25 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 13, 2012 12:32 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

porażka.....
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob paź 13, 2012 16:52 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To Wasza wina. Wina tych wszystkich, którzy wspierają zbieraczy. Wina tych wszystkich, którzy hodują i pielęgnują na forum takie postawy. Wina tych wstawiających bezrefleksyjnie pierdyliony aniołków i koronek. Wina tych wszystkich, którzy propaguję kocie obozy koncentracyjne, małe blokowe schroniska - a czasem wcale nie małe.

Z panią Haliną były już przecież kłopoty, już było zagrożenie odebrania jej kotów. Zamiast te koty wydać i zapewnić im domy, co zrobiłyście?

A teraz, np Ty Dykatatura zamiast tutaj rwać szaty, zabierz koty ze schronu, rozdaj tym, którzy wspierali zbieraczkę. Kinia098, ile masz w domu kotów? Sia, a Ty? Zamiast lać krokodyle łzy, pomóżcie tym kotom, konkretnie, realnie. Wspomagałyście zbieraczkę? Ponieście konsekwencje tego wsparcia, może to Was czegoś nauczy.

Teraz osoby wspierajace niegdyś panią Halinkę i jej działalność mają moralny obowiązek zabrania tych kotów do domów, rozdzielenia ich między siebie.

Żal mi tych kotów ogromnie, ale przecież to pani Halina i pośrednio Wy zgotowałyście im taki los. W każdym takim przypadku to kwestia czasu. I niestety za głupotę ludzi, cierpią zwierzęta. I mam nadzieję, że i do innych zbieraczek zapuka straż miejska albo policja. Może wówczas takie chore, patologiczne postawy przestaną być promowane.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob paź 13, 2012 17:15 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol:

Chcę się ustosunkować do powyższego posta i jednocześnie będzie to ostatnia moja wypowiedź w tym wątku. Nie mam i nie miałam nic wspólnego w związku z zaistniałą sprawą i bardzo proszę, żeby mnie z nią nie łączyć. Zadałam bardzo istotne pytanie wyłącznie z tego powodu, że nie wiadomo mi nic na temat, by straż miejska działała na tej samej zasadzie, co policja i miała prawo wtargnąć komuś do mieszkania. Nie znam pani Haliny, nie znam też dziewczyn, które jej pomagały i jestem całkowicie bezstronna. Nie wiadome mi jest też, czy stało się dobrze czy źle.

A tak na przyszłość: nieuprzejme uderzanie personalnie w osoby, których się nie zna i które nie są związane ze sprawą, jest co najmniej nie na miejscu. ;)

P.S. A ty, casica, ile masz kotów? :twisted:
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44

Post » Sob paź 13, 2012 17:21 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sia pisze::lol:

Chcę się ustosunkować do powyższego posta i jednocześnie będzie to ostatnia moja wypowiedź w tym wątku. Nie mam i nie miałam nic wspólnego w związku z zaistniałą sprawą i bardzo proszę, żeby mnie z nią nie łączyć. Zadałam bardzo istotne pytanie wyłącznie z tego powodu, że nie wiadomo mi nic na temat, by straż miejska działała na tej samej zasadzie, co policja i miała prawo wtargnąć komuś do mieszkania. Nie znam pani Haliny, nie znam też dziewczyn, które jej pomagały i jestem całkowicie bezstronna. Nie wiadome mi jest też, czy stało się dobrze czy źle.

A tak na przyszłość: nieuprzejme uderzanie personalnie w osoby, których się nie zna i które nie są związane ze sprawą, jest co najmniej nie na miejscu. ;)

P.S. A ty, casica, ile masz kotów? :twisted:

Mam cztery, wystarczająca ilość.
Nigdy nie wspieram zbieraczek, przeciwnie, zawsze protestuję przeciwko takim postawom.
A czy uczestniczylaś w wątku wcześniej, nie wiem. Nie chce mi się tego czytać.

A rozwiewając wątpliwości - tak, straż miejska ma prawo do interwencji tego typu.

casica

Post » Sob paź 13, 2012 18:27 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

casica pisze: Kinia098, ile masz w domu kotów? Sia, a Ty? Zamiast lać krokodyle łzy, pomóżcie tym kotom, konkretnie, realnie. Wspomagałyście zbieraczkę? Ponieście konsekwencje tego wsparcia, może to Was czegoś nauczy.

