Koty z oś. B, TYCHY 54 wysterylizowane!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 18, 2013 7:11 Re: Koty z ul. Batorego, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz. 2

tam je czarna oswojona i rudy, ale czasem pies wyje, trzeba dobrze shcować pod śmietnik, kiedyś był taki stary talerz i jego pies nie wyciągnie, coś porcelanowego by się tam przydało. Aha, nie widać wcale karmicielki, ani mleka ani kakao, chyba już nie chodzi?

nam teraz brakło na sterylki, a p. Wanda ma ok. 15 kotów do wysterylizowania, oprócz tego na Balbinie też jest kilka kotów i ta kotka, która kiedyś uciekła z transporterka. Ona ma teraz maluchy, które dają się dotykać jak matki nie ma. Dzisiaj im porobię zdjecia, żeby karmicielka je wydała.

Jutro dzień Kleksa, trzymać kciuki! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt kwi 19, 2013 9:05 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Nie widuję kotów i raczej pustych misek nie zastaję.
Zwykle przychodzę w porze bytności karmicielki lub zaraz po niej. Dawno jej nie widziałam. Jeszcze, gdy leżał śniej nie było też śladów wózka przy murku.

Przygotuję skromny bazarek.

Trzymam kciuki za Kleksa! :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pt kwi 19, 2013 10:30 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Nie widuję żadnych produktów mlekopodobnych ale zwykle, przynajmniej na murku, są jakieś resztki mokrego i zwykle całkiem sporo suchego w budce w głębi... Ostatnimi czasy nawet woda prawie zawsze jeszcze jest... Ale samej karmicielki nie widziałam wieki...
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt kwi 19, 2013 14:03 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Zapraszam na bazarki:
Puzzle :arrow: viewtopic.php?f=20&t=152473
Torby na zakupy :arrow: viewtopic.php?f=20&t=152471

Betaka

Post » Pon kwi 22, 2013 7:57 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Betaka pisze:Zapraszam na bazarki:
Puzzle :arrow: viewtopic.php?f=20&t=152473
Torby na zakupy :arrow: viewtopic.php?f=20&t=152471

Dziękujemy! :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto kwi 23, 2013 7:25 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Kleksik od piątku w swoim nowy domu :) Bardzo szybko się zaklimatyzował, jeszcze na wstępie wciął suchego royala rezydentom z miski, zwiedził 2 kuwety i kazał się swojej nowej pani głaskać po brzuchu. Rezydenci spokojni, ale "Nowy" został obsyczany z każdej strony, była trochę obraza bo starszy 13 letni Pers z szylkretką Zulą siadły pod stołem i obmyślały plan co tu z nim zrobić. Ale obeszło się bez przeganiania młodego oraz jakichkolwiek łapoczynów. W nocy koty spały na kanapie i Kleks też miał tam swoje miejsce z Persem nos w nos. Na drugi dzień już razem siedziały na parapecie.
Kleks raz się umiejętnie schował pod szafką w kuchni, którą po paru godzinach trzeba było rozmontoważ i sprawdzić czy kot żyje. Kleks był zadowolony z wyciągnięcia ze skrytki prosto na ręce - zaraz zaczął mruczeć. Od pierwszego dnia jest pieszczochem i do syna Pani również podbiega żwawym krokiem na "kici kici."

Koty mają zamówioną kocią fontannę i nowy drapak i po weekendzie majowym jestem zaproszona na wizytę :)

Jak ja się cieszę, że go zabrałam z poprzedniego domu.
Oczywiście Kleks po naszym DT u p. Oli jest tak podtuczony i wybredny, że kupiony truskawkowy jogurt został najpierw zignorowany, pewnie jadał inną "markę." :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto kwi 23, 2013 11:22 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Hej dziewczyny,

Dawno mnie na forum nie było :) Odnośnie karmicielki to donoszę, że pojawia się w naszych (osiedle B) okolicach jednak nie jest to codziennie. Widuję ją od czasu do czasu- napewno w weekendy.
Mam przy okazji pytanie: czy ktoś oprócz mnie z forum karmi koty w piatki? pytam bo bardzo często zastaje mokre na murku.. Nie wiem czy to sprawka kogoś spoza forum ? :) :) Koty olewają moją chrupki ale grunt że im niczego nie brakuje :)

neska25

Od: Wto sty 18, 2011 9:11

Post » Wto kwi 23, 2013 11:29 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Hej, no witamy po przerwie :)

Ja chodzę w soboty i mokrego nie ma ani śladu, zostaje trochę chrupek typu chyba Kitekat, ale tylko trochę, bo widać że je lubią i jest wyskubane. Mokre może dawać raz na tydzień karmicielka z oś. Z, która odwiedza tutaj swoją siostrę na rowerze. Generalnie, to one tam mokre mają rzadko.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto kwi 23, 2013 14:20 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Powitać, powitać! :D

Wczoraj po raz pierwszy od tygodni spotkałam karmicielkę.

W paśniku istny tłum :mrgreen:

Stała bywalczyni:
Obrazek Obrazek

Czarne z naciętym uchem:
Obrazek

I czarne cóś, o którym już wcześniej wspominałam. Na 99,99% jestem pewna, że nie ma naciętego ucha:
Obrazek

Betaka

Post » Śro kwi 24, 2013 9:28 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

no to muszę zaobserwować tego czarnego, na zdjeciu też wydaje się że ucho nie ciachnięte

a może to ten czarny kocur co uciekł z boku obok przez okno? on jak ucieka to nie utyka, bo tamten był trochę niepełnosprawny
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro kwi 24, 2013 13:04 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

kaja555 pisze:a może to ten czarny kocur co uciekł z boku obok przez okno? on jak ucieka to nie utyka, bo tamten był trochę niepełnosprawny

Nie mam bladego pojęcia, czy to kotka, czy kocur. Nie zauważyłam, żeby utykał, ale przy najbliższej okazji przyjrze mu się. :ok:

Betaka

Post » Pt kwi 26, 2013 12:07 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Pamiętacie kociaki z reklamówki znalezione na drodze do Leclerca?

Obrazek

Obrazek

Jeden z nich po niecałych dwóch lata wraca z powodu alergii.

Ale Caldien "załatwiła" mu dom u Mroczka :wink:

Dzisiaj zabieramy burasa i trzymać kciuki, żeby koty się dogadały :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt kwi 26, 2013 12:34 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Cudak z niego, aż domkowi Mroczka zazdroszczę :D

Prosimy o moooocne trzymanie kciuków :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt maja 03, 2013 10:22 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

Na Batorego pustki, chyba przez ten deszcz. Niestety miski tez były wymiecione, a w budce cała karma wysypana na zewnątrz. Znów komuś spodobały się pojemniki. :|

Jeszcze w poniedziałek był duecik :)

Obrazek

Betaka

Post » Pon maja 06, 2013 10:09 Re: Koty z oś. B, TYCHY 36 wysterylizowanych! cz.2 Brak $

w sobotę też nie widziałam ani pół kota

jutro będę łapać kota na sterylkę na ul. Edukacji - koty p. Wandy. Mamy fundusze na 2 koty - wpłacili prywatni ludzie. Miasto na tumaczy się, że nie ma z czego dać.

P. Wanda w czwartek idzie na jakieś naświetlanie jodem na chorą tarczycę. Podobno potem będzie promieniować, kazali jej ubrania wyrzucić i nie kontaktować się z ludzmi przez 2 tygodnie. Ale wiadomo, że kotów nie ma gdzie zabrać, może jedynie się zamknąć i odgrodzić w jednym pokoju.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[poprzednia][następna]