Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
olafen pisze:Nie byłam u Edyty, dostałam od niej maila i nie dałam rady tam jechać, ale na pewno tam dotrę.
W warunkach umowy jest napisane, że jest to domek niewychodzący, i mam z tym problem. Od Edyty wiem, że obok ich podwórka jest ruchliwa ulica, dlatego warunkiem było, ze kotki na 100 % będą tylko w domu - jest inaczej.
Wiem, ze oni kotki bardzo kochają, ale boję się o nie.
Broszka pisze:olafen pisze:Nie byłam u Edyty, dostałam od niej maila i nie dałam rady tam jechać, ale na pewno tam dotrę.
W warunkach umowy jest napisane, że jest to domek niewychodzący, i mam z tym problem. Od Edyty wiem, że obok ich podwórka jest ruchliwa ulica, dlatego warunkiem było, ze kotki na 100 % będą tylko w domu - jest inaczej.
Wiem, ze oni kotki bardzo kochają, ale boję się o nie.
Edyta już w na początku lutego pisała o wypuszczaniu kotów - byłam pewna że wydałaś koty do wychodzącego domku sprawdzając wcześniej że są tam na to warunki![]()
Dlaczego nie reagowałaś na wzmianki o wypuszczaniu samopas bez smyczy?
Przecież jeśli ustaliłaś że domek będzie niewychodzący i jest to zawarte w umowie to powinnaś zareagować od razu że to niedopuszczalne![]()
Teraz będzie Ci trudno przekonać Edytę do niewypuszczania - koty przyzwyczaiły się wychodzić i trzeba sporo samozaparcia żeby je zamknąć w domu... niestety, szczerze wątpię żeby Edyta chciała to zrobić. A nawet jeśli Ci to obieca to nie będziesz miała pewności że to jest rzeczywiście prawda i koty nie są wypuszczane.
Według mnie musisz się zastanowić nad odebraniem jej kotów zanim stanie się nieszczęście
Adoptujący kota zobowiązuje się:
1) Zapewnić zwierzęciu wyżywienie, wodę i schronienie oraz utrzymanie w
granicach swojej posiadłości, nie wypuszczając swobodnie na tereny otwarte bez dozoru i zabezpieczenia.
2) Zapewnić zwierzęciu staranną opiekę weterynaryjną, a szczególnie
szczepienia ochronne.
3) Powiadomić w razie zaginięcia lub w razie śmierci powierzonego zwierzęcia.
4) W razie gdyby zwierzę nie spełniło oczekiwań adoptującego, zwróci on
je osobie, od której otrzymał kotka (nie przekaże go osobom trzecim, nie porzuci, nie odda do schroniska).
olafen pisze:Cytat z umowy.Adoptujący kota zobowiązuje się:
1) Zapewnić zwierzęciu wyżywienie, wodę i schronienie oraz utrzymanie w
granicach swojej posiadłości, nie wypuszczając swobodnie na tereny otwarte bez dozoru i zabezpieczenia.
2) Zapewnić zwierzęciu staranną opiekę weterynaryjną, a szczególnie
szczepienia ochronne.
3) Powiadomić w razie zaginięcia lub w razie śmierci powierzonego zwierzęcia.
4) W razie gdyby zwierzę nie spełniło oczekiwań adoptującego, zwróci on
je osobie, od której otrzymał kotka (nie przekaże go osobom trzecim, nie porzuci, nie odda do schroniska).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Myszorek i 66 gości