link do zdjęć: http://imageshack.us/g/714/gunia8.jpg/
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kassja pisze:Wrzucam starsze koty na wątek seniorów:
viewtopic.php?f=1&t=118406&p=8431825#p8431825
pinokio_ pisze:odpowiem na temat Krecika.
On od kilku miesiecy bardzo plakal podczas jedzenia, w koncu przestal jesc, bo bardzo go bolalo. Placz przemienil sie w ryk i widac bylo, ze wystarczy ze ruszy szczeka, od razu mialniemilosierny bol. Pojechalam z nim do weta i okazalo sie, ze mial okropny kamien na zebach.Tych ostatnich nie bylo nawet widac. Wet wyczyscil kamien, dal zastrzyki i po dwoch dniach Krecik zaczal jesc. Nawet chrupeczki drobne gryzl. Jednak po 2 tygodniach sytuacja sie powtorzyla. Pani Teresa jedzenie mu miksuje i polplynne jakos zjada. Musze go zawiezc jeszcze raz, bo moze byc, ze po zdjeciu kamienia zeby sie rozchwialy i moze dlatego go boli i moze miec stan zapalny.
Nie jade na razie, bo tamtym razem zaplacilam z wlasnej kieszeni ponad sto zlotych. Nie mam w tej chwili pieniedzy, wiec czekam na lepsze czasy.
Krecik i Pirat nie sa wykastrowani. Pirat zwial, kiedy p. Teresa pakowala mi koty do kontenerkow, a Krecik wlasnie byl chory.
Dziekuje Wam, za zaangazowanie w pomoc tym ludziom i zwierzetom.
pinokio_ pisze:odpowiem na temat Krecika.
(...)
On od kilku miesiecy bardzo plakal podczas jedzenia, w koncu przestal jesc, bo bardzo go bolalo. Placz przemienil sie w ryk i widac bylo, ze wystarczy ze ruszy szczeka, od razu mialniemilosierny bol. Pojechalam z nim do weta i okazalo sie, ze mial okropny kamien na zebach.Tych ostatnich nie bylo nawet widac. Wet wyczyscil kamien, dal zastrzyki i po dwoch dniach Krecik zaczal jesc. Nawet chrupeczki drobne gryzl. Jednak po 2 tygodniach sytuacja sie powtorzyla. Pani Teresa jedzenie mu miksuje i polplynne jakos zjada. Musze go zawiezc jeszcze raz, bo moze byc, ze po zdjeciu kamienia zeby sie rozchwialy i moze dlatego go boli i moze miec stan zapalny.
Nie jade na razie, bo tamtym razem zaplacilam z wlasnej kieszeni ponad sto zlotych. Nie mam w tej chwili pieniedzy, wiec czekam na lepsze czasy.
Marta_od_Kropeczki pisze:Chyba nikt nie ogłasza Tygryski? Ja się mogę tym zająć (znalazłam wątek Szalonego_Kota jak to się robi), tylko proszę na pw o dane kontaktowe i jakieś informacje o koteczce (o ile coś więcej jest wiadomo)
ksb pisze:Tytuł się zmienił - jeszcze jeden biedak się znalazł?
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina i 702 gości