BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2011 0:00 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Cindy pisze:Pomalu domyslam sie - na czym polega ich dzialalnosc - statystyka sie liczy 8O

No tak. licznik to podstawa :roll:
Ja się przekonałam o tym 2,5 roku temu.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 28, 2011 0:01 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Cindy pisze:.....
A ponoc krowa co duzo ryczy - malo mleka daje....tak slyszalam.

I to jest bardzo trafne stwierdzenie i tyczy się ono Erin
Erin pisze:
Czarnulka21 pisze:Erin jakoś nie przypominam sobie, żebyś oferowała jej DT - przypominam jesteś mocna tylko w pisaniu - gorzej z czynami :roll:

Dom był oferowany, ale Kotkowo oczywiście to olało.
Więc radzę popracować nad własną pamięcią.
I więcej empatii dla zwierząt, jeśli ta działalność ma innych przekonać.

Erin ale ja pisze tu o Tobie a nie o Pinokio - zauważ - miałaś swoją szansę dać tej kici DT - olałaś to :(

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Sob maja 28, 2011 0:09 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Cindy pisze:Pozytywny przyklad to moze w koncu dalabys Ty :roll:
Ale osobiscie dam Ci rade - skoncz lepiej pisac tu na foum - bo widze to czarno...ledwo zaczelas a juz zaczynasz od klotni i zasmiecania watku.
A ponoc krowa co duzo ryczy - malo mleka daje....tak slyszalam.

więc ciągle czekamy na Wasze przykłady...

taaak... licznik! zapomniałam... ile to byłoby postów, ach!
więc ja zbiorowo: dobranoc wszystkim cioteczkom, koteczkom, kciuki, kciuki, kciuki, dzień dobry, miłego przed- i po- południa...
do wieczora mam nadzieję zdążę z 'dobranoc' na wątkach w których piszę...
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Sob maja 28, 2011 0:10 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Czarnulka21 pisze:
I to jest bardzo trafne stwierdzenie i tyczy się ono Erin

Której Kotkowo w tej dziedzinie robi super konkurencję :ok:

Czarnulka21 pisze:Erin ale ja pisze tu o Tobie a nie o Pinokio - zauważ - miałaś swoją szansę dać tej kici DT - olałaś to :(

Poważnie? A w którym momencie od "zaangażowania" się w to Kotkowa?
Skoro nawet pinokio odmówiłyście prawa do zabrania kociej matki.
Bujać to Kotkowo umie, nie powiem - na szczęście coraz więcej osób to widzi.
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2011 0:12 przez Erin, łącznie edytowano 2 razy

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 0:11 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Szałwia pisze:
taaak... licznik! zapomniałam... ile to byłoby postów, ach!
więc ja zbiorowo: dobranoc wszystkim cioteczkom, koteczkom, kciuki, kciuki, kciuki, dzień dobry, miłego przed- i po- południa...
do wieczora mam nadzieję zdążę z 'dobranoc' na wątkach w których piszę...

Jakie to szczęście dla niektórych, że koty nie umieją mówić 8)
Chociaż z drugiej strony wielka szkoda.

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 0:14 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Czy jednak jest tak, że większości bezdomnych kotów przydają się kciuki i powitania na forum na dzień dobry i dobranoc, czy jednak działanie?
Obrazek

Szałwia

Post » Sob maja 28, 2011 0:15 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Tak, działanie tak. Jak najbardziej.
Stwarzanie pozorów - nie koniecznie 8)

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 0:23 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:Tak, działanie tak. Jak najbardziej.

no... no... kiedy? gdzie?
Obrazek

Szałwia

Post » Sob maja 28, 2011 0:26 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Pokaż Erin w którym to momencie Kotkowo odmówiło prawa do zabrania kotki?

pinokio_ pisze:Przeczytalam jeszcze raz spokojnie kilka ostatnich stron i wiem, ze nie powinnysmy sie spierac. Kotkowo i kobiety zajęły się kotami profesjonalnie i choc mają pelne rece roboty, nie odmowily pomocy. Poswiecily czas i z determinacją przeszly wiele dni zeby wilk byl syty i owca cala. Kobieta zaszczuta latami przez ludzi, i bardzo chora, opiekowala się jak potrafiła. Pewnie kazdy na jej miejscu zachowywalby sie tak samo. Krzyczala, rugala, bronila, bo wiele wiele razy krzywdzili jej te koty. Napuszczali psy, rozwalali budki. Przypomnialo mi sie, jak kiedys w zimie zapytalam brata o te siedzące koty na parapecie, a on mi powiedzial, ze kazdą budkę rozwalają. Mowil mi ze Administracja nie pozwalala na budki. Miala tez koty w mieszkaniu, ale ze wzgledu na chorobe nie miala sily sprzatac, a jesli ktos taki chory jest to nie moze byc w mieszkaniu smrod i brod. Kobieta moze nawet i nie wiedziala o starylizacji. Jest czlowiekiem i ma prawo zeby traktowac ją z szacunkiem. Ma serce i jest oddana tym kotom. Skoro miala to szczescie, ze w koncu są ludzie, ktorzy chcą jej i zwierzetom pomoc, to zwroccie uwagę, ze podjela jednak wspolpracę, otwiera sie powoli. Tez mysle, ze nie mozna jej pozbawiac tej kotki. Nie mozna stracic jej zaufania. To zbyt krzywdzace bedzie kotom i tej kobiecie.
Wiem, ze zrobicie tak, zeby było jak najlepiej. Macie w tym ogromne doświadczenie i ja od siebie przepraszam za całe to zamieszanie. Chciałam i nadal chcę zeby było ok. :kotek: :ok:

