Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 27, 2013 12:11 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

Nie mam już NIC na koty :(

87,20zł na koncie.
43,52zł w portfelu.
Razem= 130,72zł

Te pieniądze trzymam na Perłę, a więc jest tylko "dług" 19,28zł... :(
Bardzo proszę o wsparcie finansowe. Ostatnio dosyć długo jakoś sobie radziłam, ale teraz jest ciężko... Nie mam już nawet po co jeździć i za co do dzikusów, bo nie mam czym karmić. I tutaj kolejna prośba- czy ktoś mógłby zamówić dla nas chociaż worek najtańszego Ariona za 100zł 15kg ? To oczywiście nie wymóg, liczy się przecież każda ilość karmy.

"Dług" powstał dlatego, że kupiłam odpchlenie i odrobaczanie dla Pchełki. Fiprex za 16,50zł i tubka Vetminthu za 30zł. Wzięłam tubkę, żeby dostała kilka dawek ale mniejszych, a także dla przychodzącego do nas kocurka, który chyba nigdy nie był odrobaczany :(
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 8843_n.jpg

Sunia Szanti ma szansę na dom. No i również potrzebne są pieniądze :( Trzeba ją porządnie odpchlić, odrobaczyć i zaszczepić. To koszt na pewno około 100zł :( Mam nadzieję, że uda mi się zorganizować darmową sterylkę, bo inaczej to już w ogóle kiepsko to wszystko widzę :(

Bardzo proszę o pomoc :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto sie 27, 2013 17:45 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

jeśli chodzi o odpchlanie, to np. ja kupiłam tubkę fiprexu na największego psa(na allegro) za 15zł. i starcza to na nawet 15 kotów, to duzo bardziej opłacalne, myslę, że warto się zastanowić nad takim rozwiązaniem.Odrobaczanie vetminth w tubce jest ok., ale myślę, że też starczy na więcej kociaków, bo jedna tubka jest na 10kg. kotów, spokojnie mozna przechowywać w lodówce dla następnego kota :D Dla pchełki to myślę, że spokojnie wystarczą 2 dawki(mozna podzielić każdą na 2-3 dni), przy jej, chyba niewielkiej wadze to nie będzie dużo.A ten kocurek, jeśli jest duży to spokojnie może zjeść pastylę, np. cestal jest za 5zł. dla 4kg. kota :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto sie 27, 2013 21:02 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

Tutaj Bomba na wolności już po zabiegu :)
Chiara pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tymczaski, obok Stópka :)
Obrazek

Obrazek

Stado Bomby :) Na lewo kocurek, biało-bura wysterylizowana przez karmicielkę kotka, przy klatce kocurek, a do dwóch kotów po prawej nie jestem pewna, który to który :lol:
Obrazek

Kasia jeszcze nie wysłała mi zdjęć zagazowanej kici u niej na TDT, ale przypomniało mi się, że przecież ja mam fotkę na telefonie, którą wysyłała mi Agnieszka ! Możecie tutaj zobaczyć, jaki miała brzuch... :|
edit: mam zdjęcia :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i trochę fotek z DS'ów
Tosia
Obrazek

Obrazek

Bulwa i Mniecio
Obrazek

Obrazek

Nie wiem, czy czasem już te zdjęcia Funi nie były, ale są tak urocze, że w razie co wrzucam żeby Wam pokazać :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poznajecie ? :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No po tym zdjęciu, to już każdy powinien sobie przypomnieć :)
Obrazek

Szalony Kot pisze:Dam 50 pln na sunię. Może ktoś jeszcze pomoże..?

Dziękuję !! :1luvu:

Agłaja^..^ pisze:jeśli chodzi o odpchlanie, to np. ja kupiłam tubkę fiprexu na największego psa(na allegro) za 15zł. i starcza to na nawet 15 kotów, to duzo bardziej opłacalne, myslę, że warto się zastanowić nad takim rozwiązaniem.Odrobaczanie vetminth w tubce jest ok., ale myślę, że też starczy na więcej kociaków, bo jedna tubka jest na 10kg. kotów, spokojnie mozna przechowywać w lodówce dla następnego kota :D Dla pchełki to myślę, że spokojnie wystarczą 2 dawki(mozna podzielić każdą na 2-3 dni), przy jej, chyba niewielkiej wadze to nie będzie dużo.A ten kocurek, jeśli jest duży to spokojnie może zjeść pastylę, np. cestal jest za 5zł. dla 4kg. kota :ok:

Koleżanka stosowała ten preparat, właśnie w sprayu i po tygodniu kot znowu miał pchły, czy kleszcza... :( I tak nie będę teraz " masowo " tymczasować, więc sama nie wiem :(
Obrazek

kinia098

Post » Wto sie 27, 2013 22:36 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

Też podobna kwotę mogę podrzucić na ogólne potrzeby....

i mam pytanie- a jak odgazowaliście tę kicię, co taki brzuch miała ?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro sie 28, 2013 8:25 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

nie umiem cytować części tekstu :evil:

teraz moze nie, ale na jesieni to założę się, że i ja i Ty będziemy miały trochę tymczasów, jak zawsze :roll: , a kilka miesięcy można spokojnie przechowywać.
spraye są gorsze, ja pisałam o tubce spot on, nie zdazyło mi się jeszcze zeby kot miał po nim pchły, a przed podaniem zawsze mają :mrgreen: , trochę co innego to kleszcze, ale pcheł nie powinno być.być może spray, ponieważ jest mniej skuteczny, przy silnym zapchleniu nie wystarczył w jednej dawce, moze wtedy trzeba powtórzyć za jakiś czas.

