestety już się to stało.......
Właściwie zamilkłam już na forum, obiecałam sobie już nie wypowiadać żadnych swoich opinii ani rozmyślań no i znowu nie wytrzymałam. :evil: :(
Nie pozostaje mi nic innego jak poprosić Cię, abyś nie zwracała na to co napisałam uwagi. :oops:
I przeprosić za te wywody.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw paź 03, 2013 18:07 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Oczywiście , ze bardzo się boję, chorobowo wręcz się boję i strasznie mi trudno udźwignąć tym razem odpowiedzialność za decyzje, zdrowie i bezpieczeństwo maluchów. Mam w głowie wszystko co najgorsze, faceta z Zabrza też i żadnego pomysłu jak mieć całkowitą pewność, że jest ok. Powtarzam sobie, ze muszę zaufac ludziom, ale to cholernie i wyjakowo trudne tym razem. Wczoraj miałam myśl, ze to pierwsze stadium zbieractwa - "tylko u mnie będą bezpieczne", ale na pewno jedyne. Nie mam ani krzty myśli w głowie, ze muszą być u mnie, że ja się nimi najlepiej zaopiekuję i tylko ja to potrafię zrobić - zresztą nie są , o czym wszyscy czytjaący wątek dobrze wiedzą.

Dzisiaj zaszczepiłam Nissanka - to jak się autentycznie trząsł w transporterku po powrocie, drżało mu całe ciałko, miał mocne drgawki, widac było gołym okiem i z odległości, no serce mi się pokroiło. Ale nie było wyjścia. Tak jak nie ma wyjścia i będzie musiał się jeszcze stąd gdzie teraz jest wyprowadzić.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw paź 03, 2013 18:09 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

I jeszcze - myślę, ze faceci się nimi interesują jakoś bardziej z powodu ich samochodowych imion :D Np ten facet z Radzymina to jakąś pracę z samochodami ma, już nie pamiętam dokładnie co. A ten co ma przyjść dzisiaj właśnie czeka na opdbior samochodu, bo dzwonił niedawno. :mrgreen:

Marzenia11

Post » Czw paź 03, 2013 20:24 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Ciekawe tylko, czy ten dzisiejszy pan zgodzi się na wizytę przedadopcyjną. Oby tylko kotki nie trafiły do jakiegoś warsztatu samochodowego z racji swoich imion. Mam na myśli te smary i smrody.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt paź 04, 2013 0:17 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Iwonami pisze:Ciekawe tylko, czy ten dzisiejszy pan zgodzi się na wizytę przedadopcyjną.

tak, bez problemu. Jutro PA.

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 8:44 Re: Wawa- 4 kociaki -DT /DS !!! prosze o pomoc finansową.

Marzenia11 pisze:
mziel52 pisze:
Marzenia11 pisze:Uzupelniłam wydatki z sierpnia i wrzesnia. Chciałam wstawić skany paragonów, ale po godzinnej walce poddałam się. nie umiem sobie z tym poradzić. Skany są w pdf, nie wiem jak to zrobić, aby je mozna było wstawić do wątku. Dlatego nie zdążyłam już uzupełnić wpływow, ale to zrobię na pewno.

Otwórz skan w pdf, zrób "print srceen", czyli klawiszem PrtSc, zapisz w Paincie jako obrazek, a dalej już umiesz :)

aaa! to (chyba) łatwe :mrgreen: zaraz się za to wezmę. Najpierw pobawię się z kipiącą energią tymczaską :wink:

tp nie jest takie proste - paragonów jest dużo, wstawiłam jedną stronę skanu w czterech częsciach a i tak niewiele widać, prawie nic nie można rozczytać. Jak dla mnie to bez sensu jest. Jak ktoś ma lepszy pomysł to bardzo poproszę.

