Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 17:43 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A Sudafed i Zylexis? bo tak z uporczywego kataru wyciągnęłam Julinkę - odkąd poszła seria Zylexisu nie choruje :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 16, 2011 18:36 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Alienor pisze:A Sudafed i Zylexis? bo tak z uporczywego kataru wyciągnęłam Julinkę - odkąd poszła seria Zylexisu nie choruje :ok:

Maja - potwierdzam Mała z katowickiego schroniska też chwali Zylexis.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt wrz 16, 2011 19:33 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ok. jak siem podaje ??
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt wrz 16, 2011 19:52 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Wet zastrzyk podaje co 2gi dzień - najmniej 3, optymalnie 5. Niestety 1 szt. to ok. 55 zł :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 16, 2011 20:35 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ok. Myślę że załatwiem sobie taniej bo po cenie hurtowej :mrgreen: Dzięki!!
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt wrz 16, 2011 21:29 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Gapa już dojechał do domku - to teraz tylko kkciuki żeby się wielkolud zaaklimatyzował jak najlepiej :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt wrz 16, 2011 21:36 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Po wieczornym.
Niestety bylam sama bez p.Marii bo cos chora.
I tak na kwarantannie w miare dobrze, tyle ze Ewelinka wystraszona bardzo albo ja cos bierze bo nie chciala jesc zobaczy sie rano czy zjedzone.
Rudasom wznowil sie katar, ale po przemyciu noskow przez ranna zmiane byly ok. ale sniupia, jedza same to wazne.
Jutro je zabiore do weta moze jeszcze cos dostana narazie sa na samym immunidolu.
Medycznie obsluzone tz. Dropsik oczy zakropione,Helenka antyb.podany,Arletka dziasla zrobione + immunodol bo chyba rano nie podany nie wiem nie bylo zapisane jak co to wziela 2.,posmarowane ranki na glowce Baonicynem.
No niestety u Arletki wykryto bialaczke stad to drapanie, te dziasla i inne nadzerki.oraz powiekszone wezly chlonne.
Jest z Biedronem nic sie dzieje miedzy nimi z tym ze Arletka bardzo chce wyjsc nie chce siedziec.
Co do kuracji Virbagenem to jest kuracja 3-fazowa koszt ok.1000 zl /jedno podanie nic nie daje/
to nie ulecza jedynie przedluza kotu zycie o rok,dwa moze trzy.
Takze trzeba sie zastanowic i pozmawiac na ten temat z lek.wet. W/w informacje mam od lekarza dzis rozmawialam/
Klakier byl u kont.juz dobrze jest na luzie i ma apetyt. jak i Helenka.
Pozostali dobrze.
Na zdrowej - dobrze, oczy Gremlinom przemyte.
Apetyty dopisuja, Rozwolnien nie odnotowano.
Gape zabrali do adopcji., takze nie bedzie denerwowal Jozka albo odwrotnie nie wiadomo jak bylo :lol:
U mnie Trytek bardzo chory, opanowal go calciwirus jest na antyb.jutro z nim jedziemy.,wogole nie je, karmiony pluje masakra a on taki malenki nie wiem czy sie wykaraska ale bede sie nim opiekowac i leczyc jak najlepiej, chcialabym go odchowac bardzo.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt wrz 16, 2011 21:38 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dziewczyny bardzo proszę jutro cały dzień nie obstawiony i brak dyżuru na niedzielę rano.

terenia1

Post » Pt wrz 16, 2011 21:46 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

kciuki za Gapę :ok: :ok: :ok: oby szybko i bezboleśnie zaakceptował nowy domek. Ponieważ jutro rano brak chętnych na dyżur poczołgam się do chatki żeby kociaki nakarmić i wyczyścić co trzeba. Wielkich porządków nie dam rady zrobić.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt wrz 16, 2011 22:10 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

My bedziemy rano po rude takze medycznie obsluzymy.
Mozna wpisac Gosie i mnie.
Ale wieczorem ma dostac antyb.zastrzyk Helenka.? Niestety ja nie bede mogla.
Jeszcze co do Arletki ma antyb.lico-spektin zastrz.do wtorku /podawane rano/ w srode ma jechac do kontr. takze prosba do Mary aby z nia pojechala do Lupusa i zarazem dowie sie szczegolow. My juz nie wydolamy z tym jezdzenie - codziennie.
Aha Klimek ma przywieziony pro-kolin dostal dzis 2x jest zapisane w karcie.
Jeszcze mam do obsluzenia Weste i Miodka i tez nie ma kiedy bo sa ciagle wazniejsze przypadki :(

jadziaII

Post » Pt wrz 16, 2011 22:11 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot pisze:kciuki za Gapę :ok: :ok: :ok: oby szybko i bezboleśnie zaakceptował nowy domek. Ponieważ jutro rano brak chętnych na dyżur poczołgam się do chatki żeby kociaki nakarmić i wyczyścić co trzeba. Wielkich porządków nie dam rady zrobić.

Dziękuję Gosiu :D

terenia1

Post » Pt wrz 16, 2011 22:14 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot pisze:kciuki za Gapę :ok: :ok: :ok: oby szybko i bezboleśnie zaakceptował nowy domek. Ponieważ jutro rano brak chętnych na dyżur poczołgam się do chatki żeby kociaki nakarmić i wyczyścić co trzeba. Wielkich porządków nie dam rady zrobić.

Gosiu wszelkie porzadki dzis zrobily dziewczyny na rannej czyli Beata i Marta lacznie z odkurzaniem i wycieraniem kurzy, myciem podlog itd. sama widzialam :)
Takze nie ma wiele no chyba ze koty przez noc bardzo narozrabiaja. :lol:
Ty zrobisz to ja tamto i jakos to bedzie, gorzej z wieczorem.

jadziaII

Post » Pt wrz 16, 2011 23:39 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

To ja wezmę jutro wieczór. Skoro jedna seria Virbagenu niewiele daje to niewiele pomogła też Biedronkowi :cry: W środę naturalnie wezmę Arletkę i wszelkie inne koty w potrzebie do Lupusa... Dzięki za dziś :1luvu: Antybiotyki-zastrzyki jak trza w sobotę wieczorem to tez podam :ok:. A o co chodzi z Westą?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob wrz 17, 2011 0:13 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:To ja wezmę jutro wieczór. Skoro jedna seria Virbagenu niewiele daje to niewiele pomogła też Biedronkowi :cry: W środę naturalnie wezmę Arletkę i wszelkie inne koty w potrzebie do Lupusa... Dzięki za dziś :1luvu: Antybiotyki-zastrzyki jak trza w sobotę wieczorem to tez podam :ok:. A o co chodzi z Westą?

Dzięki Mara :D a podasz zastrzyk Helence, bo jak coś to na chwilę mogę podjechać, a i Agata do Ciebie będzie esmesowała, żeby jeszcze w przyszłym tygodniu załapać się z Tobą na dyżurek - a potem już sama klucz jej już dorobiłam.

terenia1

Post » Sob wrz 17, 2011 6:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

majencja pisze:Ok. Myślę że załatwiem sobie taniej bo po cenie hurtowej :mrgreen: Dzięki!!

Ja polecam CYKLOFERON dorosłemu kotu podaje sie 0,5 amp przez 5 dni. Jest zmacznie tańszy od ZILEXIS.
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

[poprzednia][następna]