W domu mam wystarczająco dużo kotów i więcej mi nie trzeba. Czy może według ciebie znajdzie się u mnie jednak jeszcze miejsce dla kolejnych kotów ? Ok, wezmę z piątkę do siebie, bo przecież pomagałam p. Halinie ( w sumie to chyba bardzo mało.... jedynie ogłaszałam kocięta, które szukały domów, prowadziłam album na fejsie...nie pamiętam co jeszcze, ale moja pomoc, niestety, była i tak bardzo mała dla p. Haliny ). Tylko, że zaraz ja będę w takiej sytuacji, że nie poradzę sobie z liczbą zwierząt w domu i będziesz na mnie pluć ( nie mówię tutaj, że p.Halina sobie nie radziła, czy coś ) To co, brać koty? Przecież ty masz tylko 4 ( dodam, że mam więcej od ciebie.. ), więc czemu nie weźmiesz chociaż jednego? Przecież nie chodzi tu już o "zbieraczkę" i wspomagających tylko o zwierzęta, prawda ? To one teraz są najważniejsze, czyż nie ?

A gdzie ty byłaś, przecież wątek p.Halinki nie jest od dzisiaj ? Czemu nie zaoferowałaś pomocy ? Mam tu na myśli pomoc w kwestii adopcji. Wydaje mi się, że p.Halina na pewno kilka kotów do adopcji by oddała ( z resztą, maluchy i kolejne znajdy oddawała do adopcji... :roll: ). Może nie wszystkie, ale część na pewno. Czemu cię wtedy nie było ? Pojawiasz się chyba tylko wtedy, gdzie można wszystkich oczerniać, jakie "szkody" zrobili dla kotów. Myślę, że gdyby kilka osób zaczęło z całym zaangażowaniem pomagać p.Halinie, to na pewno dałaby się namówić na wyadoptowanie kilku/kilkunastu? kotów. Co mogła taka jedna Ania ? Co można było zdziałać przez nieliczne ogłoszenia, nie za dobre zdjęcia ?

Nie wiem, jak do końca zebrało się tyle kotów u p.Haliny, ale myślę, że gdyby ktoś wcześniej zaczął jej pomagać w szukaniu domów dla kotów, to nie byłoby ich tyle w jej domu. Musiała sobie nie radzić ze znajdywaniem dobrych domów, z przejściem obojętnie obok potrzebującego zwierzęcia i dlatego nagromadziła tyle zwierząt.

I przytocz mi te krokodyle łzy, proszę. A, co do sia- to najpierw się zorientuj, a dopiero potem komuś coś zarzucaj.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob paź 13, 2012 18:45 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

casica pisze:To Wasza wina. Wina tych wszystkich, którzy wspierają zbieraczy. Wina tych wszystkich, którzy hodują i pielęgnują na forum takie postawy. Wina tych wstawiających bezrefleksyjnie pierdyliony aniołków i koronek. Wina tych wszystkich, którzy propaguję kocie obozy koncentracyjne, małe blokowe schroniska - a czasem wcale nie małe.

Z panią Haliną były już przecież kłopoty, już było zagrożenie odebrania jej kotów. Zamiast te koty wydać i zapewnić im domy, co zrobiłyście?

A teraz, np Ty Dykatatura zamiast tutaj rwać szaty, zabierz koty ze schronu, rozdaj tym, którzy wspierali zbieraczkę. Kinia098, ile masz w domu kotów? Sia, a Ty? Zamiast lać krokodyle łzy, pomóżcie tym kotom, konkretnie, realnie. Wspomagałyście zbieraczkę? Ponieście konsekwencje tego wsparcia, może to Was czegoś nauczy.

Teraz osoby wspierajace niegdyś panią Halinkę i jej działalność mają moralny obowiązek zabrania tych kotów do domów, rozdzielenia ich między siebie.

Żal mi tych kotów ogromnie, ale przecież to pani Halina i pośrednio Wy zgotowałyście im taki los. W każdym takim przypadku to kwestia czasu. I niestety za głupotę ludzi, cierpią zwierzęta. I mam nadzieję, że i do innych zbieraczek zapuka straż miejska albo policja. Może wówczas takie chore, patologiczne postawy przestaną być promowane.

