KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 11:34 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Edytka1984 pisze:dzis jeszcze klub audi a3.net - dowie się o tym
TZ obiecał podesłać im linka

Może założyć wątek na forum klubu Citroena?
Już nie wierzę w prawdziwość danych, ale kto wie, ten "nowy" ma ponoć citroena.
Bez danych osobowych, żeby nie robić paniki, po prostu post o filmie z prośbą o pomoc w lokalizacji.
Próbowałam się tam zalogować i nie mogę, błąd mi wyskakuje.
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 11:35 przez Bryska4, łącznie edytowano 1 raz

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro gru 29, 2010 11:34 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Catnaperka pisze:
Zofia&Sasza pisze:Szanowni Państwo,
Piszę w sprawie ważnej dla wszystkich i proszę o niepozostawianie tej wiadomości bez odzewu. Większość portali internetowych obiegł amatorski film na którym widzimy 3-4 letniego chłopca znęcającego się nad kotem.Dziecko zostało sprowokowane do tego czynu zostało przez osobę starszą.Uderzało kotem o ścianę, potem trzymając za ogon uderzało o drewnianą część fotela. Na koniec rzucało już prawie nieżywym zwierzęciem.
Na forach obrońców zwierząt od kilku dni wrze dyskusja. Ja jestem przekonana, że organizacje zajmujące się obrona praw dziecka powinny wesprzeć nas, kociarzy, w naciskach na prokuraturę i policję, aby sprawa została jak najszybciej wyjaśniona, a winni - ukarani.
Ktoś skłonił małego chłopczyka do czynności nagannej moralnie i sprzecznej z polskim prawem. Jestem pewna, że nie pozostaniecie Państwo na to obojętni. I dzieci i zwierzęta to istoty słabsze, łatwo je skrzywdzić. Nie wolno nam na to pozwalać!
Z szacunkiem - Tu moje imię i nazwisko

Link do filmu:
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/bulwers ... ,klip.html

Takiej treści maila wysłałam do organizacji zajmujących się ochroną praw dziecka. Może ktoś się zechce przyłączyć do mailingu?

Adresy:
rpd@brpd.gov.pl,
kopd@kopd.pl,
tpd-zg@tpdzg.org.pl,
radafundacji@fpbb.pl,
fdn@fdn.pl,
fundacja@kidprotect.pl,
wosp@wosp.org.pl,
plus@free.ngo.pl

Rozesłane!

Dzięki! Mnie się to wydaje ważne, bo taki WOŚP czy Rzecznik Praw Dziecka mają zdeczka większą siłę przebicia niż TOZ...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 29, 2010 11:35 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

pomoc temu kiciowi to jedno tylko że podejrzewam że może juz nie żyć,az boję się myśleć ale podejrzewam że umarł w męczarniech rzucony byle gdzie przez tego zwyrodnialca.przecież jak nalręcił film to zajął się filmem a nie kotem-nie oszukujmy się.. :(

ale trzeba namierzyć ten dom i podać do prokuratury!!!!podawali że policja już szuka ale MY MUSIMY TEGO PRZYPILNOWAĆ!!!

gdybyśmy zmusili jakoś policję a potem prokuraturę
aby nie zaniechali działania!!!-wiem na pewno że oni wszystko i wszystkich potrafią znależć jeśli tylko chcą! ale musimy ich zmusić aby chcieli!!!

To oni nie my,mają OBOWIĄZEK SZUKAĆ I ZNALEŻĆ!! ten dom-mają metody- kto wrzucił z jakiego komputera-mogą w ten sposób zlokalizować mieszkanie. wiem że już szukają po kocie ip,ale nasza w tym głowa aby nie "umorzyli spra3wy" a doprowadzili ją do końca!!!

Możemy się przecież na miau zebrać w wielką grupę-jest nas tu masa,i żądać od nich dochodzenia zakończonego znalezieniem tego zwyrodnialca!
są tu ludzie mający znajomości i na wysokich stanowiskach-niech każdy zastanowi się jak moze sprawę popychać do przodu..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro gru 29, 2010 11:35 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Na Polsat News też puszczają te łagodniejsze kawałki filmu :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Śro gru 29, 2010 11:37 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Fakt to świetny pomysł! Żeby w papierowej wyszło byłoby idealnie! Może ktoś ma jakieś znajomości w Fakcie, żeby o to prosić? Czy ślemy listy do redakcji?

