K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 11, 2011 19:36 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Tweety pisze:
annakreft pisze:dobre i złe wieści z mojej strony, dobra - Misiek może przejść w satus "na walizkach", umawiam właśnie transport na przyszłą sobotę do DS, zła - jeśli będzie w sobotę kwesta to ja niestety z soboty odpadam :(

potwierdzam, Ulv odpracowała nam wizytę i jest bardzo ok :)
Ja kwesty sobotniej nie przejmę, bo wieziemy bandę Peściaka do Zakopanego w ten dzień. O ile w ogóle ona się odbędzie, mam dzwonić we czwartek

To ja na wszelki wypadek przypominam grafik. Niestety w sobotę też nie mogę być.

17 grudnia, sobota:
11:00-13:30
13:30 - 16:00 lutra + queen_ ink (albo mogę na wcześniejszej zmianie) +?
16:00 - 18:30 ? + ?+

18 grudnia, niedziela:

11:00-13:30 miszelina + ? + Donia

13:30 - 16:00

16:00 - 18:30 anna kreft + ? + Milusia
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie gru 11, 2011 19:56 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

miszelina pisze:
Tweety pisze:a tu wieści z dzisiejszej kwesty na pokazie kotów: warto było popracować i w tę niedzielę, tym razem zbiórka zakończona wynikiem 688 zł, dostaliśmy tez kilkanaście kilogramów karmy, niektórzy ludzie przychodzili specjalnie dla nas, było bardzo miło :) Także odpracowałyśmy w większości we trojkę z Miszeliną i katgral 7 godzin ale jest powód do zadowolenia

A jakie fajne tresowane demony, tfu, devony były :wink:

aaaa w Poznaniu były Demony i Korniszony :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie gru 11, 2011 20:13 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Dobre wieści z DS Fiodora (i Łatki) oraz Rodzynka :)
Fotki na moim wątku.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Nie gru 11, 2011 20:37 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

A kto jest kontaktem w sprawie Dudusia i Amelki?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie gru 11, 2011 20:43 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Wróciłam z Kociarni.
Milusia wypuszczona do c-r. Początkowo burczała na inne koty, potem się uspokoiła ale była wystraszona. Proszę ją obserwować.

Filemon jest mocno wycofany. Niby miseczkę z mokrym miał pustą, więc chyba zjadł. Przy mnie też zjadł tak pół miski. Ale musiałam mu poświęcić sporo czasu, wygłasakć, porozmawiać i dopiero wtedy wogóle podniósł się i przeszedł na drugą stronę klatki. Trzeba mieć na niego pilne baczenie.
Ten drugi kotek - Salomon - w lepszej formie. Je, jest kontaktowy.

Grzebyk wogóle nie chce jeść. Ledwie coś polizał - nawet głaskany i zachęcany. Niby nie wygląda na bardzo smutnego ale brakuje mu kontaktu z człowiekiem. Bardzo był wdzięczny za głaski.

Reszta w porządku - Mamert syczy tylko pro-forma :wink: Głaskanie sprawia mu wyraźną przyjemność. Jadł na leżąco :)
Za to Zyta szaleje jak pijany zając - rozrabia na całego :wink: Jest lepsza niż Katka.

Ze spraw przyziemnych - zostały dwie rolki papieru toaletowego - chyba, że gdzieś jest a ja go nie zlokalizowałam.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie gru 11, 2011 20:48 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

queen_ink pisze:A kto jest kontaktem w sprawie Dudusia i Amelki?

Basia

Annazoo

Post » Nie gru 11, 2011 21:02 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Annazoo pisze:

Basia

Która?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie gru 11, 2011 21:02 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

queen_ink pisze:
Annazoo pisze:

Basia

Która?

Małe są u BarbAnn

Annazoo

Post » Nie gru 11, 2011 21:17 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

queen_ink pisze:
Annazoo pisze:

Basia

Która?

BarbAnn
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie gru 11, 2011 21:23 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

lutra pisze:
lutra pisze:Dziękuję Wszystkim, którzy włączyli się do przygotowania Szlachetnej Paczki. Paczki, w sumie 5 zawiezione, przekazane.
Mam oficjalne podziękowania dla GRUPY PRZYJACIÓŁ KOTÓW, które wkleję pewnie w poniedziałek, bo muszę zeskanować.
Udało się zakupić wszystko, o co prosił Pan Józef, a nawet więcej. Zostało jeszcze 130 pln, które nadeszły w ostatniej chwili, kiedy kartony już były spakowane. Za zgodą wpłacających za te pieniądze zorganizujemy paczuszki świąteczne dla obu Pań Helen. Bardzo dziękuję.