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 8:55 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Możesz ściągnąć sobie darmowy program graficzny Gimp, wtedy taki pdf otwierasz jako obraz (jeśli ma więcej stron, to każdej stronie odpowiada kolejna warstwa) i zapisujesz w formacie jpg. Też trochę to zajmuje, jeśli jest kilka obrazków, ale nie wszystko w kompie odbywa się jednym kliknięciem.
Ostatecznie możesz zawiesić te pdfy na stronie "wrzuta" np. i podawać do nich linki.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt paź 04, 2013 9:00 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

:ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt paź 04, 2013 9:03 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Wrzuciłam pliki na wrzutę - mam teraz całą listę, ale nic nie jest aktywne i co dalej z tym robić? Skąd wziąć linki bądź zdjęcia? Wiesz, ja jestem zupełnie nie techniczna a tym bardziej nie informatyczna i szczerze mówiąc nie mam na to czasu, aby zgłębiac tajniki programów. Moge komus wysłac całe pudełko paragonów, niech zobaczy i potwierdzi, ze naprawdę pieniądze wydaję na kociaki a nie na siebie czy swoje koty.

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 9:08 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Marzenia11 pisze:Wrzuciłam pliki na wrzutę - mam teraz całą listę, ale nic nie jest aktywne i co dalej z tym robić? Skąd wziąć linki bądź zdjęcia? Wiesz, ja jestem zupełnie nie techniczna a tym bardziej nie informatyczna i szczerze mówiąc nie mam na to czasu, aby zgłębiac tajniki programów. Moge komus wysłac całe pudełko paragonów, niech zobaczy i potwierdzi, ze naprawdę pieniądze wydaję na kociaki a nie na siebie czy swoje koty.

To sobie powiedz, że powrzucasz, jak kociaki znajdą domy, a teraz daj sobie spokój.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt paź 04, 2013 9:09 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

No tak, nie wiem w jaki sposób, ale poszło dalej - opisałam pliki na wrzucie i teraz trwa konwersja plików. Będe je mogła znaleźć za pomocą wyszukiwarki za kilka godzin. No to chyba nie dla mnie ta zabawa. Szkoda, zę mi się popsuł aparat w telefonie, ktorykm kiedyś robiłam świetne foty paragonom. Teraz mam problem.

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 9:09 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

mziel52 pisze:
Marzenia11 pisze:Wrzuciłam pliki na wrzutę - mam teraz całą listę, ale nic nie jest aktywne i co dalej z tym robić? Skąd wziąć linki bądź zdjęcia? Wiesz, ja jestem zupełnie nie techniczna a tym bardziej nie informatyczna i szczerze mówiąc nie mam na to czasu, aby zgłębiac tajniki programów. Moge komus wysłac całe pudełko paragonów, niech zobaczy i potwierdzi, ze naprawdę pieniądze wydaję na kociaki a nie na siebie czy swoje koty.

To sobie powiedz, że powrzucasz, jak kociaki znajdą domy, a teraz daj sobie spokój.

jak kociaki znajdą domy to mi nie przybedzie umiejętności techniczno-informatycznych :mrgreen: :oops:

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 9:15 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Chciałam wrzucić skany w pdf na wrzutę, bo lepiej wszystko widac, ale wyskoczył mi błąd, ze nie odpowiedni rodzaj pliku. Pasuję zatem. Nie mam więcej czasu na to. Przepraszam.

No tak, a teraz nie mogę znaleźć tych moich paragonów na wrzucie. Bez sensu to wszystko.

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 9:26 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Marzenia11 pisze:Chciałam wrzucić skany w pdf na wrzutę, bo lepiej wszystko widac, ale wyskoczył mi błąd, ze nie odpowiedni rodzaj pliku. Pasuję zatem. Nie mam więcej czasu na to. Przepraszam.

No tak, a teraz nie mogę znaleźć tych moich paragonów na wrzucie. Bez sensu to wszystko.

zrobiłam wszystko jeszcze raz - opisałam taką nazwą, zę sama jej nie pamiętam, ale na pewno nikt nie ma takiej nazwy plikow w necie. A potem błysnęłam inteligencją i wpisałam swój email - obiecali przysłać linki do plików :D więc czekam i wstawię.

Marzenia11

[poprzednia][następna]