:ok: za sunię i za darmową sterylkę, oby się udało :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Śro sie 28, 2013 9:44 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

Udało mi się załatwić sterylkę dla Szanti z dopłatą 100zł :( Fundacja sterylizuje tylko suczki do 15kg całkowicie za darmo. Mi się wydaje, że ona waży około 25kg. Nie wiem, może się mylę, to wtedy zebrane pieniądze zostaną na odrobaczanie itd. Doliczyć trzeba jeszcze jakieś 40-50zł na paliwo, bo trzeba ją dowieźć do Sławna. Trudno, to i tak o połowę taniej niż tu w Darłowie :( Na razie proszę Was o pomoc w zebraniu tych 150zł na sterylizację. Proszę o deklaracje, kto i ile chce wpłacić na Szanti. Potrzeba sporo pieniędzy, ale to dla niej naprawdę duża szansa na dobry dom. Na razie mam pewne 50zł ( od Szalonego Kota ).

Na konto wpłynęło mi 130zł na koty- dziękuję Wam bardzo ! Jeśli nie uda się zebrać pełnej kwoty na Szanti, będę musiała wziąć z kocich. Zapomniałam dopisać, że deklaracje muszą być do dzisiaj, bo jeszcze dzisiaj muszę dać znać, czy jutro będziemy na zabiegu na godzinę 12 !!!
Obrazek

kinia098

Post » Śro sie 28, 2013 9:53 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

zjawka pisze:Też podobna kwotę mogę podrzucić na ogólne potrzeby....

i mam pytanie- a jak odgazowaliście tę kicię, co taki brzuch miała ?

Bardziej pieniądze przydadzą się na Szanti, wysyłam numer konta, bardzo dziękuję !

Przez ten czas co kicia była u Kasi na TDT po sterylce dostawała Espumisan. Później niestety już nie dostawała ze względu na to, że nam zaginęła :( Nie wiemy co się stało; czy wzięli ją z powrotem właściciele, jak dowiedzieli się, że jest wysterylizowana, czy oddali ją komuś innemu, czy ktoś ją przygarnął... :(

Agłaja^..^ pisze:nie umiem cytować części tekstu :evil:

teraz moze nie, ale na jesieni to założę się, że i ja i Ty będziemy miały trochę tymczasów, jak zawsze :roll: , a kilka miesięcy można spokojnie przechowywać.
spraye są gorsze, ja pisałam o tubce spot on, nie zdazyło mi się jeszcze zeby kot miał po nim pchły, a przed podaniem zawsze mają :mrgreen: , trochę co innego to kleszcze, ale pcheł nie powinno być.być może spray, ponieważ jest mniej skuteczny, przy silnym zapchleniu nie wystarczył w jednej dawce, moze wtedy trzeba powtórzyć za jakiś czas.

:ok: za sunię i za darmową sterylkę, oby się udało :ok:

Po prostu usuń ten tekst, którego nie chcesz cytować ;)
Myślałam, że chodzi o spray. Tubkę to sama rozdzielam na swoje koty :D :ok: Jak mi się trafią nowe tymczasy ( a oby nie ), to zakupię :)
Obrazek

kinia098

Post » Śro sie 28, 2013 10:11 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

Mamy 40zł więcej na Szanti :) Czyli jest już 90zł :)
Obrazek

kinia098

Post » Śro sie 28, 2013 11:18 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

Wysłałam ci dyszkę. Jakby mi wpadły jakieś dodatkowe fundusze to jeszcze coś prześlę.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sie 28, 2013 11:52 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

A w jakich dawkach ten espumisan podawać ?( nawet nie wiem czy to tablektki czy inna postać}

Zaraz przelew klepię na 50 zł

i już wklepałam :kotek:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro sie 28, 2013 15:54 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

MB&Ofelia pisze:Wysłałam ci dyszkę. Jakby mi wpadły jakieś dodatkowe fundusze to jeszcze coś prześlę.