SyberyjskiSen miała dzisiaj rozmawiać z rzeczniczką na temat nagrody. Jeszcze nigdzie nie wpłacać. Po południu pewnie będzie więcej info.

Ludzie powinni tez pisać dlaczego to ten ktoś kogo podają (rozpoznali dziecko, mieszkanie, kota itp) Ale każdy trop jest ważny - żeby tylko policja sprawdzała!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro gru 29, 2010 11:38 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 11:39 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Smarti 100% racji! Nie odpuścimy!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 11:40 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Spora ekipa wykopu pracuje nad uzyskaniem danych sprawcy. Do tej pory zawsze byli wyjątkowo sprawni. M.in. znaleźli sprawcę wrzucenia kota do dmuchawy.
ObrazekObrazek

Bydgoszczanin31

Od: Czw sty 12, 2006 8:40

Post » Śro gru 29, 2010 11:40 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

smarti pisze:pomoc temu kiciowi to jedno tylko że podejrzewam że może juz nie żyć,az boję się myśleć ale podejrzewam że umarł w męczarniech rzucony byle gdzie przez tego zwyrodnialca.przecież jak nalręcił film to zajął się filmem a nie kotem-nie oszukujmy się.. :(

ale trzeba namierzyć ten dom i podać do prokuratury!!!!podawali że policja już szuka ale MY MUSIMY TEGO PRZYPILNOWAĆ!!!

gdybyśmy zmusili jakoś policję a potem prokuraturę
aby nie zaniechali działania!!!-wiem na pewno że oni wszystko i wszystkich potrafią znależć jeśli tylko chcą! ale musimy ich zmusić aby chcieli!!!

To oni nie my,mają OBOWIĄZEK SZUKAĆ I ZNALEŻĆ!! ten dom-mają metody- kto wrzucił z jakiego komputera-mogą w ten sposób zlokalizować mieszkanie. wiem że już szukają po kocie ip,ale nasza w tym głowa aby nie "umorzyli spra3wy" a doprowadzili ją do końca!!!

Możemy się przecież na miau zebrać w wielką grupę-jest nas tu masa,i żądać od nich dochodzenia zakończonego znalezieniem tego zwyrodnialca!
są tu ludzie mający znajomości i na wysokich stanowiskach-niech każdy zastanowi się jak moze sprawę popychać do przodu..

o właśnie tego trzeba pilnować,rozpowszechniać i działać by nie było finału - umorzenie sprawy
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro gru 29, 2010 11:41 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

solaris pisze:
Bryska4 pisze:Ja też nie mam Polsatu. Co mówią? Jakieś postępy, czy to samo co wczoraj?

Nic w sprawie postępów w sprawie tylko wywiad z szefową TOZ w Warszawie nt filmu , czym tłumaczą się sprawcy takich bestialskich czynów , których jest coraz więcej niestety itp.Na zakończenie podali , że będą jeszcze wracac do tematu filmu jeszcze wielokrotnie w ciągu dnia to może jakieś postępy w sprawie przedstawią.

To my musimy się domagać postępów w sprawie!!
niech każdy pomyśli kogo zna, kto może pomóc,może razem coś wymyślimy!

i faktycznie zbierać na nagrodę i rozpropagować coś na kształt listu gończego!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro gru 29, 2010 11:43 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

CatAngel pisze:http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4694541&start=810 i zaś te dane

Ludzie, litości! Przecież my NIC tak naprawdę nie wiemy. Za moment, ktoś może wrzucić na net np. moje dane i napisać, że to ja nakręciłam. Ustawa o Ochronie Danych Osobowych się kłania. Naprawdę można komuś wyrządzić wielka krzywdę...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro gru 29, 2010 11:43 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Czy zna ktoś kogoś z Faktu? To dość popularna gazeta, mnóstwo ludzi ją czyta. A może METRO, SuperExpres?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 11:44 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

jak tego od dmuchawy namierzyli to i tego namierzą!!

ja na razie porozsyłam po wszystkich swoich wątkach a i do nagrody się dołoże choćbym miała nie jeść.

smarti

Post » Śro gru 29, 2010 11:45 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Catnaperka pisze:Czy zna ktoś kogoś z Faktu? To dość popularna gazeta, mnóstwo ludzi ją czyta. A może METRO, SuperExpres?

A oni tego nie dali w papierowym wydaniu?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro gru 29, 2010 11:45 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Zosiu ja nie podaję jego danych tylko link.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]