[Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem s.56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 6:34 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Ewa Speichler pisze:Kassja - podobno macie na Białką nową kotunię??

Raczej kotunia, a właściwie bojowego, rudego kocura o wyglądzie Gargamela. Mamy też zaprzyjaźnionego szczura :strach: który przybiega szybciej niż koty, ale grzecznie czeka na swoją kolej przy miskach :mrgreen:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt maja 11, 2012 10:31 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

niki_01-niestety, już nic się tu zbadać nie da. TO musi być nast dnia, zwłoki powinny być w chłodzie :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt maja 11, 2012 10:52 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

ale zawsze można zgłosić na Policję "podejrzenie o popełnieniu przestępstwa" jeśli ma sie świadków, którzy skłonni są zeznać, że słyszeli od tych "pań" (tfu !) groźby otrucia kotów i ptaków...trzymam kciuki za resztę stadka :ok:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt maja 11, 2012 12:36 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Kolejna część zdjęć... kolorystyka znowu wyszła trochę dziwna, ale nie jest zielona. ;) Potem zrobię jeszcze kilka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Pt maja 11, 2012 14:02 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Obrazek

Jaka piękna kotucha :1luvu:
Obrazek

kassja

Post » Pt maja 11, 2012 16:14 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Obrazek
To trzecia koteczka przy trzepaku na Nowogródzkiej3 ,którą dokarmiam.Dzika piękność z puszystym ogonem.

Obrazek
A to Gwiazdeczka spod bloku p.Teresy.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Sob maja 12, 2012 17:18 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

niki_01 pisze:Co do Fabrycznej to wszystkie koty zostały otrute oprócz tych trzech kociaków. I może wiecie czy jest jakakolwiek możliwość pociągnąć do odpowiedzialności tego kto truje te koty? Do tej pory koty po prostu "znikały", pewnie umieraly gdzieś zaszyte. Dzisiaj jedno ciało zostało znalezione na trawniku. Czy można, bo ja wiem, gdzies je przebadać?

pani złapały dwa koteczki, z tych trzech, dzwoniła do pani M, kotki mają 1,5 miesiąca i panie nie mogą, bo mają psy, powiedziały, że wypuszczą, jeśli nikt nie pomoże, może ktoś pomóc, poza tym mam namiary tych rzekomych trucicielek,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob maja 12, 2012 23:39 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Dużo się dzieje, jak zawsze... eh.
Z pozytywnych doświadczeń: raz jeden mi się zdarzyło, że 'szemrane towarzystwo' dostarczyło mi tymczasa - persa Blanka. Po telefonach do Agi i jej sugestiach 'co dalej robić', samodzielnie złapali i dowieźli kotka taksówką do mnie. Rzadko coś takiego się zdarza, ale to się pamięta i jakoś cieszy :).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pon maja 14, 2012 8:49 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Szałwia - ooo, żyjesz :) tęsknimy...
Kocia Lady - z panią jestem umówiona na jutro na zdjęcia. Nie wiem skąd panie miały pomysł że możemy je zabrać - ja zawsze na początku mówię, że prosimy o przetrzymanie itd standardowo potem pojawia się litania dlaczego "się nie da"
(mniej oryginalne - koty,psy,dzieci,mąż,małe mieszkanie,alergia,wyjazd, bardziej oryginalne - ciężka choroba, dużo pracy, brak łazienki!! lub nawet LEGWAN!! 8O ) Czasami da się kogoś namówić, czasem nie. Klatkę podrzuciła MałgorzataJ, pani która je hoduje ponoć wyjeżdża w pon... :roll:
Są tu dwa maluchy, dwa ganiają po podwórku. Jutro będę wiedziała więcej.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Pon maja 14, 2012 8:56 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

I pytanie ważne - czy ktoś ostatnio oddał kotkę pani Barbarze P.? pliss o sprawdzenie w umowach...

Usunęłam nazwisko, dane osobowe podajemy na PW.
Beliowen
Obrazek 

aga&2

Post » Wto maja 15, 2012 13:25 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Obrazek

kassja

Post » Czw maja 17, 2012 12:15 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Niektórzy są rozkoszni. Dzisiejszy mail:
"Mam to Państwa pytanie, w dniu dzisiejszym okociła mi się moja
kotka, chciałabym się dowiedzieć czy w późniejszych tygodniach jak
kotki będą odchowane można przez Państwa fundacje spróbować znaleźć
im odpowiedni dom?"

Motylku, Dymek pozdrawia. Napisał do Ciebie na kotkowie;)
Obrazek 

aga&2

Post » Czw maja 17, 2012 13:17 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

dostałam na fejsie taką wiadomość:
Katarzyna Zwierzolub Walijewska
Joasiu , akurat moj mąż jest na szkoleniu przy Sienkiewicza( komenda Policji) i dzwoniac do mnie zauwazył tam na parkingu bardzo nieszcesliwego kota ze skrzywiona lapką.On tam kręci sie miedzy samochodami ,ktore stoja na parkingu, mogłabys Ty lub ktos , kto mieszka w poblizu zobaczyc , co dzieje sie kotkowi. On tam zginie ,albo w gąszczu tych samochodów zostanie pzrejechany :( [:(]

czy ktos może zobaczyć co z tym kotem? Ja będę w Białymstoku dopiero po niedzieli...

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt maja 18, 2012 6:10 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

J.D. pisze:dostałam na fejsie taką wiadomość:
Katarzyna Zwierzolub Walijewska
Joasiu , akurat moj mąż jest na szkoleniu przy Sienkiewicza( komenda Policji) i dzwoniac do mnie zauwazył tam na parkingu bardzo nieszcesliwego kota ze skrzywiona lapką.On tam kręci sie miedzy samochodami ,ktore stoja na parkingu, mogłabys Ty lub ktos , kto mieszka w poblizu zobaczyc , co dzieje sie kotkowi. On tam zginie ,albo w gąszczu tych samochodów zostanie pzrejechany :( [:(]

czy ktos może zobaczyć co z tym kotem? Ja będę w Białymstoku dopiero po niedzieli...

Ja się dziś tam przejdę na wizję lokalną.
Obrazek

kassja

Post » Pt maja 18, 2012 7:09 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Kasiu DZIĘKUJĘ!!!
gdyby okazało się,że kotek potrzebuje pomocy tzn.leczenia to jeśli dałoby go zabrać to lecznicy Sano to pokryję koszta...
edit.doktor Ewa zna mnie;leczę tam teraz łapkę Bezo i będę w lecznicy 24 maja..

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

[poprzednia][następna]