KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 17:01 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dorota Wojciechowska pisze:W oddali - samotny szary wilk :ryk:
Obrazek

A to mój Krzysiu :love:
Samotny szary Miś :smiech3:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lip 04, 2011 17:14 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

terenia1 pisze:I na koniec przeliczyłam skarbonkę - dokładnie uzbierało się 555zł. W części są to pieniądze za bazarki od Majki, Lidzi, Iwetki - a reszta wrzutki ze sprzedaży magnesików i przypinek. Dziękujemy bardzo serdecznie :1luvu:
Jutro te pieniądze wpłacę na konto Stowarzyszenia + jeszcze 62zł które było w skarbonce na kociarni :D

i ja jeszcze mam zapłacić 15 złotówek za tabliczkę od Iwetki :mrgreen:
Wrzucę we czwartek do skarbonki :smokin:

Cookie1706

Post » Pon lip 04, 2011 17:24 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze:
Obrazek

Ja nawet dostałam etet :mrgreen:
Czekam na przelew od zleceniodawcy :smiech3:

Cookie1706

Post » Pon lip 04, 2011 17:57 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:Przypominam jeszcze o dyżurach :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 04.07.-10.07.2011
04.07. pon. rano Gosia, Wiesia wie. Teresa
05.07. wt. rano Beatka wie.MaraS.
06.07. śr. rano Beatka wie. MaraS.
07.07. czw.rano brak wie. Cookie
08.07. piat rano Alienor wie. Cookie
09.07. sob. rano brak wie. Teresa
10.07. niedz. Dorotka wie. brak

bierzemy sobotę rano :D
A tak w ogóle to witam po mej nieobecności. Strasznie mi przykro, że nie mogłam być na kociej imprezie :cry: :cry: :cry: niestety, przyszłemu teściowi zachciało się urodzić akurat w dzień kociej imprezy...cóż. Mam nadzieję, że następnym razem się stawię :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pon lip 04, 2011 18:07 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Asiu dziękujemy za obsadzenie dyżurku :) no i też żałujemy, że Cię nie było, ale mama Bogusia godnie Cię zastępowała, a z teściem trzeba fajne relacje utrzymywać :wink:
Dyżurki już wklejam na 1 stronę, dziś nastąpiła lekka zamiana - wieczorny dyżur ma Mara a ja będę w środę wieczorkiem :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 04, 2011 18:27 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziewczyny sprawa INES :D
Ines ma szansę na domek i to całkiem realną natomiast są dwie sprawy do załatwienie, patrzyłam dziś w kociarni nie ma książeczki zdrowia Ines, a książeczka zadrowia na 100% była ponieważ Ines u nas była szczepiona - Pani twierdzi, że kotka została wydana bez książeczki zdrowia, więc nie wiem co się stało :?
Następna sprawa Ines niestety leje - rozmawiałam dziś z Panią Monika trzeba jej zrobić badanie moczu i wtym celu należy złąpać siuśki Ines - w tym celu muesimy ją przenieść do boksu - no i tu pytanie co dalej ma ktoś doświadczenie w łapaniu siusków, jest specjalny żwirek w tym celu, ale kosztuje 26zł :( jeśli nie da sie inaczej trezba ten żwirek zakupić, mocz musi być złapany do czystej wydezynfekowanej kuwety i też nie może stać całą noc :(
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę.
Ines też trzeba zrobić badanie krwi - w kierunku kreatyniny i mocznika jeśli nic nie pomyliłam, gdyby się dało jutro zabrać Ines z Nelką i pobrać krew na badanie jeden problem byłby z głowy :(

terenia1

Post » Pon lip 04, 2011 19:28 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:Dziewczyny sprawa INES :D
Ines ma szansę na domek i to całkiem realną natomiast są dwie sprawy do załatwienie, patrzyłam dziś w kociarni nie ma książeczki zdrowia Ines, a książeczka zadrowia na 100% była ponieważ Ines u nas była szczepiona - Pani twierdzi, że kotka została wydana bez książeczki zdrowia, więc nie wiem co się stało :?
Następna sprawa Ines niestety leje - rozmawiałam dziś z Panią Monika trzeba jej zrobić badanie moczu i wtym celu należy złąpać siuśki Ines - w tym celu muesimy ją przenieść do boksu - no i tu pytanie co dalej ma ktoś doświadczenie w łapaniu siusków, jest specjalny żwirek w tym celu, ale kosztuje 26zł :( jeśli nie da sie inaczej trezba ten żwirek zakupić, mocz musi być złapany do czystej wydezynfekowanej kuwety i też nie może stać całą noc :(
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę.
Ines też trzeba zrobić badanie krwi - w kierunku kreatyniny i mocznika jeśli nic nie pomyliłam, gdyby się dało jutro zabrać Ines z Nelką i pobrać krew na badanie jeden problem byłby z głowy :(

moze zabrać jej kuwete w boksie potem za kilka godzin podłożyć wyparzoną kuwete ze specjalnym zwirkiem, powinna siknąć :ok:
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon lip 04, 2011 19:59 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ja Jutro jadę na kontrolkę z Leą i ewentualne szczepienie.Jeżeli nikt się nie zgłosi to wezmę te dwie damy na badanie krwi,tylko...Czy one do tego badanie nie muszą być na czczo?
Nie ukrywam że dla mnie 3 koty +dziecko to problem logistyczny ale jak trzeba pomogę .