Owszem wspierałam w leczeniu tych które już tam były, szukałam domów i znalazłam ich ogromną ilość.
Gdyby p. Halina była zbieraczką to pewnie liczba kotów w jej domu by się powiększyła, a jakoś tak się nie stało. Kotów wręcz ubyło.
Jako osoba wydająca koty doskonale wiesz jak wydaje się do adopcji koty stare, schorowane zasiedziałe od lat. kociaki które trafiały do azylu były oddawane do domów.
Obecnie sama mam tymczasa w domu i szukam mu DS i nie patrzę, że właściciel mieszkania sobie tego nie życzy, i wiele razy miałam u siebie kociaki które znalazła p. Halina żeby nie musiały siedzieć w azylu.
Znam wielu zbieraczy i uwierz mi im nie pomagam.
A pani Halina wiele razy uratowała koty na wycieńczeniu właśnie ze schroniska gdzie teraz siedzą jej koty.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob paź 13, 2012 19:05 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po pierwsze - w którymś z wątków tej osoby zadałam pytanie o adopcje. Delikatnie mówiąc - szału nie było. A moim zdaniem właśnie pomoc w adopcjach - nie nowo przybyłych, a 'rezydentów' - byłaby jedynym sensownym rozwiązaniem.
Problem z sąsiadami, właścicielem budynku nie powstał wczoraj. Akcja 'jak ukryć koty' odbyła się ile, rok temu? Żal mi tych kotów okropnie, ale taki scenariusz był do przewidzenia :( Teraz chyba trzeba szukać dt dla kotów, które wylądowały w schronie. I tak, uważam że stałe bywalczynie wątku powinny czuć się do tego zobligowane moralnie. Bo wbrew zdrowemu rozsądkowi utwierdzały tę nieszczęsną kobietę w przekonaniu, że wszystko będzie dobrze...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob paź 13, 2012 20:51 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaznaczam ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob paź 13, 2012 20:55 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

casica pisze:To Wasza wina. Wina tych wszystkich, którzy wspierają zbieraczy. Wina tych wszystkich, którzy hodują i pielęgnują na forum takie postawy. Wina tych wstawiających bezrefleksyjnie pierdyliony aniołków i koronek. Wina tych wszystkich, którzy propaguję kocie obozy koncentracyjne, małe blokowe schroniska - a czasem wcale nie małe.

Kocie obozy koncentracyjne wiesz co ty piszesz .....

lidka02

Post » Sob paź 13, 2012 22:35 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lidka02 pisze:

Też oburzył mnie ten komentarz :x
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob paź 13, 2012 22:44 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EVA2406 pisze:
lidka02 pisze:

Też oburzył mnie ten komentarz :x

One zawsze się czepiają ciekawe co one robią jak pomagają .Dziewczyny zrobiły kawał dobrej roboty i niech robią to nadal .Ja wciąż nie rozumiem jak mogli koty zabrać .Bym poruszyła niebom i ziemie te koty ze schronu trzeba zabrać do ich domu tam gdzie były ...A to wszystko pewnie dzięki życzliwym sąsiadom tym co chodzą co dzień na modły i im koty zawadzają... :twisted: Wiem że jedna w Bydgoszczy w bloku ma 60kotów to jest zbieractwo i był tam TOZ jest pod opieką kogoś tam i mieszka w bloku i nikt jej kotów nie odbiera .Coś tu nie pasuje dziewczyny nie poddawajcie się nie patrzcie co ktoś nie życzliwy tu pisze .Te koty tam na was czekają...

lidka02

Post » Sob paź 13, 2012 22:59 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lidka02 pisze:ciekawe co one robią jak pomagają .

One m.in. finansują antykoncepcję i kastracje Twoich podopiecznych, lidka02, a także pomagają Ci wywalczyć to, co należy Ci się od gminy
akurat Ty chyba nie masz wielu podstaw do narzekania na onych.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob paź 13, 2012 23:17 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beliowen pisze:

One m.in. finansują antykoncepcję i kastracje Twoich podopiecznych, lidka02, a także pomagają Ci wywalczyć to, co należy Ci się od gminy