Dziękuję bardzo :1luvu:

zjawka pisze:A w jakich dawkach ten espumisan podawać ?( nawet nie wiem czy to tablektki czy inna postać}

Zaraz przelew klepię na 50 zł

i już wklepałam :kotek:

Dziękuję :1luvu:

Kasia podawała chyba ten w kuleczkach. Wydaje mi się, że najlepiej podawać max 2-3 dziennie. Pomalutku, ale bez przesady i będzie dobrze :)

Szanti na razie zebrała kasiorę, ma 250zł :)

Podsumuję:
- 50zł- Szalony Kot,
- 40zł- Weronika W., Szczecin,
- 10zł- MB&Ofelia, wpłynęło
- 50zł- teresaa118 ( dogomania )
- 50zł- Magdy L. - Ch., Kraków, wpłynęło
- 50zł- zjawka, wpłynęło

Wszystkie rozliczenia będą tutaj, na wątku Szanti na dogo :arrow: http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st19912646

Na koty wpłynęło:
-100zł- Andziej L., Myślenice,
-50zł- Dariusz i Marta U., Lublin,
-50zł- Anna Z., Koszalin,
-30zł- Kamila L., Kadłubek,
-10zł- Dobromiła Eliza K., - O., Warszawa,

Dziękuję :1luvu:

Wasze przelewy już doszły dziewczyny , dziękuję :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Czw sie 29, 2013 13:22 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

kinia098 pisze:Udało mi się załatwić sterylkę dla Szanti z dopłatą 100zł :( Fundacja sterylizuje tylko suczki do 15kg całkowicie za darmo. Mi się wydaje, że ona waży około 25kg. Nie wiem, może się mylę, to wtedy zebrane pieniądze zostaną na odrobaczanie itd. Doliczyć trzeba jeszcze jakieś 40-50zł na paliwo, bo trzeba ją dowieźć do Sławna. Trudno, to i tak o połowę taniej niż tu w Darłowie :( Na razie proszę Was o pomoc w zebraniu tych 150zł na sterylizację. Proszę o deklaracje, kto i ile chce wpłacić na Szanti. Potrzeba sporo pieniędzy, ale to dla niej naprawdę duża szansa na dobry dom. Na razie mam pewne 50zł ( od Szalonego Kota ).

Na konto wpłynęło mi 130zł na koty- dziękuję Wam bardzo ! Jeśli nie uda się zebrać pełnej kwoty na Szanti, będę musiała wziąć z kocich. Zapomniałam dopisać, że deklaracje muszą być do dzisiaj, bo jeszcze dzisiaj muszę dać znać, czy jutro będziemy na zabiegu na godzinę 12 !!!

Z wetką w Sławnie zawsze mozna się dogadać, szczególnie na bezpańskie zwierze :D więc będzie dobrze, nie powinno być tyle dopłaty :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Czw sie 29, 2013 23:10 Re: Koty Darłowo- proszę o wsparcie finansowe :(

Szanti wysterylizowana !
Waży 20-21kg. Wetka naprawdę super, z uśmiechem powiedziała, że już nic nie musimy dopłacać Dziękuję także Fundacji Zwierzęta i My za umożliwienie bezpłatnej sterylizacji !
Kupiłam suni od razu odrobaczenie ( 2 tabletki Dolpac, drugą dam właścicielom, żeby podali za dwa tygodnie ) i odpchlenie Advantix. Wyszło za to 47zł. Na paliwo dałam 49,99zł. Skany paragonów wrzucę zaraz w album Szanti. Zostaje więc jeszcze 153,01zł. Taka kwota nie utrzyma się jednak dla Szanti. A dlaczego ? Bo nadszedł także...

Obrazek

Wątek na Dogo :arrow: http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st19912646

.... KONIEC !! cierpienia Perły !
Została dzisiaj wysterylizowana.
Już od wczoraj jest u mnie, ale nie chciałam nic pisać, póki się nie stanie.
W końcu udało mi się namówić "właściciela" na zabieg. Tylko dlatego, że Perła miała guza na sutku....
Tak się cieszę, sama jeszcze chyba nie dowierzam, że wysterylizowałam ją...
Za zabieg zapłaciłam 180zł. Perła miała jeszcze przepuklinę + guz, dlatego operacja tyle kosztowała. Niezbędny był też antybiotyk- Clavaseptin na 10 dni, za który dałam 30zł. Kupiłam jej także odrobaczenie Dolpac i odpchlenie Fiprex. Razem wyszło 234zł. 150zł miałam jeszcze na koncie, które dawno, dawno temu wpłaciła dobra osoba z FB właśnie na sterylizację Perły. Pozostał więc dług 84zł, który "spłacę" z konta Szanti. Również paliwo, które miało być tylko na Szanti, zostało też podzielone na Perłę, dlatego wyszło aż 50zł. Mam nadzieję, że osoby wpłacające nie mają nic przeciw, jeśli tak- proszę o wiadomość..
Tutaj skany za Perłę.

Obrazek

Wątek na Dogo :arrow: http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st20393775

Wszystkie rozliczenia będą na wątkach suczek na dogomanii.
Ogromnie ! dziękuję za pomoc ! :1luvu: :1luvu:

Wpłynęły już wszystkie zadeklarowane na Szanti wpłaty :)

A, Perła była sterylizowana w Darłowie, Szanti w Sławnie. Stąd też np. różnica w cenie Dolpacu. W Darłowie dla małego psa 10zł, a w Sławnie dla średniego psa 10zł....
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]