W środe mam sterylkę z KP .Jadę ok 10:30 .Jezeli ktoś byłby rano w kociarni i wsadził Ines do boksu i czystą wyparzona kuwetę, to może do tej godz Ines zrobi siuu na badanie? 8)
Teresa jak się zorganizujecie daj znać telefonicznie:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 04, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:Miodek rozchodzi łapkę, trzeba mu ją masować, mozna by podjechać do pani Halinki w Katowicach, która sie zajmuje rehabilitacją, zeby pokazała jak to robić ale kto pojedzie ?
UPRZEJMIE DONOSZĘ ŻE NASZA BOGUSIA ZAWODOWO ZAJMUJE SIĘ MASAŻAMI - na pewno nas nauczy jak pomóc Miodkowi :)
Tereniu dziękuję za możliwość uczestnictwa w imprezie -cieszę się że mogłam poznać osobiście Majencję i Lidkę bo innych znałam już wcześniej i z przyjemnością spotkałam szkoda tylko że tylko raz w roku -a czy by się nie godziło żebyśmy urządzili w kch opłatek albo coś -oczywiście po wyczyszczeniu kuwetek albo w jakiejś pobliskiej knajpie :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon lip 04, 2011 21:04 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

mar_tika pisze:Ja Jutro jadę na kontrolkę z Leą i ewentualne szczepienie.Jeżeli nikt się nie zgłosi to wezmę te dwie damy na badanie krwi,tylko...Czy one do tego badanie nie muszą być na czczo?

Do badania krwi jest tylko Ines nic Pani Doktor nie mówiła że musi być na czczo, Nelka z kolei będzie już od dziś wieczór w boksie i bedzie na czczo, z badaniem siusków musi się zwonić boks na razie wszystko zajęte, mam nadzieję że może za jakiś dziń, dwa coś się zwolni i trzeba Ines wtedy przenieść do boksów i łapać siuśki :)
Marta szczeponki już są.

terenia1

Post » Pon lip 04, 2011 21:13 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziś kilka minut byłam po pracy w Kociej Chatce - dowiozłam jedzonko dla maluszków suche i mokre, papierowe ręczniki i płyn dezynfekujący do mycia podłogi.
Miodka mam nadzieję Mara wypuści wieczorem z boksu - spokojnie chłopak był ze 3 tygodnie w gipsie to nie wie do czego służy łapka - da radę to młodzieniaszek :)
Na jutro będzie potrzebny boks dla kotki po sterylce to następna kotka spod Urzędu Pracy w Sosnowcu - sprawa była załatwiana w trybie pilnym bo kotka lada dzień się rozsypie, mam nadzieję że dziś wieczór lub jutro rano ją złapią i do wiozą do lecznicy na sterylkę aborcyjną :(
Jadziu czy założyłaś Miodkowi książeczkę zdrowia - jeśli tak to włóż do przgródki na książeczki zdrowia jeszcze w tym tygodniu trzeba kociaka zaszczepić.
Marta Lei też załóż ksążeczkę zdrowia - niech Pani Doktor wpisze jej też sterylkę.

terenia1

Post » Pon lip 04, 2011 21:14 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

gosiakot pisze:
Filomen pisze:Miodek rozchodzi łapkę, trzeba mu ją masować, mozna by podjechać do pani Halinki w Katowicach, która sie zajmuje rehabilitacją, zeby pokazała jak to robić ale kto pojedzie ?
UPRZEJMIE DONOSZĘ ŻE NASZA BOGUSIA ZAWODOWO ZAJMUJE SIĘ MASAŻAMI - na pewno nas nauczy jak pomóc Miodkowi :)
Tereniu dziękuję za możliwość uczestnictwa w imprezie -cieszę się że mogłam poznać osobiście Majencję i Lidkę bo innych znałam już wcześniej i z przyjemnością spotkałam szkoda tylko że tylko raz w roku -a czy by się nie godziło żebyśmy urządzili w kch opłatek albo coś -oczywiście po wyczyszczeniu kuwetek albo w jakiejś pobliskiej knajpie :)

Gosiu a może zakończenie lata? zawsze to troche wczesniej niz wigilia ;)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon lip 04, 2011 21:18 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Iweta pisze:Gosiu a może zakończenie lata? zawsze to troche wczesniej niz wigilia ;)

Można zrobić pijaczonki :mrgreen:

terenia1

Post » Pon lip 04, 2011 21:37 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

W sprawie badań krwi- kot powinien być na czczo inaczej wyniki będa nieprawidłowe i szkoda go niepotrzebnie kłuć.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon lip 04, 2011 21:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

wiesiak pisze:W sprawie badań krwi- kot powinien być na czczo inaczej wyniki będa nieprawidłowe i szkoda go niepotrzebnie kłuć.

Dzięki Wiesiu, to musimy się z Ines wstrzymać zarówno z badaniem krwi jak i siuśków do czasu jak się zwolni boks.

terenia1

[poprzednia][następna]