edit: juz tak mam, ze najpierw mowie, potem mysle
niepotrzebnie wyskoczylam z tym dt. postaram sie na przyszlosc najpierw dobrze ocenic sytuacje, przemyslec, a potem "wyskakiwac". Robcie swoje :ok: :1luvu: PRZEPRASZAM :oops: (normalnie az mi wstyd)

Patmol pisze:Maluchy w DT i mamusia jak je odkarmi też już zabezpieczona -ma szansę na normalny dom u pinokio :ok:

Nie mogę wziąć jej na stałe raczej, chodzilo mi o dt. Nie upieram sie jednak, to byla tylko propozycja, bo myslalam, ze nie moze byc tam gdzie jest. Tak jak pisalam, nie chce być przyczyną sporów. Wiem, ze bedzie dobrze.

Erin pisze:...
Stwarzanie pozorów - nie koniecznie 8)

Od stwarzania pozorów jesteś tutaj Ty - Erin

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Sob maja 28, 2011 0:29 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Cytowanie pinokio nic tutaj nie pomoże.
Wywalenie kotki na bruk jest faktem i wszyscy już to widzą.
Więc taka serdeczna prośba - nie oceniajcie innych swoją miarą, bo jest to dla nich po prostu OBRAŹLIWE.

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 0:30 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Szałwia pisze:

No właśnie - GDZIE to działanie Kotkowa?
Działanie, nie pozory. No GDZIE?
Ano nigdzie 8)

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 0:35 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Szałwia pisze:Czy jednak jest tak, że większości bezdomnych kotów przydają się kciuki i powitania na forum na dzień dobry i dobranoc, czy jednak działanie?

Przeciez wszelkie formy grzecznosciowe nie przeszkadzaja bezdomnym kotom - natomiast mile powitania i zwroty grzecznosciowe byc moze pomagaja forumowiczkom,
Nie widze w tym nic zlego - jesli ktos ma czas bo np. nie pracuje zawodowo - to lepiej zwracac sie do siebie grzecznie niz po chamsku :roll:
Jesli to jest sola w Twoim oku - to dziwi mnie to bardzo :roll:
Fenomenem tego forum jest dla mnie fakt, ze w ciezkich chwilach - formumowiczki zawsze staja na wysokosci zadania i wspomagaja sie wzajemnie. Wiele istnien kocich zostalo juz uratowanych wlasnie dzieki szybkiej reakcji i pomocy zarowno finansowej jak tez udzielanych rad. I milo sie czyta watki pisane kulturalnie i w milej formie jak przystalo zreszta na kobiety. Zauwazyc tez mozna, ze nawiazuja sie szczere przyjaznie osob, ktore nie znaja sie osobiscie a mimo to darza sympatia, bo laczy ich wspolny cel i zamilowania.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob maja 28, 2011 0:36 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Tak Cindy - na szczęście na Miau jest sporo takich wątków :ok:

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 0:39 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:Tak Cindy - na szczęście na Miau jest sporo takich wątków :ok:

I oby byly tylko takie :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob maja 28, 2011 1:01 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:
Szałwia pisze:

No właśnie - GDZIE to działanie Kotkowa?
Działanie, nie pozory. No GDZIE?
Ano nigdzie 8)

Ano nigdzie
konkretnie nie mówisz o swoim działaniu... Bo kciuki, łapki, dobranocki, serduszka - to wiemy. Ale przyznasz - to nie konkrety. A pytania wielokrotnie już padały...

Cindy pisze:Przeciez wszelkie formy grzecznosciowe nie przeszkadzaja bezdomnym kotom - natomiast mile powitania i zwroty grzecznosciowe byc moze pomagaja forumowiczkom,
Nie widze w tym nic zlego - jesli ktos ma czas bo np. nie pracuje zawodowo - to lepiej zwracac sie do siebie grzecznie niz po chamsku. Jesli to jest sola w Twoim oku - to dziwi mnie to bardzo

mnie dziwi że to Cię dziwi. Jak ktoś ma czas - super. Ale nie ma się to nijak do grzecznego/niegrzecznego odnoszenia. A jeszcze miałoby to być solą w oku? moim? No nie wiem... bo niby dlaczego miały by być?
Obrazek

Szałwia

[poprzednia][następna]