Mail zwrotny od Szlachetnej Paczki:
Relacja z dostarczenia i rozpakowywania paczki przez rodzinę:
Pan Józef niezmiernie ucieszył się z tak wielu prezentów. Największą radość i wzruszenie wywyołało u niego otrzymanie kuchenki mikrofalowej, któa bardzo ułatwi mu życie. Nie będzie już musiał korzystać z przenośnej płyty elektrycznej, którą po każdym użyciu chował do szafy. Pan Józef ucieszył się bardzo także na widok dwóch kompletów nowej pościeli oraz poduszki i narzuty. Myślę, że duże znaczenie miało też to, iż wszystkie paczki były ładnie opakowane w papier świąteczny. Chcę jeszcze dodać, że mężczyzna za każdym razem podkreślał, że cieszy się z wszystkich prezentów. Wręczenie mu paczki było bardzo wzruszającym momentem:)
Co chce Państwu przekazać wolontariusz:
Bardzo serdecznie chciałam podziękować Pani za współpracę. Byliśmy bardzo zaskoczeni zawartością paczki, w której znalazły się nie tylko rzeczy, które były wymienione w ankiecie, ale także dodatkowe podarunki. Proszę podziękować również wszystkim osobom, dzięki którym ta paczka powstała. Wykazałyście się Panie ogromnym zaangażowaniem i sercem. Życzymy wesołych świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku!:)
Co chce Państwu powiedzieć od siebie rodzina:
Z całego serca dziękuję za te paczki. Nie spodziewałem się takiej hojności. Chciałem przekazać najserdeczniejsze życzenia bożonarodzeniowe i noworoczne wszystkim osobom ofiarującym mi te prezenty - im oraz ich rodzinom. Jest mi niezmiernie miło i jeszcze raz bardzo dziękuję za tą paczkę!!!
:)

Jestescie wielcy, kociarze :) :1luvu: :ok: :piwa: :mrgreen:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 12, 2011 9:02 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

W niedzielę 18 grudnia od 12 do 17 w JCC będzie książkowy kiermasz, z którego dochód zostanie przeznaczony na zakup karmy bezdomnym kotom i psom, beneficjantami będą: zwierzaki misieeek, p. Helena, p. Helena Grażyna, p. Staszek, p. Staszek II, p. Jasia, itd.
Można przynieść książki, które przyniósł Mikołaj, a które już przeczytamy lub wiemy, że ich w ogóle nie przeczytamy.
Można kupić fajne czytadło za 5 lub 10 pln....
18 grudnia, 12-17, Jcc, ul. Miodowa 24.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon gru 12, 2011 12:50 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

lutra pisze:W niedzielę 18 grudnia od 12 do 17 w JCC będzie książkowy kiermasz, z którego dochód zostanie przeznaczony na zakup karmy bezdomnym kotom i psom, beneficjantami będą: zwierzaki misieeek, p. Helena, p. Helena Grażyna, p. Staszek, p. Staszek II, p. Jasia, itd.
Można przynieść książki, które przyniósł Mikołaj, a które już przeczytamy lub wiemy, że ich w ogóle nie przeczytamy.

w tym samym terminie, co kocivent?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon gru 12, 2011 12:55 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

krąża dwa typy ogłoszeń
jedne na anne09 a drugie nowsze na mnie
jesli anna09 wyłapie sensowną osobę, ma kierowac do mnie
Niestety zero telefonów, dzwonków, emaili i pytan
Duduski są tutaj
https://picasaweb.google.com/1007204919 ... sOKh82MaQ#

Duduski są słodkie
Obrazek

Obrazek

ogłoszenie np tutaj
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z337666045
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon gru 12, 2011 14:36 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

przepraszam za offa.. zapraszam na bazarek dla kotów p. Staszka i rachunek grudniowy Józia, który już nie żyje.. viewtopic.php?f=20&t=136885&p=8316681#p8316681
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon gru 12, 2011 16:01 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Kocuria pisze:
lutra pisze:W niedzielę 18 grudnia od 12 do 17 w JCC będzie książkowy kiermasz, z którego dochód zostanie przeznaczony na zakup karmy bezdomnym kotom i psom, beneficjantami będą: zwierzaki misieeek, p. Helena, p. Helena Grażyna, p. Staszek, p. Staszek II, p. Jasia, itd.

w tym samym terminie, co kocivent?

tak, a że są blisko siebie będziemy odsyłać jednych do drugich :)

Czarna Milusia idzie we środę do domu :)
Banda Peściaka znowu na badaniach, znowu biegunkują, piąty miesiąc z tym walczymy, szału idzie dostać :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]