Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 0:11 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

jak znajdzie to niewątpliwie zrobi :D
sama będę wdzięczna :mrgreen: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 12, 2012 5:55 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Smarti - jesteś wspaniała:) Tyle z mojej strony na początek dnia :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Czw sty 12, 2012 10:39 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

eee tam :mrgreen: :ryk:

to wszystko te oczy-nie mogę się im oprzeć :oops:

Adzi,tylko proszę Cię-biegusiem-póki jest zdrowy i nie zdziczał!

bo ja tylko takiego mogę wziąć-uprzedzam że chorego nie mam gdzie dołączyć-zdrowy po krótkiej kwarantannie pójdzie do Paluszków bo w ich pokoju puuuustki :roll: więc jeszcze jednego mogę dołożyc :kotek: :ok:

no i boję się o niego strasznie że jak taki ufny miziak,zapewne wyrzucony i tak lgnie do ludzi, to te potwory bez trudu go złapią wiadomo na co,a do tego nie możemy dopuścić..

więc gazu,gazu ... Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sty 12, 2012 22:41 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Dziewczyny dopiero wczorajsze info doczytałam, cały dzień od samego rana do wieczora byłam w pracy, jutro będę mogła pojechać tam ok 17, wiec git. Jakby co jest weekend też bedę na niego czatować z kontenerem. W poniedziałek kanał bo nie ma mnie od 7 - do 21. I rozpoczyna sie tydzien roboczy. Proszę o kciuki :ok:

Kto dysponuje miejscem TDT w 3 mieście do czasu desantu ogonka ???
Ja mam zakaz koci i nakaz eksmisji, inne kanały moje tutaj zapchane, potrzbujemy TDT dla kocurka. do czasu dostarczenia do DT !

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw sty 12, 2012 22:49 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Dodaję info od Praksedy z tego tygodnia (z priva do mnie, ale na pewno nie bezie miała nic przeciwko) - Pingule z tdt fleur to teraz Gucio i Rózia :1luvu:

"Gucio spi na łożku, zwiewa dopiero jak człowiek sie ruszy. Będzie dobrze. Jest bardzo wścibski.
Najważniejsze, że obydwa zdrowe i dobrze się czują z innymi kotami."

Rózia jest mniej odważna. Brat zdecydowanie odważniejszy :)

adzi

Post » Pt sty 13, 2012 0:23 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Ty go MUSISZ złapać w ten weekend :kotek: :ok: :ok: :ok: i jakaś dobra dusza MUSI go przetrzymac choćby w ....szafie :ryk:

on jest zbyt miziasty aby tam żył... :(

smarti

Post » Pt sty 13, 2012 7:38 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Te Pingule to po prostu klony moich Gryzia i Drapci:) Chłopak wyluzowany, wścibski, zabawowy, śpi już w łóżku ze mną, bezczelnie żebrze o żarcie i śmiechowy jest strasznie.

Drapcia ciągle wycofana. Co zrobić, żeby jej ulżyć w tym stresie? Żeby wyluzowała, zaufała? :?:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pt sty 13, 2012 22:47 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Trzymam kciuki za powodzenie akcji :ok:
Mój tż jeszcze nie wie co go czeka
Powiem mu w ostatniej chwili :ryk:

Za tydzień czarnuszek będzie w stolicy(mam nadzieję)

smarti dzięki :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt sty 13, 2012 23:58 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

strasznie jesteście tajemnicze 8)
ale trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

za Was :1luvu: i za czarnuszka :kotek: :1luvu:

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 7:13 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Z góry przepraszam za opóźnienia informacyjne, ale piątek 13 nas dopadł i jak finalnie dotarłam do domu to padłam....

Czarnuszek zabezpieczony, miałam straszny problem z TDT, bo pracę skończyłam znów później niż się spodziewałam i zamiast popołudnie pozostał wieczór na jakiekolwiek działania poszukiwawcze. Na szczęście kot czekał, tak więc zabrałam go na ręcę i do auta, szczęśliwie również znalazł się awaryjny (na tydzień) strych-składzik w domu koleżanki rodziców tyle, że na drugim końcu 3miasta no i tu 13 się objawiło.