Tak wiem podziękowałam .
Ale mam zdanie jakie mam i nie podoba mi się że tu pisze się takie teksty obozy itd , dziewczyny zrobiły kawał dobrej roboty i niech robią to nadal .Nie każdy ma odwage albo ktoś nie może zabrać do siebie kota kotów ,a chciał by jakoś pomóc przy kotach to dlaczego nie .Po co ta krytyka za co, za dobre chęci ..
Pisząc to co napisałam myślałam o tym czy casicca i zosia pomagają kotą na co dzień na ulicy , maja w domu itd .Bo stukać w klawiaturę to jest coś innego jak spotykanie się z problemem na co dzień ...
Mając taka ilość kotów jaką mam wiem jak to jest .Według casiccy spotkajac na drodze nowego kota , biede bo zdrowy sobie poradzi co powinnam zrobic , spojrzeć na niego i powiedziec pomogła bym ci ale już mam za dużo i idę dalej :? ale ja idę dalej tylko że pod pachą z tym kotem i tym się różnimy .

lidka02

Post » Sob paź 13, 2012 23:30 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lidka02 pisze:
Beliowen pisze:

Tak wiem podziękowałam .
Ale mam zdanie jakie mam i nie podoba mi się że tu pisze się takie teksty obozy itd , dziewczyny zrobiły kawał dobrej roboty i niech robią to nadal .Nie każdy ma odwage albo ktoś nie może zabrać do siebie kota kotów ,a chciał by jakoś pomóc przy kotach to dlaczego nie .Po co ta krytyka za co, za dobre chęci ..
Pisząc to co napisałam myślałam o tym czy casicca i zosia pomagają kotą na co dzień na ulicy , maja w domu itd .Bo stukać w klawiaturę to jest coś innego jak spotykanie się z problemem na co dzień ...
Mając taka ilość kotów jaką mam wiem jak to jest .Według casiccy spotkajac na drodze nowego kota , biede bo zdrowy sobie poradzi co powinnam zrobic , spojrzeć na niego i powiedziec pomogła bym ci ale już mam za dużo i idę dalej :? ale ja idę dalej tylko że pod pachą z tym kotem i tym się różnimy .

Uprzejmie proszę o zaprzestanie interpretacji jak wygląda świat wg casicy, nie sądzę, żebyś miala dostateczną wiedzę na mój temat. Także na temat tego co robię, czego nie.

Natomiast doskonale rozumiem Twoją reakcję na mój post. Pytanie, czy Twoje fanki, które tak radośnie wklejają aniołki i inne radosne ikonki gdy bierzesz kolejnego chorego kota, na którego leczenie Cię nie stać, otóż czy te fanki, w sytuacji takiej jak opisana będą wklejać ikonki płaczące czy zrobią coś konkretnego dla tych hipotetycznie odebranych kotów?
Bo zamiast wylewać żale w tym wątku, może lepiej rozdzielić pomiędzy siebie (fanki pani Halinki) koty, a pani Halince wytłumaczyć, że branie kolejnych kotów to nie jest dobry pomysł? Pomyśl o tym, bo byc może i Ciebie czeka kiedyś taki finał, tzn gorzej - Twoje niewinne niczemu koty.

casica

Post » Sob paź 13, 2012 23:37 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

casica pisze:
lidka02 pisze:
Beliowen pisze:

Tak wiem podziękowałam .

Uprzejmie proszę o zaprzestanie interpretacji jak wygląda świat wg casicy, nie sądzę, żebyś miala dostateczną wiedzę na mój temat. Także na temat tego co robię, czego nie.

Natomiast doskonale rozumiem Twoją reakcję na mój post. Pytanie, czy Twoje fanki, które tak radośnie wklejają aniołki i inne radosne ikonki gdy bierzesz kolejnego chorego kota, na którego leczenie Cię nie stać, otóż czy te fanki, w sytuacji takiej jak opisana będą wklejać ikonki płaczące czy zrobią coś konkretnego dla tych hipotetycznie odebranych kotów?
Bo zamiast wylewać żale w tym wątku, może lepiej rozdzielić pomiędzy siebie (fanki pani Halinki) koty, a pani Halince wytłumaczyć, że branie kolejnych kotów to nie jest dobry pomysł? Pomyśl o tym, bo byc może i Ciebie czeka kiedyś taki finał, tzn gorzej - Twoje niewinne niczemu koty.

Wiem że byś się z tego cieszyła a moje koty mają się dobrze .Nie moge cię zrozumieć cieszysz się z czyjegoś nieszczęścia a przecież niby zależy ci na kotach ...Nikt z nas kotów nie kupuje i nie rozmnaża , czy mają umierać na ulicy zamiast żyć w domu gdzie się je kocha ..Nikt nie wie co go jutro czeka ty też...

lidka02

[poprzednia][następna]