Czarnuszka wzięłam na ręce do auta, zamieniłam się z TŻ miejscami i wyprosiłam (potem okazało się szczęśliwie, aby pojechał ze mną i to on prowadził a ja będę wygłaskiwać Czarnuszka). Niestety wpadliśmy w poślizg na trasie szybkiego ruchu - pierwszy przymrozek wieczorny, niewidoczna warstwa lodu po zamarźniętym śniegu i lekkim przymrozku, niezmienione moje EDIT letnie opony :oops: (hmmmm nigdy nie mam czasu na takie błachostki w moim mniemaniu :oops: ) no i niestety ..... 3 min przed TŻ mówi - Agnieszka zmieniamy opony po weekendzie wreszcie. Na co ja - stwierdziłam swoją wszechmądrością , że jest to rzecz zbędna i tak w ogóle to zimy nie ma i czasu też nie ma więc dokulam się do wiosny na letnich :lol:

Czarnuszkowi nic się nie stało, ani nam, auto trochę gorzej, ale zawsze mogło być dużżżż gorzej.....(1-mogłam prowadzić ja - kierowca rajdowca, kto ze mną jechał ten wie :D, 2-mogliśmy zatrzymać się na betonowej studzience wbetonowanej w skarpę , którą skosiliśmy i albo skasować przód w harmonijkę albo dachować. na szczęście wtedy już jechaliśmy bokiem przez pas obok i stratowaliśmy znacznie bezpieczniejszą przeszkodę, 3-mógł jechać obok lub za nami inny samochód, albo co gorzej tir , bo tych tam nie brakuje i wtedy to już byłaby kaszana.... DOsłownie 30 sek za nami w tym samym miejscu wyłorzył się motocyklista, na szczęście jechał wolniej od nas i oprócz jakiś zadrapań nic się nie stało ...Resztę "akcji ratunkowej" Czarnuszek doczekał spokojnie w transporterku, tak więc do TDT dotarł późno i po przejściach. ja już nie wiedziałam jak się nazywam, bo ostatnio wyrabiam 150% normy a jeszcze pech (włamanie i wypadek z tego tygodnia dobiły/dobiją mnie w sensie mentalnym, finansowym i chyba jeszcze w każdymkolwiek innym :lol: )

Zbieram się, bo czeka mnie poranna akcja-reanimacja 8)

No to tyle z relacji piątek 13 z czarnym (prawie, biała kępka krawacik) kotem, który paradoksalnie przyniósł nam szczęście (moje mniemanie), wersja TŻa nieco inna :lol:

adzi

Post » Sob sty 14, 2012 13:07 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Kurcze Adzi-mieliscie wielkie szczęście że tak się to skończyło :roll:
Trzymaj się dzielnie :ok: :ok: :ok: czy może można Ci jakoś pomóc?

Jaki jest czarnuszek? Będzie miał na imię Frodo albo Gimli :D
wygląda na zdrowego?

i żeby z tego strychu gdzieś nie zwiał albo się nie schował :roll:

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 13:50 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Frodo nie, bo to straszny dziamdziak był, Gimli lepiej ;]

Jak tak czytam o Waszych parkach dzikich, to jakbym moje pompony widziała. Pączek wścibski, łazi, sprawdza... mogę koło niego chodzić..chociaż na najmniejszy znak, że chcę go zlapać - galop pod łóżko. Złapany - smętnie siedzi na kolanach z miną cierpiętnika i jak tylko może, to daje dyla. Za to Pyza.. cóż, czasami ją widuję... Próby łapania to syki, prychania i wycia, demolka totalna.. I tak się to już ciągnie ponad miesiąc :/
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob sty 14, 2012 20:50 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

adzi włamanie 8O
Coś mnie ominęło :?:
Kurde Twój wisielczy humor dzisiaj mnie dobił,ale już mi przeszło :wink:
Nadal kibicuję skórkom no i Tobie nerwusie :ok:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob sty 14, 2012 21:16 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

Adzi, a nie mówiłam, że klatka nie jest potrzebna. :D kciuki. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon sty 16, 2012 17:27 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/ TDT pilne 3miasto str 38

kocurek jest u moich rodziców na strychu;

mam tam umieszczoną jeszcze jedną kotkę można więc powiedzieć, że kot spokojnie nadaje się do zakoconego domu: koty generalnie nie zwracają na siebie uwagi;

przez pierwszą dobę był przestraszony, schował się nie wiadomo gdzie i nie chciał wyjść, ale po czasie zaczął się miziać, przybiegać na zawołanie i wystawiać karczek :wink:
podobno :wink: jest duży i piękny, ma grube, błyszczące czarne futerko;
po kastracji pewnie szybko znajdzie domek :ok:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

[poprzednia][następna]